×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 tips: hoe vraag je voorgeschoten geld terug?

3 tips: hoe vraag je voorgeschoten geld terug?
19.02.2017 -

Heb je het etentje met vriendinnen voorgeschoten en een week later nog steeds geen geld van ze ontvangen? Of heb je het cadeau voor opa namens de familie 'even' betaald en blijf je maar bedelen om het terug te krijgen? Het is een veelvoorkomend probleem onder jong en oud.


Uit een onderzoek van DirectResearch in samenwerking met Tikkie, blijkt dat driekwart van de Nederlanders regelmatig geld voorschiet voor anderen. Over het algemeen is dat voor boodschappen of cadeaus. Of we helpen een vriend, familielid of collega met geldproblemen uit de brand. Ongeveer 83% van de Nederlanders heeft nog steeds een geleend bedrag tot 20 euro bij iemand openstaan. En dat vragen we eerder terug aan vrienden dan aan familie. Bij vrienden voelt het nou eenmaal minder ongemakkelijk. 

Irritaties 
Over het algemeen kun je ongeveer een week op je geld wachten, nadat je het meerdere keren gevraagd hebt. En de voornaamste reden die dan gegeven wordt, is de welbekende uitspraak 'Ik was het vergeten'. Al dat vragen en afwachten levert irritaties op en zelfs voor 16% van de Nederlanders zou dit een reden zijn om een vriendschap te beëindigen.

3 handige tips 
Natuurlijk kun je de rekening op de avond zelf splitten, maar dan heeft hoogstwaarschijnlijk de helft geen contant geld mee. Helaas ontkom je er niet aan om af en toe voor te schieten en ben ook jij een keer aan de beurt om de rekening van het eten te betalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het geld zo snel mogelijk terugkrijgt?

1. Schrijf het op
Noteer hoeveel, waarom en van wie je nog geld terugkrijgt. Dit kan in een notitieboekje of in je mobiel. Zo houd je inzicht.

2. Zo snel mogelijk
Hoe langer je wacht met het geld terugvragen, hoe groter de kans wordt dat je het niet meer krijgt. Ook wordt de drempel hoger om er nog achteraan te gaan en denk je sneller: laat het maar zitten.

3. Maak het simpel
Mobiel internetbankieren is al een hele uitvinding op het gebied van geld. Tegenwoordig heb je meerdere apps die het geld overmaken gemakkelijker maken. Zo heb je de website en app Wie Betaalt Wat, die je gezamenlijke uitgaven bijhoudt en alle kosten verrekent. Zo kun je precies zien wie wat moet betalen, zonder wiskundige berekeningen te maken. Ook kun je Tikkie downloaden om zo makkelijk geld terug te vragen via WhatsApp. Je kunt een betaalverzoek sturen met een link, waarmee mensen met slechts een paar klikken geld naar jou kunnen overmaken. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |