×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé
01.05.2017 -

Quinta is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en Chantal is volledig afgekeurd. Niets houdt de vriendinnen tegen: "Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen."


In Vriendin 10 vertelden de vriendinnen hun verhaal. Hieronder kun je het verhaal teruglezen. 

Quinta (27) heeft een relatie met Tom en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Chantal (32) is single en volledig afgekeurd. Samen beginnen ze deze zomer een kattencafé. 

Quinta: “Door de ziekte van Lyme ben ik gedeeltelijk afgekeurd. Ik kan wel werken, maar niet op vaste tijden omdat ik nooit weet wanneer mijn pijn- en vermoeidheidsklachten opspelen. Helaas durven werkgevers het niet aan me in dienst te nemen. Heel frustrerend, ik wil van alles, maar toch zit ik thuis. 
 

'Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk'
 

Vorig jaar kwam ik op een verjaardag Chantal tegen. Zij is volledig afgekeurd vanwege haar epilepsie, maar heeft een enorme drive om haar dromen waar te maken. Toen we aan de praat raakten, bleken we veel raakvlakken te hebben. We bloggen over onze ziektes, zijn ondernemend, dol op katten en denken in oplossingen. Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen, een koffiebar waar mensen met katten kunnen knuffelen. Ideaal voor mensen die geen huisdier kunnen houden. Door voor lieve asielkatten te kiezen, proberen we de plaatsing van die dieren op de kaart te zetten. Ook willen we mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Zonder Chantal zou het onmogelijk zijn ons café Kat & Schotel op te zetten. Ik heb nog steeds beperkingen, maar voor Chantal geldt hetzelfde en daardoor voelen we elkaar zo goed aan. Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk.”

Chantal: “Ik heb altijd veel dromen gehad, maar door mijn epilepsie kreeg ik nooit de kans ze uit te voeren. Quinta en ik helpen elkaar om kansen te pakken. Ons kattencafé opent deze zomer. Ik kan niet wachten.”

27 mei openen Quinta en Chantal kattencafé Kat & Schotel aan de Oostsingel in Goes, Zeeland. Neem hier een kijkje op hun website. 

Foto: Robert Elsing

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!