×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 tips: hoe vraag je voorgeschoten geld terug?

3 tips: hoe vraag je voorgeschoten geld terug?
19.02.2017 -

Heb je het etentje met vriendinnen voorgeschoten en een week later nog steeds geen geld van ze ontvangen? Of heb je het cadeau voor opa namens de familie 'even' betaald en blijf je maar bedelen om het terug te krijgen? Het is een veelvoorkomend probleem onder jong en oud.


Uit een onderzoek van DirectResearch in samenwerking met Tikkie, blijkt dat driekwart van de Nederlanders regelmatig geld voorschiet voor anderen. Over het algemeen is dat voor boodschappen of cadeaus. Of we helpen een vriend, familielid of collega met geldproblemen uit de brand. Ongeveer 83% van de Nederlanders heeft nog steeds een geleend bedrag tot 20 euro bij iemand openstaan. En dat vragen we eerder terug aan vrienden dan aan familie. Bij vrienden voelt het nou eenmaal minder ongemakkelijk. 

Irritaties 
Over het algemeen kun je ongeveer een week op je geld wachten, nadat je het meerdere keren gevraagd hebt. En de voornaamste reden die dan gegeven wordt, is de welbekende uitspraak 'Ik was het vergeten'. Al dat vragen en afwachten levert irritaties op en zelfs voor 16% van de Nederlanders zou dit een reden zijn om een vriendschap te beëindigen.

3 handige tips 
Natuurlijk kun je de rekening op de avond zelf splitten, maar dan heeft hoogstwaarschijnlijk de helft geen contant geld mee. Helaas ontkom je er niet aan om af en toe voor te schieten en ben ook jij een keer aan de beurt om de rekening van het eten te betalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het geld zo snel mogelijk terugkrijgt?

1. Schrijf het op
Noteer hoeveel, waarom en van wie je nog geld terugkrijgt. Dit kan in een notitieboekje of in je mobiel. Zo houd je inzicht.

2. Zo snel mogelijk
Hoe langer je wacht met het geld terugvragen, hoe groter de kans wordt dat je het niet meer krijgt. Ook wordt de drempel hoger om er nog achteraan te gaan en denk je sneller: laat het maar zitten.

3. Maak het simpel
Mobiel internetbankieren is al een hele uitvinding op het gebied van geld. Tegenwoordig heb je meerdere apps die het geld overmaken gemakkelijker maken. Zo heb je de website en app Wie Betaalt Wat, die je gezamenlijke uitgaven bijhoudt en alle kosten verrekent. Zo kun je precies zien wie wat moet betalen, zonder wiskundige berekeningen te maken. Ook kun je Tikkie downloaden om zo makkelijk geld terug te vragen via WhatsApp. Je kunt een betaalverzoek sturen met een link, waarmee mensen met slechts een paar klikken geld naar jou kunnen overmaken. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!