×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 tips: hoe vraag je voorgeschoten geld terug?

3 tips: hoe vraag je voorgeschoten geld terug?
19.02.2017 -

Heb je het etentje met vriendinnen voorgeschoten en een week later nog steeds geen geld van ze ontvangen? Of heb je het cadeau voor opa namens de familie 'even' betaald en blijf je maar bedelen om het terug te krijgen? Het is een veelvoorkomend probleem onder jong en oud.


Uit een onderzoek van DirectResearch in samenwerking met Tikkie, blijkt dat driekwart van de Nederlanders regelmatig geld voorschiet voor anderen. Over het algemeen is dat voor boodschappen of cadeaus. Of we helpen een vriend, familielid of collega met geldproblemen uit de brand. Ongeveer 83% van de Nederlanders heeft nog steeds een geleend bedrag tot 20 euro bij iemand openstaan. En dat vragen we eerder terug aan vrienden dan aan familie. Bij vrienden voelt het nou eenmaal minder ongemakkelijk. 

Irritaties 
Over het algemeen kun je ongeveer een week op je geld wachten, nadat je het meerdere keren gevraagd hebt. En de voornaamste reden die dan gegeven wordt, is de welbekende uitspraak 'Ik was het vergeten'. Al dat vragen en afwachten levert irritaties op en zelfs voor 16% van de Nederlanders zou dit een reden zijn om een vriendschap te beëindigen.

3 handige tips 
Natuurlijk kun je de rekening op de avond zelf splitten, maar dan heeft hoogstwaarschijnlijk de helft geen contant geld mee. Helaas ontkom je er niet aan om af en toe voor te schieten en ben ook jij een keer aan de beurt om de rekening van het eten te betalen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het geld zo snel mogelijk terugkrijgt?

1. Schrijf het op
Noteer hoeveel, waarom en van wie je nog geld terugkrijgt. Dit kan in een notitieboekje of in je mobiel. Zo houd je inzicht.

2. Zo snel mogelijk
Hoe langer je wacht met het geld terugvragen, hoe groter de kans wordt dat je het niet meer krijgt. Ook wordt de drempel hoger om er nog achteraan te gaan en denk je sneller: laat het maar zitten.

3. Maak het simpel
Mobiel internetbankieren is al een hele uitvinding op het gebied van geld. Tegenwoordig heb je meerdere apps die het geld overmaken gemakkelijker maken. Zo heb je de website en app Wie Betaalt Wat, die je gezamenlijke uitgaven bijhoudt en alle kosten verrekent. Zo kun je precies zien wie wat moet betalen, zonder wiskundige berekeningen te maken. Ook kun je Tikkie downloaden om zo makkelijk geld terug te vragen via WhatsApp. Je kunt een betaalverzoek sturen met een link, waarmee mensen met slechts een paar klikken geld naar jou kunnen overmaken. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |