×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lees en leef mee met verhalen uit Vriendin 10

De verhalen in Vriendin 10-2012.
06.03.2012 -

In Vriendin 10 vertellen lezeressen hun emotionele verhaal in Vriendin. Wil jij je mening op deze verhalen geven of de dames een hart onder de riem steken? Dat kan hier!


Tevreden met minder.

Somber worden van de crisis? Altijd maar streven naar meer geld, meer bezit? Deze vrouwen denken er anders over. Zij zijn gewoon gelukkig met wat ze hebben.

Veronique (24): "Het is voor mij iedere maand weer keihard werken om rond te komen, iedere euro draai ik drie keer om. Helemaal omdat de kinderbijslag niet stijgt met de inflatie en door de overheid wordt beknibbeld op de kinderopvangtoeslag. Terwijl de opvangkosten en de verzekeringspremies stijgen. Maar ik maak me niet druk om de crisis. Ik voel me namelijk zo sterk en onafhankelijk. Ik heb dit bereikt met mijn eigen doorzettingsvermogen en de hulp en liefde van mijn familie. De weg die ik na mijn scheiding heb bewandeld, is zo verhelderend geweest. Het draait in het leven niet om spullen en de status die daaraan wordt afgemeten, dat besef ik nu heel goed. Ik heb het leven opnieuw leren waarderen. Als ik een lachbui heb met mijn zussen, voel ik intens geluk. En als mijn zoontje tegen mij zegt: ‘Mama lief!’ kan mijn dag niet meer stuk."

Sta jij ook zo in het leven? Reageer hier.

Kim was bij de aardbeving in Japan een jaar geleden.

Kim (28) was in Tokyo toen Japan werd getroffen door een allesverwoestende aardbeving en tsunami. Nu, een jaar later, denkt ze nog vaak aan die dagen terug. “Ik heb nog wel een tijd last gehad van de gebeurtenis. De angst die kennelijk nog in mijn lijf zat, werd door bepaalde gebeurtenissen getriggerd. Als door mijn straat een vrachtwagen rijdt, kan het huis nog wel eens licht trillen. Vorig jaar stonden mijn nekharen recht overeind wanneer dit gebeurde. En toen ik een documentaire over de aardbeving wilde bekijken, heb ik hem na vijf minuten uit moeten zetten. Ik kon de beelden niet aanzien. Nog nooit had ik het gevoel gehad zo weinig controle over een situatie te hebben als op die ene dag in Tokyo..."

Heb jij ergens angst voor gekregen die je ook maar moeilijk kwijtraakt? Reageer hier.

Vriendin zet vrouwen die vrijwilligerswerk doen in het zonnetje.

nic (48) is getrouwd met Arie Jaap (53) en heeft drie kinderen: Jim (18), Nick (14) en Amie (12). Monic werkt in een damesboetiek en sinds vijf jaar is ze organisator van de collecte voor het Reumafonds in Nieuw-Vennep. “Ik zie van dichtbij wat reuma met je kan doen”

Doe jij vrijwilligerswerk of zou je dat wel willen? Reageer hier.

Sheila kreeg eierstokkanker toen ze vijfentwintig was.

Toen Sheila (30) op het punt stond te gaan trouwen met Cliff (44), kreeg ze last van een dikke buik. Zwanger, dacht iedereen. Maar het bleek eierstokkanker te zijn. “Huilen kon ik niet. Ik wilde sterk zijn voor Cliff en onze zoontjes.”

Zou jij ook zo sterk kunnen zijn? Reageer hier.

Maaike weet dat haar man vreemdgaat en accepteert dit.

Maaike (35) is twaalf jaar getrouwd met Wouter (37) en hun huwelijk kende in die jaren veel diepe dalen. Wouter vlucht daarbij in kortstondige affaires. Toch blijft Maaike achter haar man staan.

“Wouter is mijn grote liefde. We leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk en het was echt liefde op het eerste gezicht. Ik ben niet de gezelligste thuis. Dat geeft hem geen vrijbrief om vreemd te gaan, maar ik snap het wel. “Wouter is er voor me als ik hem nodig heb en ik kan me geen lievere man voorstellen. Dat hij weer wegvlucht in seks met andere vrouwen, zie ik maar als een minder geslaagde karaktertrek. Ik kies ervoor om oogkleppen te dragen. Als hij sms’t dat hij later is, weet ik direct dat hij bij háár is. ”

Zou jij dit kunnen accepteren? Reageer hier.

Daniëlle was allergisch voor huisstofmijt.

Altijd zakdoekjes bij de hand, het huis stofvrij houden, geen contact met dieren en door pollen geen leuke lentes. Aan Daniëlles (26) huisstofmijtallergie was niets te doen, zei de arts. Maar toen vond ze een alternatieve therapie die haar van haar klachten verloste.

Waar ben jij allergisch voor? Reageer hier.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Heb jij Vriendin 10-2012 gelezen?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!