×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé
01.05.2017 -

Quinta is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en Chantal is volledig afgekeurd. Niets houdt de vriendinnen tegen: "Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen."


In Vriendin 10 vertelden de vriendinnen hun verhaal. Hieronder kun je het verhaal teruglezen. 

Quinta (27) heeft een relatie met Tom en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Chantal (32) is single en volledig afgekeurd. Samen beginnen ze deze zomer een kattencafé. 

Quinta: “Door de ziekte van Lyme ben ik gedeeltelijk afgekeurd. Ik kan wel werken, maar niet op vaste tijden omdat ik nooit weet wanneer mijn pijn- en vermoeidheidsklachten opspelen. Helaas durven werkgevers het niet aan me in dienst te nemen. Heel frustrerend, ik wil van alles, maar toch zit ik thuis. 
 

'Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk'
 

Vorig jaar kwam ik op een verjaardag Chantal tegen. Zij is volledig afgekeurd vanwege haar epilepsie, maar heeft een enorme drive om haar dromen waar te maken. Toen we aan de praat raakten, bleken we veel raakvlakken te hebben. We bloggen over onze ziektes, zijn ondernemend, dol op katten en denken in oplossingen. Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen, een koffiebar waar mensen met katten kunnen knuffelen. Ideaal voor mensen die geen huisdier kunnen houden. Door voor lieve asielkatten te kiezen, proberen we de plaatsing van die dieren op de kaart te zetten. Ook willen we mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Zonder Chantal zou het onmogelijk zijn ons café Kat & Schotel op te zetten. Ik heb nog steeds beperkingen, maar voor Chantal geldt hetzelfde en daardoor voelen we elkaar zo goed aan. Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk.”

Chantal: “Ik heb altijd veel dromen gehad, maar door mijn epilepsie kreeg ik nooit de kans ze uit te voeren. Quinta en ik helpen elkaar om kansen te pakken. Ons kattencafé opent deze zomer. Ik kan niet wachten.”

27 mei openen Quinta en Chantal kattencafé Kat & Schotel aan de Oostsingel in Goes, Zeeland. Neem hier een kijkje op hun website. 

Foto: Robert Elsing

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |