×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Manon fietst vandaag de Alpe d'HuZes

Vandaag gaat het echt gebeuren, veel succes Manon!

Vandaag gaat Manon de Alpe d’Huez opfietsen om geld op te halen voor het Onderzoeksfonds van het KWF. 22 Bochten, 13,5 kilometer tegen een berg opfietsen met een stijgingspercentage van 8 %. Vriendin.nl belde haar gisteren om te vragen hoe de sfeer daar is.


 

“Het is hier een drukte van jewelste, behalve de mensen die de Alpe d’HuZes gaan fietsen, zijn er ook veel begeleiders, supporters, wandelaars en fietsers die uitgeloot zijn. Zij hebben maandag al de Alpe d’Huez beklommen. De sfeer is echt heel erg goed. Er wordt gezegd dat er wel 10.000 mensen op de berg zijn, bijna allemaal Nederlanders.

De beklimming is 22 bochten lang, in het dal begin je bij bocht 22, daarna tel je bochten af terwijl je hoger komt. Dinsdagmiddag hebben we voor het eerst een stukje geprobeerd, die berg is stíjl, echt niet normaal. Ik sta nog te trillen op mijn benen. Deze week werd nog regen voorspeld, maar van die voorspelling lijkt weinig terecht te komen, inmiddels is de kans op neerslag op 6 juni gedaald van 90 % naar 30 %, het blijft dus waarschijnlijk droog!

Gisteren hebben we een kaarsje voor mijn moeder gekocht, de reden dat we meefietsen, zij overleed vier jaar geleden aan kanker. In bocht zeven worden alle kaarsjes neergezet voor overleden geliefden, daar komt haar kaarsje dus ook te staan, een heel indrukwekkend idee. Mijn broer en ik hebben allebei de muziek van haar begrafenis op onze iPods gedownload, daar ga ik naar luisteren als ik omhoog fiets, dan is ze er ook een beetje bij voor mijn gevoel. Ik ben me nu vooral mentaal aan het voorbereiden, ik denk dat morgen de emoties pas komen.

En goed nieuws! We hebben de € 12.500,- bij elkaar gekregen! We proberen dit nog naar de € 15.000,- te tillen, want dan hoeven we volgend jaar niet mee te loten. Of ik dan weer mee ga doen, dat weet ik nog niet hoor, ik ga eerst eens kijken of het dit jaar lukt.”

Vriendin.nl wenst Manon en haar teamleden Medsports ontzettend veel succes en sterkte vandaag! Later deze week bellen we weer met Manon om te vragen hoe het gegaan is.

Wil je doneren of meer lezen over haar team, bekijk dan deze pagina.
 

Plaats een reactie

1Reacties

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |