×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Panda-update: Xing Ya en Wu Wen mogen deze maand naar buiten

Panda-update: Xing Ya en Wu Wen mogen deze maand naar buiten
16.05.2017 -

Voor wie de pandahype nog niet gevolgd heeft: op 12 april landden twee Chinese reuzenpanda’s (Wu Wen en Xing Ya) in Nederland. De panda’s wonen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen en binnenkort zijn ze te bewonderen.


Lange reis
Na aankomst op Schiphol verbleven de dieren in een speciaal dierenhotel en kregen ze een gezondheidscheck. Daarna mocht de pers erbij en konden we genieten van de eerste beelden van de panda's in Nederland. De dieren moesten eerst bijkomen van hun jetlag en gingen in quarantaine. Voor wie de pandaberen in het echt wilde bewonderen, moest nog even geduld hebben, maar inmiddels is de datum bekend. 

Op dinsdag 30 mei mogen de twee reuzenpanda's voor het eerst naar buiten. Het pandaverblijf in de dierentuin in Rhenen wordt dan officieel geopend voor het publiek.
 

Wist je dat…

  • De reuzenpanda’s maximaal 15 jaar in Nederland mogen blijven.
  • 500 kilo bamboe met hen is meegereisd om de darmen van de panda’s niet van streek te maken.
  • Panda’s ruim 12 uur per dag besteden aan eten.
  • Ouwehands Dierenpark een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje en vrouwtje gebouwd heeft, wat 7 miljoen euro heeft gekost.
  • Panda’s ruim 135 kilo wegen.
  • Wereldwijd maar in 18 dierentuinen reuzenpanda’s te zien zijn.
Foto: Instagram: Ouwehands Dierenpark

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie