×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Femke leeft al zeven jaar met een hersentumor

Vriendin 26: Femke leeft al zeven jaar met een hersentumor
24.06.2015 -

'Ik weet niet wanneer mijn geluk op is.'


In de bloei van haar leven ging het mis. De heftige hoofdpijn die Femke (36) had, haar vreemde gedrag, ze waren het gevolg van een hersentumor. Nu, zeven jaar na de diagnose, blijft ze positief. “Ik zeg elke dag tegen mijn tumor: monster, jij gaat uit mijn hoofd.”

“Bij een goede vriend van mij zag ik een beeldje van een engel in de kast staan. ‘Wat een mooi beeldje zeg, echt prachtig’, zei ik. Ik bleef er maar naar kijken. Het gezicht van mijn vriend betrok. ‘Femke, dat beeldje heb ik vorige maand van jou cadeau gekregen.’ Mijn kortetermijngeheugen is beschadigd. Niet-aangeboren hersenletsel noemen ze dat. Het is een van de gevolgen van mijn hersentumor. Ik kan me de stomste dingen soms niet herinneren. Wachtwoorden bijvoorbeeld, om gek van te worden. Dan wil ik een mail versturen, maar heb ik opeens geen idee meer hoe ik moet inloggen. De hele dag gaan er alarmpjes van mijn telefoon af, zodat ik niet vergeet om te eten of boodschappen te doen. Ook ben ik snel uitgeput. Ik vind het heerlijk om naar een optreden te gaan, maar moet er dan rekening mee houden dat ik de dag erna weinig energie heb. Ik leef al jaren met deze hersentumor. Hoelang precies weet niemand, maar waarschijnlijk al sinds mijn puberteit.

Lees het hele verhaal in verhaal in Vriendin 26 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!