×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bloemen betalen met boodschappen

Karin Bloemen zet zich op een bijzondere manier in voor de Voedselbank.
27.05.2012 -

Karin Bloemen zet zich op een bijzondere manier in voor De Voedselbank. Op 2 juni kunnen mensen die de Voedselbankkaarten hebben weten te bemachtigen naar haar show Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic in Het DeLaMar-theater in Amserdam. Betalen doen ze niet met Euro's, maar met boodschappen!


Waarom? Daarom!

Wekelijks eten ongeveer twintigduizend gezinnen, ruim vijftigduizend mensen in Nederland van het voedselpakket dat zij van de Voedselbank krijgen. Elk jaar worden meer dan negenhonderdduizend pakketten uitgedeeld. Begin april werd bekend dat in de eerste drie maanden van 2012 evenveel aanmeldingen binnenkwamen van mensen die de hulp van de voedselbank nodig hebben, als in heel 2011.

Karin Bloemen: "Mijn voorstelling gaat erover dat ik mensen even de dagelijkse crisisbeslommeringen wil laten vergeten. Helaas is dat niet voor iedereen zo makkelijk. Wij hopen door deze actie mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank te helpen door de levensmiddelen in te zamelen en mensen die niet vermogend genoeg zijn om een theaterkaartje te kunnen betalen, naar het theater te laten komen"

De show

In Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic haalt Karin alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten - tenslotte werden ook  de grootste Hollywood-producties in de zware jaren '30 gemaakt - en aan haar troostende boezem te laten uithuilen. Kortom, dit is Karin Bloemen in haar meest uitbundige vorm. En dat is feest. Groot feest!

De actie

Op 2 juni 2012 gaan theaterbezoekers de voorstelling Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic van Karin Bloemen in het DeLaMar Theater bijwonen in ruil voor vijf levensmiddelen die uit een lijst konden worden gekozen. Het DeLaMar Theater en Karin Bloemen zamelen deze levensmiddelen in voor de voedselpakketten van de Voedselbank. 

De voedselbank-tickets zijn helaas uitverkocht, maar door het grote succes van deze actie, komt er vast een vervolg! We houden je op de hoogte.

Foto: Rob Becker.

Plaats een reactie

Maak jij wel eens gebruik van de Voedselbank?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers di 29 mei '12 19:28

  Reactie: Nee.
  gelukkig hoeve we dat nog niet maar vindt het fijn dat mensen die weinig hebben daar terecht kunnen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 mei '12 07:42

  Reactie: Nee.
  Kan gelukkig nee zeggen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 30 mei '12 14:00

  Reactie: Nee.
  Wij hebben het geluk allebei een baan te hebben en hebben het dus niet nodig. Wel fijn dat het er is voor mensen die het wel nodig hebbeb
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!