×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Minder zout verkleint de kans op maagkanker

Teveel zout is niet goed voor ons...
13.08.2012 -

Jaarlijks sterven er gemiddeld 1445 Nederlanders aan maagkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat we de kans op maagkanker kunnen verkleinen door minder zout te eten.


Je weet waarschijnlijk wel dat veel zout eten niet goed is voor je lichaam. Als je veel zout eet, is dat slecht voor je bloeddruk en vergroot je bovendien de kans op hart- en vaatziekten en beroertes. Het blijkt zelfs dat teveel zout kan leiden tot maagkanker.

Teveel zout
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout is maximaal 6 gram; dat is ongeveer hetzelfde als een afgestreken theelepel. Volgens het Word Cancer Reasearch Fund (WCRF) krijgen mensen gemiddeld dagelijks veel meer zout binnen, namelijk 8,6 gram.

Volgens het WCRF moeten meer mensen zich bewust worden van de hoeveelheid zout die in etenswaren zit. Als je weet hoeveel zout je eigenlijk per dag naar binnen krijgt, kun je hier bewust iets aan doen en verklein je de kans op gezondheidsrisico’s.

Bewust worden
Volgens Kate Mendoza van het WCRF kunnen we beter minder zout eten, zodat bijvoorbeeld maagkanker voorkomen kan worden. Zoals Kate zegt: ‘Door minder zout te consumeren en meer groenten en fruit te eten kunnen we de ziekte voorkomen’.

Eet jij genoeg fruit per dag?

Bron
Gezondheidsnet

Plaats een reactie

Eet jij genoeg fruit?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 13 aug '12 17:16

  Reactie: Ja
  De laatste tijd heel veel zelfs. Lekker zoet zomers fruit. Ik ben er gek op
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 aug '12 20:12

  Reactie: Ja
  Voldoende fruit en matig zout gebruik en geen overbodige versnaperingen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  suuske79 wo 15 aug '12 16:44

  Reactie: Nee, zeker niet
  voor mijn gezondheid is het wel goed om meer fruit en groenten te eten, maar ik krijg het niet voor mekaar. Ik probeer het wel, maar het lukt me gewoon niet....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 aug '12 18:09

  Reactie: Nee, zeker niet
  vergeet het vaak
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  janssen.yvon wo 15 aug '12 19:22

  Reactie: Meestal wel
  lekkers zomers fruit, in de winter is eet ik minder fruit dan lukt me 't niet om mijn dagelijks portie te nuttigen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_628425200674753 wo 22 aug '12 09:32

  Reactie: Ja
  dat is gezond en lekker
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |