×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos

Vriendin 30: Marijke is ongewild kinderloos
22.07.2015 - Redactie Vriendin

'Voordat ik het goed en wel in de gaten had, zaten we ineens midden in een medisch circus'


Marijke (44), getrouwd met Erik (53) en stiefmoeder van Evelien (17), is ongewild kinderloos. Na jarenlang ‘proberen’ wil ze nu haar onvervulde kinderwens accepteren. Onlangs verscheen haar boek Waterkind. “Het is nu de hoogste tijd om de andere leuke dingen in het leven op te pakken.”

Marijke: “Eigenlijk was ik als twintiger niet zo bezig met het krijgen van kinderen. In plaats daarvan wilde ik reizen, dingen meemaken, iets van de wereld zien. Ik was single en deed waar ik zelf zin in had. Ondertussen werkte ik als adjunct-hoofdredacteur voor verschillende vrouwenbladen. Pas toen ik op mijn 29ste tante werd, begonnen bij mij de hormonen wat op te spelen. Al zag ik het zelf zwanger worden en bevallen niet zo zitten. Dat leek me eng. Grappend zei ik altijd: ‘Geef mij maar de rol van de man.’ Ik was dertig toen ik de liefde van mijn leven tegenkwam, Erik. Hij had al een dochtertje van twee, Evelien. Een schat van een kind. Vrolijk, mooi gezichtje, blonde haartjes. Zij maakte vrijwel meteen iets bij me los. Ik kreeg moedergevoelens. Het leek me fantastisch om samen met Erik nóg zo’n mooi kindje te krijgen. Maar dan eentje die uit mijn eigen buik zou komen. Van hem hoefde dat niet zo nodig, hij vond één kind genoeg. Toch ging hij overstag omdat hij ook wel zag dat ik het echt graag wilde. Maar zwanger werd ik niet.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.  

Winnen! We mogen het boek van Marijke winnen. Kijk hier hoe je kans maakt. 

Plaats een reactie

Ben jij net als Marijke ongewild kinderloos? Hoe ga jij daarmee om?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Marina57 wo 22 jul '15 19:23

  Reactie: Ja, ik..
  ben ook ongewild kinderloos. Wij zijn nu 57 jaar en 54 jaar oud. Wij gaan er nu goed mee om, van alles leuk doen met tweeën. In het verleden hadden we veel kinderen te logeren. Gelukkig zijn we heel erg naar elkaar gegroeid. Wij hebben veel gedokterd maar op een gegeven ogenblik kon ik niet meer we zijn gestopt. Een paar jaar later kwam ik ook nog op mijn 38ste in de overgang. Toen was het helemaal klaar, Groetjes Marina
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!