×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos
22.07.2015 - Redactie Vriendin

'Voordat ik het goed en wel in de gaten had, zaten we ineens midden in een medisch circus'


Marijke (44), getrouwd met Erik (53) en stiefmoeder van Evelien (17), is ongewild kinderloos. Na jarenlang ‘proberen’ wil ze nu haar onvervulde kinderwens accepteren. Onlangs verscheen haar boek Waterkind. “Het is nu de hoogste tijd om de andere leuke dingen in het leven op te pakken.”

Marijke: “Eigenlijk was ik als twintiger niet zo bezig met het krijgen van kinderen. In plaats daarvan wilde ik reizen, dingen meemaken, iets van de wereld zien. Ik was single en deed waar ik zelf zin in had. Ondertussen werkte ik als adjunct-hoofdredacteur voor verschillende vrouwenbladen. Pas toen ik op mijn 29ste tante werd, begonnen bij mij de hormonen wat op te spelen. Al zag ik het zelf zwanger worden en bevallen niet zo zitten. Dat leek me eng. Grappend zei ik altijd: ‘Geef mij maar de rol van de man.’ Ik was dertig toen ik de liefde van mijn leven tegenkwam, Erik. Hij had al een dochtertje van twee, Evelien. Een schat van een kind. Vrolijk, mooi gezichtje, blonde haartjes. Zij maakte vrijwel meteen iets bij me los. Ik kreeg moedergevoelens. Het leek me fantastisch om samen met Erik nóg zo’n mooi kindje te krijgen. Maar dan eentje die uit mijn eigen buik zou komen. Van hem hoefde dat niet zo nodig, hij vond één kind genoeg. Toch ging hij overstag omdat hij ook wel zag dat ik het echt graag wilde. Maar zwanger werd ik niet.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.  

Winnen! We mogen het boek van Marijke winnen. Kijk hier hoe je kans maakt. 

Plaats een reactie

Ben jij net als Marijke ongewild kinderloos? Hoe ga jij daarmee om?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Marina57 wo 22 jul '15 19:23

  Reactie: Ja, ik..
  ben ook ongewild kinderloos. Wij zijn nu 57 jaar en 54 jaar oud. Wij gaan er nu goed mee om, van alles leuk doen met tweeën. In het verleden hadden we veel kinderen te logeren. Gelukkig zijn we heel erg naar elkaar gegroeid. Wij hebben veel gedokterd maar op een gegeven ogenblik kon ik niet meer we zijn gestopt. Een paar jaar later kwam ik ook nog op mijn 38ste in de overgang. Toen was het helemaal klaar, Groetjes Marina
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |