×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Karin stond op het punt om te gaan scheiden

Vriendin 36: Karin stond op het punt om te gaan scheiden
06.09.2016 -

Karin (39) en Rick (45) zijn gelukkig met elkaar, samen met hun kinderen. Maar als Ricks jongere broer overlijdt, slaat de sfeer opeens om. ''Hoe somberder Rick deed, des te enthousiaster probeerde ik te zijn. Dat vrat energie.''


'Ons huwelijk overleefde een grote relatiedip'
 

Karin: “Toen ik zeventien jaar geleden in mijn mooie witte jurk mijn ja-woord uitsprak, beloofde ik plechtig dat ik er altijd voor Rick zou zijn, in voor- en tegenspoed. Maar hoe lastig zo’n belofte is, besef je pas als je écht voor die tegenspoed komt te staan. In principe beloof je om niet bij elke tegenstoot weg te rennen, iets waar ik volledig achter sta. Maar ik ben ook de eerste om toe te geven dat het ontzettend moeilijk kan zijn.”

Klap op klap
“Tot maart 2013 leidden Rick en ik een gelukkig gezinsleven met onze twee zoons en zijn dochter uit een eerdere relatie. Wij hadden een normaal huwelijk, met ups en downs die ieder stel meemaakt. Tenminste dat dacht ik, als ik mezelf vergeleek met mijn vriendinnen. Ik kende dezelfde kleine ergernissen over te veel werken en te weinig meehelpen in het huishouden, maar tegelijkertijd bofte ik met een man die me op handen droeg. Rick bracht elke vrijdag een mooie bos bloemen voor me mee, knuffelde me de hele dag door en eens in de twee weken gingen we samen een avond uit eten. Dan paste zijn dochter Eefje op onze zonen. Alles veranderde toen Bart, Ricks jongste broer, de vreselijke diagnose longkanker kreeg, met uitzaaiingen door zijn hele lichaam. Vier maanden later stonden we op zijn begrafenis. Afschuwelijk en niet te bevatten dat een knul van nog geen veertig zo uit het leven werd gerukt. Onverteerbaar voor de ouders van Rick, zijn zussen en Barts vriendin, maar zeker voor Rick die altijd heel close was geweest met zijn ‘babybroertje’. Hij was ontroostbaar. Ik heb hem nog nooit zo veel zien huilen als die weken. Ook sloot Rick zich op in de garage waar hij uren knutselde aan van alles. Ik liet hem maar. Ik zag het als bezigheidstherapie. Het hielp hem zijn verdriet te verwerken, dacht ik.

Werkloos
Tot overmaat van ramp raakte Rick niet veel later zijn baan kwijt. Hij werkte in de ICT en was een klein jaar ervoor van baan verwisseld. In dit bedrijf kon hij meer verdienen. Maar ineens droogden de opdrachten op en was het: de laatste die er erbij was gekomen, moest er als eerste uit. Dat was dus Rick. Toen hij ernaar solliciteerde, hadden we de risico’s doorgenomen: als je een vast contract omruilt voor een jaarcontract, zit die kans erin. Ach, dachten we, we hadden nog wel een spaarpotje en bovendien werkte ik zelf drie dagen in de zorg, waarmee we in elk geval onze hypotheek konden betalen. Maar nu het daadwerkelijk zover was, was dit een klap die Rick er niet bij kon hebben. Hij noemde zichzelf een mislukking en stortte compleet in.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36.
Herken jij Karins ervaring of wil je je verhaal vertellen? Praat mee op ons forum.

Bron: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |