×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bestsellers in lettertype Dyslexie

Bestsellers in lettertype Dyslexie
22.04.2013 -

De Arbeiderspers l A.W. Bruna Uitgevers heeft een boekenreeks op de markt gebracht in het lettertype Dyslexie. Zo wordt lezen voor een breder publiek toegankelijk.


Als je dyslexie hebt, is lezen ontzettend lastig. Je draait letters om, spiegelt letters en verwisselt ze geregeld. Christian Boer, grafisch ontwerper en zelf dyslectisch, weet hier alles van en wilde hier verandering in brengen. Vandaar dat hij het lettertype Dyslexie ontwikkelde, waarbij hij de vorm van elke letter benadrukt om  minder verwarring tussen de verschillende letters te creëren. Zo ligt het zwaartepunt van de letters bijvoorbeeld laag, zodat de letter niet snel zal worden omgedraaid en  zijn de openingen van de letters groter, zodat de letters minder op elkaar lijken.

De Arbeiderspers l A.W. Bruna Uitgevers heeft er voor gezorgd dat er nu ook bestsellers te verkrijgen zijn in dit lettertype. De selectie bestaat uit bestsellers voor een breed publiek. Van de nieuwste boeken van grote auteurs als Suzanne Vermeer, Arthur Japin en David Baldacci tot de everseller De alchemist van Paulo Coelho en Gijp, de hit van afgelopen jaar. Later dit jaar zal het aanbod snel uitgebreid worden met nog eens 100 boeken die via POD en als e-book beschikbaar gemaakt zullen worden.

Plaats een reactie

1Reacties