×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon fietst vandaag de Alpe d'HuZes

Vandaag gaat het echt gebeuren, veel succes Manon!

Vandaag gaat Manon de Alpe d’Huez opfietsen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. 22 Bochten, 13,5 kilometer tegen een berg opfietsen met een stijgingspercentage van 8 %. Vriendin.nl belde haar gisteren om te vragen hoe de sfeer daar is.


 

“Het is hier een drukte van jewelste, behalve de mensen die de Alpe d’HuZes gaan fietsen, zijn er ook veel begeleiders, supporters, wandelaars en fietsers die uitgeloot zijn. Zij hebben maandag al de Alpe d’Huez beklommen. De sfeer is echt heel erg goed. Er wordt gezegd dat er wel 10.000 mensen op de berg zijn, bijna allemaal Nederlanders.

De beklimming is 22 bochten lang, in het dal begin je bij bocht 22, daarna tel je bochten af terwijl je hoger komt. Dinsdagmiddag hebben we voor het eerst een stukje geprobeerd, die berg is stíjl, echt niet normaal. Ik sta nog te trillen op mijn benen. Deze week werd nog regen voorspeld, maar van die voorspelling lijkt weinig terecht te komen, inmiddels is de kans op neerslag op 6 juni gedaald van 90 % naar 30 %, het blijft dus waarschijnlijk droog!

Gisteren hebben we een kaarsje voor mijn moeder gekocht, de reden dat we meefietsen, zij overleed vier jaar geleden aan kanker. In bocht zeven worden alle kaarsjes neergezet voor overleden geliefden, daar komt haar kaarsje dus ook te staan, een heel indrukwekkend idee. Mijn broer en ik hebben allebei de muziek van haar begrafenis op onze iPods gedownload, daar ga ik naar luisteren als ik omhoog fiets, dan is ze er ook een beetje bij voor mijn gevoel. Ik ben me nu vooral mentaal aan het voorbereiden, ik denk dat morgen de emoties pas komen.

En goed nieuws! We hebben de € 12.500,- bij elkaar gekregen! We proberen dit nog naar de € 15.000,- te tillen, want dan hoeven we volgend jaar niet mee te loten. Of ik dan weer mee ga doen, dat weet ik nog niet hoor, ik ga eerst eens kijken of het dit jaar lukt.”

Vriendin.nl wenst Manon en haar teamleden Medsports ontzettend veel succes en sterkte vandaag! Later deze week bellen we weer met Manon om te vragen hoe het gegaan is.

Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

1Reacties