×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nooit meer wachten voor een rood stoplicht?

Nooit meer wachten voor een rood stoplicht?
26.10.2015 -

Soms zit het stoplicht tegen. Je ziet het fietslicht in de verte op groen staan, fietst je rot om het nog te halen, maar nee hoor.. het stoplicht staat alweer op rood. En lang ook. Daar gaat waarschijnlijk verandering in komen.


In Utrecht wordt een nieuw project gestart. Met behulp van een verkeerslicht-assistent kun je heerlijk in een groene golf fietsen. Een LED-lampje beweegt zich langs het fietspad met jou mee. Als je het tempo van het bewegende lampje bijhoudt, blijf je dus in de groene golf.

Ook voor automobilisten wordt er naar een oplossing gekeken. Over een paar jaar kun je misschien op je navigatiesysteem zien hoelang het nog duurt voordat het stoplicht op groen springt. 

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Denk jij dat het gaat werken?

Bron: Metro
Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van deze uitvinding?

    •  
    •  

1Reacties