×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon fietst vandaag de Alpe d'HuZes

Vandaag gaat het echt gebeuren, veel succes Manon!

Vandaag gaat Manon de Alpe d’Huez opfietsen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. 22 Bochten, 13,5 kilometer tegen een berg opfietsen met een stijgingspercentage van 8 %. Vriendin.nl belde haar gisteren om te vragen hoe de sfeer daar is.


 

“Het is hier een drukte van jewelste, behalve de mensen die de Alpe d’HuZes gaan fietsen, zijn er ook veel begeleiders, supporters, wandelaars en fietsers die uitgeloot zijn. Zij hebben maandag al de Alpe d’Huez beklommen. De sfeer is echt heel erg goed. Er wordt gezegd dat er wel 10.000 mensen op de berg zijn, bijna allemaal Nederlanders.

De beklimming is 22 bochten lang, in het dal begin je bij bocht 22, daarna tel je bochten af terwijl je hoger komt. Dinsdagmiddag hebben we voor het eerst een stukje geprobeerd, die berg is stíjl, echt niet normaal. Ik sta nog te trillen op mijn benen. Deze week werd nog regen voorspeld, maar van die voorspelling lijkt weinig terecht te komen, inmiddels is de kans op neerslag op 6 juni gedaald van 90 % naar 30 %, het blijft dus waarschijnlijk droog!

Gisteren hebben we een kaarsje voor mijn moeder gekocht, de reden dat we meefietsen, zij overleed vier jaar geleden aan kanker. In bocht zeven worden alle kaarsjes neergezet voor overleden geliefden, daar komt haar kaarsje dus ook te staan, een heel indrukwekkend idee. Mijn broer en ik hebben allebei de muziek van haar begrafenis op onze iPods gedownload, daar ga ik naar luisteren als ik omhoog fiets, dan is ze er ook een beetje bij voor mijn gevoel. Ik ben me nu vooral mentaal aan het voorbereiden, ik denk dat morgen de emoties pas komen.

En goed nieuws! We hebben de € 12.500,- bij elkaar gekregen! We proberen dit nog naar de € 15.000,- te tillen, want dan hoeven we volgend jaar niet mee te loten. Of ik dan weer mee ga doen, dat weet ik nog niet hoor, ik ga eerst eens kijken of het dit jaar lukt.”

Vriendin.nl wenst Manon en haar teamleden Medsports ontzettend veel succes en sterkte vandaag! Later deze week bellen we weer met Manon om te vragen hoe het gegaan is.

Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

1Reacties

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |