×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Femke leeft al zeven jaar met een hersentumor

Vriendin 26: Femke leeft al zeven jaar met een hersentumor
24.06.2015 -

'Ik weet niet wanneer mijn geluk op is.'


In de bloei van haar leven ging het mis. De heftige hoofdpijn die Femke (36) had, haar vreemde gedrag, ze waren het gevolg van een hersentumor. Nu, zeven jaar na de diagnose, blijft ze positief. “Ik zeg elke dag tegen mijn tumor: monster, jij gaat uit mijn hoofd.”

“Bij een goede vriend van mij zag ik een beeldje van een engel in de kast staan. ‘Wat een mooi beeldje zeg, echt prachtig’, zei ik. Ik bleef er maar naar kijken. Het gezicht van mijn vriend betrok. ‘Femke, dat beeldje heb ik vorige maand van jou cadeau gekregen.’ Mijn kortetermijngeheugen is beschadigd. Niet-aangeboren hersenletsel noemen ze dat. Het is een van de gevolgen van mijn hersentumor. Ik kan me de stomste dingen soms niet herinneren. Wachtwoorden bijvoorbeeld, om gek van te worden. Dan wil ik een mail versturen, maar heb ik opeens geen idee meer hoe ik moet inloggen. De hele dag gaan er alarmpjes van mijn telefoon af, zodat ik niet vergeet om te eten of boodschappen te doen. Ook ben ik snel uitgeput. Ik vind het heerlijk om naar een optreden te gaan, maar moet er dan rekening mee houden dat ik de dag erna weinig energie heb. Ik leef al jaren met deze hersentumor. Hoelang precies weet niemand, maar waarschijnlijk al sinds mijn puberteit.

Lees het hele verhaal in verhaal in Vriendin 26 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |