×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minder zout verkleint de kans op maagkanker

Teveel zout is niet goed voor ons...
13.08.2012 -

Jaarlijks sterven er gemiddeld 1445 Nederlanders aan maagkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat we de kans op maagkanker kunnen verkleinen door minder zout te eten.


Je weet waarschijnlijk wel dat veel zout eten niet goed is voor je lichaam. Als je veel zout eet, is dat slecht voor je bloeddruk en vergroot je bovendien de kans op hart- en vaatziekten en beroertes. Het blijkt zelfs dat teveel zout kan leiden tot maagkanker.

Teveel zout
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout is maximaal 6 gram; dat is ongeveer hetzelfde als een afgestreken theelepel. Volgens het Word Cancer Reasearch Fund (WCRF) krijgen mensen gemiddeld dagelijks veel meer zout binnen, namelijk 8,6 gram.

Volgens het WCRF moeten meer mensen zich bewust worden van de hoeveelheid zout die in etenswaren zit. Als je weet hoeveel zout je eigenlijk per dag naar binnen krijgt, kun je hier bewust iets aan doen en verklein je de kans op gezondheidsrisico’s.

Bewust worden
Volgens Kate Mendoza van het WCRF kunnen we beter minder zout eten, zodat bijvoorbeeld maagkanker voorkomen kan worden. Zoals Kate zegt: ‘Door minder zout te consumeren en meer groenten en fruit te eten kunnen we de ziekte voorkomen’.

Eet jij genoeg fruit per dag?

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Eet jij genoeg fruit?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 13 aug '12 17:16

  Reactie: Ja
  De laatste tijd heel veel zelfs. Lekker zoet zomers fruit. Ik ben er gek op
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 aug '12 20:12

  Reactie: Ja
  Voldoende fruit en matig zout gebruik en geen overbodige versnaperingen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  suuske79 wo 15 aug '12 16:44

  Reactie: Nee, zeker niet
  voor mijn gezondheid is het wel goed om meer fruit en groenten te eten, maar ik krijg het niet voor mekaar. Ik probeer het wel, maar het lukt me gewoon niet....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 aug '12 18:09

  Reactie: Nee, zeker niet
  vergeet het vaak
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  janssen.yvon wo 15 aug '12 19:22

  Reactie: Meestal wel
  lekkers zomers fruit, in de winter is eet ik minder fruit dan lukt me 't niet om mijn dagelijks portie te nuttigen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_628425200674753 wo 22 aug '12 09:32

  Reactie: Ja
  dat is gezond en lekker
  Reageer!

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |