×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bloemen betalen met boodschappen

Karin Bloemen zet zich op een bijzondere manier in voor de Voedselbank.
27.05.2012 -

Karin Bloemen zet zich op een bijzondere manier in voor De Voedselbank. Op 2 juni kunnen mensen die de Voedselbankkaarten hebben weten te bemachtigen naar haar show Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic in Het DeLaMar-theater in Amserdam. Betalen doen ze niet met Euro's, maar met boodschappen!


Waarom? Daarom!

Wekelijks eten ongeveer twintigduizend gezinnen, ruim vijftigduizend mensen in Nederland van het voedselpakket dat zij van de Voedselbank krijgen. Elk jaar worden meer dan negenhonderdduizend pakketten uitgedeeld. Begin april werd bekend dat in de eerste drie maanden van 2012 evenveel aanmeldingen binnenkwamen van mensen die de hulp van de voedselbank nodig hebben, als in heel 2011.

Karin Bloemen: "Mijn voorstelling gaat erover dat ik mensen even de dagelijkse crisisbeslommeringen wil laten vergeten. Helaas is dat niet voor iedereen zo makkelijk. Wij hopen door deze actie mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank te helpen door de levensmiddelen in te zamelen en mensen die niet vermogend genoeg zijn om een theaterkaartje te kunnen betalen, naar het theater te laten komen"

De show

In Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic haalt Karin alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten - tenslotte werden ook  de grootste Hollywood-producties in de zware jaren '30 gemaakt - en aan haar troostende boezem te laten uithuilen. Kortom, dit is Karin Bloemen in haar meest uitbundige vorm. En dat is feest. Groot feest!

De actie

Op 2 juni 2012 gaan theaterbezoekers de voorstelling Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic van Karin Bloemen in het DeLaMar Theater bijwonen in ruil voor vijf levensmiddelen die uit een lijst konden worden gekozen. Het DeLaMar Theater en Karin Bloemen zamelen deze levensmiddelen in voor de voedselpakketten van de Voedselbank. 

De voedselbank-tickets zijn helaas uitverkocht, maar door het grote succes van deze actie, komt er vast een vervolg! We houden je op de hoogte.

Foto: Rob Becker.

Plaats een reactie

Maak jij wel eens gebruik van de Voedselbank?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers di 29 mei '12 19:28

  Reactie: Nee.
  gelukkig hoeve we dat nog niet maar vindt het fijn dat mensen die weinig hebben daar terecht kunnen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 mei '12 07:42

  Reactie: Nee.
  Kan gelukkig nee zeggen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 mei '12 14:00

  Reactie: Nee.
  Wij hebben het geluk allebei een baan te hebben en hebben het dus niet nodig. Wel fijn dat het er is voor mensen die het wel nodig hebbeb
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |