×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos
22.07.2015 - Redactie Vriendin

'Voordat ik het goed en wel in de gaten had, zaten we ineens midden in een medisch circus'


Marijke (44), getrouwd met Erik (53) en stiefmoeder van Evelien (17), is ongewild kinderloos. Na jarenlang ‘proberen’ wil ze nu haar onvervulde kinderwens accepteren. Onlangs verscheen haar boek Waterkind. “Het is nu de hoogste tijd om de andere leuke dingen in het leven op te pakken.”

Marijke: “Eigenlijk was ik als twintiger niet zo bezig met het krijgen van kinderen. In plaats daarvan wilde ik reizen, dingen meemaken, iets van de wereld zien. Ik was single en deed waar ik zelf zin in had. Ondertussen werkte ik als adjunct-hoofdredacteur voor verschillende vrouwenbladen. Pas toen ik op mijn 29ste tante werd, begonnen bij mij de hormonen wat op te spelen. Al zag ik het zelf zwanger worden en bevallen niet zo zitten. Dat leek me eng. Grappend zei ik altijd: ‘Geef mij maar de rol van de man.’ Ik was dertig toen ik de liefde van mijn leven tegenkwam, Erik. Hij had al een dochtertje van twee, Evelien. Een schat van een kind. Vrolijk, mooi gezichtje, blonde haartjes. Zij maakte vrijwel meteen iets bij me los. Ik kreeg moedergevoelens. Het leek me fantastisch om samen met Erik nóg zo’n mooi kindje te krijgen. Maar dan eentje die uit mijn eigen buik zou komen. Van hem hoefde dat niet zo nodig, hij vond één kind genoeg. Toch ging hij overstag omdat hij ook wel zag dat ik het echt graag wilde. Maar zwanger werd ik niet.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.  

Winnen! We mogen het boek van Marijke winnen. Kijk hier hoe je kans maakt. 

Plaats een reactie

Ben jij net als Marijke ongewild kinderloos? Hoe ga jij daarmee om?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Marina57 wo 22 jul '15 19:23

  Reactie: Ja, ik..
  ben ook ongewild kinderloos. Wij zijn nu 57 jaar en 54 jaar oud. Wij gaan er nu goed mee om, van alles leuk doen met tweeën. In het verleden hadden we veel kinderen te logeren. Gelukkig zijn we heel erg naar elkaar gegroeid. Wij hebben veel gedokterd maar op een gegeven ogenblik kon ik niet meer we zijn gestopt. Een paar jaar later kwam ik ook nog op mijn 38ste in de overgang. Toen was het helemaal klaar, Groetjes Marina
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |