×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maaike's zoon verkocht te weinig lootjes voor voetbalclub: 'Hij kon gaan'

Maaike's zoon verkocht te weinig lootjes voor voetbalclub: 'Hij kon gaan'
16.02.2017 -

Gisteren deed moeder Maaike haar verhaal in Hart van Nederland over haar zoontje Kyan die niet meer welkom is bij zijn voetbalclub. Hij had volgens de club, VV Bladella, niet genoeg lootjes verkocht.


Te weinig lootjes
De club heeft een nieuwjaarsloterij waar ieder lid verplicht 25 loten van een euro per stuk moet verkopen. Kyan kwam niet verder dan tien euro en moeder Maaike had de overige 15 euro dan moeten bijleggen. Maar de ouders van Kyan staken hier een stokje voor en weigerden dit te doen, waardoor Kyan niet langer welkom is op de club.

Principekwestie
Dit nieuwsbericht zorgde voor veel reacties en is inmiddels het gesprek van de dag onder ouders. Want is het nou normaal dat een voetbalclub dit eist of moeten ouders gewoon meer voor het lidmaatschap betalen? Maaike vindt het niet fijn dat haar kind in het donker met geld over straat langs deuren moet. Volgens haar betalen ouders de rest maar bij om gezeur te voorkomen, maar is het voor haar gewoon een principekwestie en daarom zocht zij de media op.

Zoon Kyan voelde zich door dit alles zo aangedaan dat hij met hoofdpijn thuis zat. Het liefst ziet hij zijn vriendjes gewoon weer tijdens de voetbaltraining, vertelt hij tijdens het interview.

KNVB
Inmiddels heeft de KNVB met een tweet gereageerd dat voetbalplezier voor kinderen het allerbelangrijkste is en dat zij VV Bladella verzoeken deze maatregel dringend terug te draaien. Er werden namelijk nog drie andere voetballertjes om deze reden weggestuurd. 
 

Bekijk hieronder het interview met moeder Maaike in Hart van Nederland. 

 
 
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 16 feb '17 13:05

    Te asociaal voor woorden! Ik hoop dat Kyan een andere, leuke (voetbal)club vindt. Want dit is om boos en verdrietig van te worden. Hoop dat meer mensen zich verzetten tegen dit soort onzin. Sterkte!
    Reageer!