×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé
01.05.2017 -

Quinta is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en Chantal is volledig afgekeurd. Niets houdt de vriendinnen tegen: "Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen."


In Vriendin 10 vertelden de vriendinnen hun verhaal. Hieronder kun je het verhaal teruglezen. 

Quinta (27) heeft een relatie met Tom en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Chantal (32) is single en volledig afgekeurd. Samen beginnen ze deze zomer een kattencafé. 

Quinta: “Door de ziekte van Lyme ben ik gedeeltelijk afgekeurd. Ik kan wel werken, maar niet op vaste tijden omdat ik nooit weet wanneer mijn pijn- en vermoeidheidsklachten opspelen. Helaas durven werkgevers het niet aan me in dienst te nemen. Heel frustrerend, ik wil van alles, maar toch zit ik thuis. 
 

'Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk'
 

Vorig jaar kwam ik op een verjaardag Chantal tegen. Zij is volledig afgekeurd vanwege haar epilepsie, maar heeft een enorme drive om haar dromen waar te maken. Toen we aan de praat raakten, bleken we veel raakvlakken te hebben. We bloggen over onze ziektes, zijn ondernemend, dol op katten en denken in oplossingen. Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen, een koffiebar waar mensen met katten kunnen knuffelen. Ideaal voor mensen die geen huisdier kunnen houden. Door voor lieve asielkatten te kiezen, proberen we de plaatsing van die dieren op de kaart te zetten. Ook willen we mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Zonder Chantal zou het onmogelijk zijn ons café Kat & Schotel op te zetten. Ik heb nog steeds beperkingen, maar voor Chantal geldt hetzelfde en daardoor voelen we elkaar zo goed aan. Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk.”

Chantal: “Ik heb altijd veel dromen gehad, maar door mijn epilepsie kreeg ik nooit de kans ze uit te voeren. Quinta en ik helpen elkaar om kansen te pakken. Ons kattencafé opent deze zomer. Ik kan niet wachten.”

27 mei openen Quinta en Chantal kattencafé Kat & Schotel aan de Oostsingel in Goes, Zeeland. Neem hier een kijkje op hun website. 

Foto: Robert Elsing

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |