×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geluksvogel krijgt nieuw pootje dankzij 3D-printer

Geluksvogel heeft weer 2 pootjes dankzij 3D-printerGeluksvogel krijgt nieuw pootje dankzij 3D-printer
15.02.2016 -

Papegaai Mr. Ben gaat met één poot door het leven. Best zielig, want hierdoor kan hij niet op zijn stokje blijven zitten. Maar binnenkort is zijn probleem waarschijnlijk opgelost.


Omdat Mr. Ben slecht sliep en weinig at, wilden zijn baasjes een oplossing voor hem bedenken. Ze kwamen bij een bedrijf in Londen terecht dat gespecialiseerd is in 3D-printen. Daar konden ze wel een pootje maken, geheel aangepast op Mr. Ben. Het was wel een enorme uitdaging, want ze hadden nog nooit zo’n verzoek gekregen.

Het pootje werd geproduceerd door Jason Pereira en Fred Standeven. Ze bekeken talloze video’s van papegaaien om een zo een geschikt mogelijk ontwerp te maken. Uiteindelijk slaagden de mannen erin een pootje te creëren. De eerste dagen was Mr. Ben enorm blij met zijn prothese, want hij at en sliep beter. Helaas begon hij aan zijn nieuwe pootje te knabbelen, totdat het afbrak. De uitvinders gaan daarom een sterkere variant ontwerpen. Zo krijgt Mr. Ben waarschijnlijk alsnog een nieuw pootje. Wat een geluksvogel! 

Bron: Mirror.co.uk
Foto: Mirror.co.uk

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie