×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zo mooi is de band tussen hond en baasje

Zo mooi is de band tussen hond en baasje
04.10.2016 -

Vandaag is het Dierendag. Een dag waarop je je huisdier even een extra knuffel geeft. Ook is het een dag om even stil te staan bij de bijzondere band tussen dier en baasje. Vandaag delen we vijf unieke en ontroerende verhalen van honden en hun baasjes.


Toch nog bij de bruiloft 
De Amerikaanse Kelly O’Connell was 19 jaar toen ze Charlie Bear als puppy kreeg (foto links). Het was niet de bedoeling om een hond te nemen, maar het was liefde op het eerste gezicht en het enige waar ze op dat moment aan kon denken was: ‘’Ik moet en zal deze puppy mee naar huis nemen.’’ Kelly leerde James kennen, ze werden verliefd en gingen samenwonen. Natuurlijk verhuisde Charlie mee. Een paar jaar later werd de geliefde viervoeter ziek. Een hersentumor. Het ging erg slecht met hem. Kelly en James zouden gaan trouwen en hadden zich er al bij neergelegd dat Charlie deze bijzondere gebeurtenis niet meer zou meemaken. Charlie liet zich niet kennen en leek tijdens de dag van de bruiloft weer de oude te zijn. Wat waren Kelly en James gelukkig. Een week later lieten Kelly en haar man Charlie inslapen. ‘’Het waren 15 bijzondere jaren die ik nooit had willen missen.’’

Zes lange dagen wachten 
De Spaanse Sandra Iniesta en haar hond Maya hebben een zeer speciale band. Toen Sandra werd opgenomen in het ziekenhuis bleef de hond zes dagen voor het ziekenhuis wachten tot haar baasje weer gezond en wel het ziekenhuis uitkwam. De vader van Sandra probeerde de hond mee te nemen naar huis, maar dat lukte met geen enkele mogelijkheid.

Ik laat je niet alleen 
Eind augustus dit jaar werd Italië getroffen door een ernstige aardbeving. Andrea Cossu (47) was tijdens de aardbeving op de verkeerde plek en kwam onder een instortend gebouw terecht. Hij overleefde de aardbeving niet. Andrea had een speciale band met zijn hond Flash. Dit was te merken tijdens de begrafenis. Het arme beestje bleef bij de kist van zijn baasje liggen.

Overal puppy's
Sarah Mallouk Crain is een echte hondenfan. Dat ze werkt bij de honden reddingsorganisatie is dus niet heel vreemd. Afgelopen 10 september stapte Sarah in het huwelijksbootje en zelfs op haar bruiloft was te merken dat honden een belangrijk onderdeel van haar leven zijn. Alle bruidsmeisjes hielden namelijk in plaats van een boeket een puppy vast. Hoe schattig!

Beschermengel 
In huize Promski in de Amerikaanse stad Baltimore gebeurde wel iets heel bijzonders. De acht maanden oude dochter en hond Polo van Erika Premski waren binnen toen er brand in hun huis uitbrak. Moeder Erika probeerde het huis binnen te komen om de twee te redden, maar helaas lukte dit niet door de hoeveelheid rook. De brandweer heeft uiteindelijk de twee uit het huis kunnen redden. Uit onderzoek bleek dat Polo het kleine meisje met zijn lijf had beschermd. Verdrietig genoeg is Polo zelf om het leven gekomen. 

Bron: Telegraph, AD, Washingtonpost, Huffingtonpost, Dailymail
Foto: Jennifer Dziuvenis, Caroline Logan

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |