×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lees en leef mee met verhalen uit Vriendin 10

De verhalen in Vriendin 10-2012.
06.03.2012 -

In Vriendin 10 vertellen lezeressen hun emotionele verhaal in Vriendin. Wil jij je mening op deze verhalen geven of de dames een hart onder de riem steken? Dat kan hier!


Tevreden met minder.

Somber worden van de crisis? Altijd maar streven naar meer geld, meer bezit? Deze vrouwen denken er anders over. Zij zijn gewoon gelukkig met wat ze hebben.

Veronique (24): "Het is voor mij iedere maand weer keihard werken om rond te komen, iedere euro draai ik drie keer om. Helemaal omdat de kinderbijslag niet stijgt met de inflatie en door de overheid wordt beknibbeld op de kinderopvangtoeslag. Terwijl de opvangkosten en de verzekeringspremies stijgen. Maar ik maak me niet druk om de crisis. Ik voel me namelijk zo sterk en onafhankelijk. Ik heb dit bereikt met mijn eigen doorzettingsvermogen en de hulp en liefde van mijn familie. De weg die ik na mijn scheiding heb bewandeld, is zo verhelderend geweest. Het draait in het leven niet om spullen en de status die daaraan wordt afgemeten, dat besef ik nu heel goed. Ik heb het leven opnieuw leren waarderen. Als ik een lachbui heb met mijn zussen, voel ik intens geluk. En als mijn zoontje tegen mij zegt: ‘Mama lief!’ kan mijn dag niet meer stuk."

Sta jij ook zo in het leven? Reageer hier.

Kim was bij de aardbeving in Japan een jaar geleden.

Kim (28) was in Tokyo toen Japan werd getroffen door een allesverwoestende aardbeving en tsunami. Nu, een jaar later, denkt ze nog vaak aan die dagen terug. “Ik heb nog wel een tijd last gehad van de gebeurtenis. De angst die kennelijk nog in mijn lijf zat, werd door bepaalde gebeurtenissen getriggerd. Als door mijn straat een vrachtwagen rijdt, kan het huis nog wel eens licht trillen. Vorig jaar stonden mijn nekharen recht overeind wanneer dit gebeurde. En toen ik een documentaire over de aardbeving wilde bekijken, heb ik hem na vijf minuten uit moeten zetten. Ik kon de beelden niet aanzien. Nog nooit had ik het gevoel gehad zo weinig controle over een situatie te hebben als op die ene dag in Tokyo..."

Heb jij ergens angst voor gekregen die je ook maar moeilijk kwijtraakt? Reageer hier.

Vriendin zet vrouwen die vrijwilligerswerk doen in het zonnetje.

nic (48) is getrouwd met Arie Jaap (53) en heeft drie kinderen: Jim (18), Nick (14) en Amie (12). Monic werkt in een damesboetiek en sinds vijf jaar is ze organisator van de collecte voor het Reumafonds in Nieuw-Vennep. “Ik zie van dichtbij wat reuma met je kan doen”

Doe jij vrijwilligerswerk of zou je dat wel willen? Reageer hier.

Sheila kreeg eierstokkanker toen ze vijfentwintig was.

Toen Sheila (30) op het punt stond te gaan trouwen met Cliff (44), kreeg ze last van een dikke buik. Zwanger, dacht iedereen. Maar het bleek eierstokkanker te zijn. “Huilen kon ik niet. Ik wilde sterk zijn voor Cliff en onze zoontjes.”

Zou jij ook zo sterk kunnen zijn? Reageer hier.

Maaike weet dat haar man vreemdgaat en accepteert dit.

Maaike (35) is twaalf jaar getrouwd met Wouter (37) en hun huwelijk kende in die jaren veel diepe dalen. Wouter vlucht daarbij in kortstondige affaires. Toch blijft Maaike achter haar man staan.

“Wouter is mijn grote liefde. We leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk en het was echt liefde op het eerste gezicht. Ik ben niet de gezelligste thuis. Dat geeft hem geen vrijbrief om vreemd te gaan, maar ik snap het wel. “Wouter is er voor me als ik hem nodig heb en ik kan me geen lievere man voorstellen. Dat hij weer wegvlucht in seks met andere vrouwen, zie ik maar als een minder geslaagde karaktertrek. Ik kies ervoor om oogkleppen te dragen. Als hij sms’t dat hij later is, weet ik direct dat hij bij háár is. ”

Zou jij dit kunnen accepteren? Reageer hier.

Daniëlle was allergisch voor huisstofmijt.

Altijd zakdoekjes bij de hand, het huis stofvrij houden, geen contact met dieren en door pollen geen leuke lentes. Aan Daniëlles (26) huisstofmijtallergie was niets te doen, zei de arts. Maar toen vond ze een alternatieve therapie die haar van haar klachten verloste.

Waar ben jij allergisch voor? Reageer hier.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Heb jij Vriendin 10-2012 gelezen?

    •  
    •  
    •  
    •  

4Reacties

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |