×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lees en leef mee met verhalen uit Vriendin 10

De verhalen in Vriendin 10-2012.
06.03.2012 -

In Vriendin 10 vertellen lezeressen hun emotionele verhaal in Vriendin. Wil jij je mening op deze verhalen geven of de dames een hart onder de riem steken? Dat kan hier!


Tevreden met minder.

Somber worden van de crisis? Altijd maar streven naar meer geld, meer bezit? Deze vrouwen denken er anders over. Zij zijn gewoon gelukkig met wat ze hebben.

Veronique (24): "Het is voor mij iedere maand weer keihard werken om rond te komen, iedere euro draai ik drie keer om. Helemaal omdat de kinderbijslag niet stijgt met de inflatie en door de overheid wordt beknibbeld op de kinderopvangtoeslag. Terwijl de opvangkosten en de verzekeringspremies stijgen. Maar ik maak me niet druk om de crisis. Ik voel me namelijk zo sterk en onafhankelijk. Ik heb dit bereikt met mijn eigen doorzettingsvermogen en de hulp en liefde van mijn familie. De weg die ik na mijn scheiding heb bewandeld, is zo verhelderend geweest. Het draait in het leven niet om spullen en de status die daaraan wordt afgemeten, dat besef ik nu heel goed. Ik heb het leven opnieuw leren waarderen. Als ik een lachbui heb met mijn zussen, voel ik intens geluk. En als mijn zoontje tegen mij zegt: ‘Mama lief!’ kan mijn dag niet meer stuk."

Sta jij ook zo in het leven? Reageer hier.

Kim was bij de aardbeving in Japan een jaar geleden.

Kim (28) was in Tokyo toen Japan werd getroffen door een allesverwoestende aardbeving en tsunami. Nu, een jaar later, denkt ze nog vaak aan die dagen terug. “Ik heb nog wel een tijd last gehad van de gebeurtenis. De angst die kennelijk nog in mijn lijf zat, werd door bepaalde gebeurtenissen getriggerd. Als door mijn straat een vrachtwagen rijdt, kan het huis nog wel eens licht trillen. Vorig jaar stonden mijn nekharen recht overeind wanneer dit gebeurde. En toen ik een documentaire over de aardbeving wilde bekijken, heb ik hem na vijf minuten uit moeten zetten. Ik kon de beelden niet aanzien. Nog nooit had ik het gevoel gehad zo weinig controle over een situatie te hebben als op die ene dag in Tokyo..."

Heb jij ergens angst voor gekregen die je ook maar moeilijk kwijtraakt? Reageer hier.

Vriendin zet vrouwen die vrijwilligerswerk doen in het zonnetje.

nic (48) is getrouwd met Arie Jaap (53) en heeft drie kinderen: Jim (18), Nick (14) en Amie (12). Monic werkt in een damesboetiek en sinds vijf jaar is ze organisator van de collecte voor het Reumafonds in Nieuw-Vennep. “Ik zie van dichtbij wat reuma met je kan doen”

Doe jij vrijwilligerswerk of zou je dat wel willen? Reageer hier.

Sheila kreeg eierstokkanker toen ze vijfentwintig was.

Toen Sheila (30) op het punt stond te gaan trouwen met Cliff (44), kreeg ze last van een dikke buik. Zwanger, dacht iedereen. Maar het bleek eierstokkanker te zijn. “Huilen kon ik niet. Ik wilde sterk zijn voor Cliff en onze zoontjes.”

Zou jij ook zo sterk kunnen zijn? Reageer hier.

Maaike weet dat haar man vreemdgaat en accepteert dit.

Maaike (35) is twaalf jaar getrouwd met Wouter (37) en hun huwelijk kende in die jaren veel diepe dalen. Wouter vlucht daarbij in kortstondige affaires. Toch blijft Maaike achter haar man staan.

“Wouter is mijn grote liefde. We leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk en het was echt liefde op het eerste gezicht. Ik ben niet de gezelligste thuis. Dat geeft hem geen vrijbrief om vreemd te gaan, maar ik snap het wel. “Wouter is er voor me als ik hem nodig heb en ik kan me geen lievere man voorstellen. Dat hij weer wegvlucht in seks met andere vrouwen, zie ik maar als een minder geslaagde karaktertrek. Ik kies ervoor om oogkleppen te dragen. Als hij sms’t dat hij later is, weet ik direct dat hij bij háár is. ”

Zou jij dit kunnen accepteren? Reageer hier.

Daniëlle was allergisch voor huisstofmijt.

Altijd zakdoekjes bij de hand, het huis stofvrij houden, geen contact met dieren en door pollen geen leuke lentes. Aan Daniëlles (26) huisstofmijtallergie was niets te doen, zei de arts. Maar toen vond ze een alternatieve therapie die haar van haar klachten verloste.

Waar ben jij allergisch voor? Reageer hier.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Heb jij Vriendin 10-2012 gelezen?

    •  
    •  
    •  
    •  

4Reacties

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |