×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maaike's zoon verkocht te weinig lootjes voor voetbalclub: 'Hij kon gaan'

Maaike's zoon verkocht te weinig lootjes voor voetbalclub: 'Hij kon gaan'
16.02.2017 -

Gisteren deed moeder Maaike haar verhaal in Hart van Nederland over haar zoontje Kyan die niet meer welkom is bij zijn voetbalclub. Hij had volgens de club, VV Bladella, niet genoeg lootjes verkocht.


Te weinig lootjes
De club heeft een nieuwjaarsloterij waar ieder lid verplicht 25 loten van een euro per stuk moet verkopen. Kyan kwam niet verder dan tien euro en moeder Maaike had de overige 15 euro dan moeten bijleggen. Maar de ouders van Kyan staken hier een stokje voor en weigerden dit te doen, waardoor Kyan niet langer welkom is op de club.

Principekwestie
Dit nieuwsbericht zorgde voor veel reacties en is inmiddels het gesprek van de dag onder ouders. Want is het nou normaal dat een voetbalclub dit eist of moeten ouders gewoon meer voor het lidmaatschap betalen? Maaike vindt het niet fijn dat haar kind in het donker met geld over straat langs deuren moet. Volgens haar betalen ouders de rest maar bij om gezeur te voorkomen, maar is het voor haar gewoon een principekwestie en daarom zocht zij de media op.

Zoon Kyan voelde zich door dit alles zo aangedaan dat hij met hoofdpijn thuis zat. Het liefst ziet hij zijn vriendjes gewoon weer tijdens de voetbaltraining, vertelt hij tijdens het interview.

KNVB
Inmiddels heeft de KNVB met een tweet gereageerd dat voetbalplezier voor kinderen het allerbelangrijkste is en dat zij VV Bladella verzoeken deze maatregel dringend terug te draaien. Er werden namelijk nog drie andere voetballertjes om deze reden weggestuurd. 
 

Bekijk hieronder het interview met moeder Maaike in Hart van Nederland. 

 
 
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 16 feb '17 13:05

    Te asociaal voor woorden! Ik hoop dat Kyan een andere, leuke (voetbal)club vindt. Want dit is om boos en verdrietig van te worden. Hoop dat meer mensen zich verzetten tegen dit soort onzin. Sterkte!
    Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |