×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vul een schoenendoos voor kinderen in ontwikkelingslanden

Vul een schoenendoos voor kinderen in ontwikkelingslanden
30.08.2016 -

Actie Schoenmaatjes gaat morgen (31 augustus) weer van start. Deze jaarlijkse actie wordt jaarlijks door Stichting Edukans georganiseerd en roept zo veel mogelijk kinderen in Nederland op een schoenendoos te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed.


Voor kinderen in ontwikkelingslanden in onderwijs niet vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan 263 miljoen kinderen niet naar school, of zij stoppen vroegtijdig. Dit heeft negatieve gevolgen voor hun toekomst. Met de actie Schoenmaatjes probeert Stichting Edukans al 22 jaar aandacht te vragen voor deze kinderen. De schoolspullen uit de schoenendozen kunnen zij heel goed gebruiken. Dit jaar gaan de dozen naar kinderen in Moldavië, Albanië, Irak en Ghana.

In de afgelopen 22 jaar hebben 2,5 miljoen kinderen in Nederland een schoenendoos gevuld. Doe jij dit jaar ook mee? 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie