×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Femke leeft al zeven jaar met een hersentumor

Vriendin 26: Femke leeft al zeven jaar met een hersentumor
24.06.2015 -

'Ik weet niet wanneer mijn geluk op is.'


In de bloei van haar leven ging het mis. De heftige hoofdpijn die Femke (36) had, haar vreemde gedrag, ze waren het gevolg van een hersentumor. Nu, zeven jaar na de diagnose, blijft ze positief. “Ik zeg elke dag tegen mijn tumor: monster, jij gaat uit mijn hoofd.”

“Bij een goede vriend van mij zag ik een beeldje van een engel in de kast staan. ‘Wat een mooi beeldje zeg, echt prachtig’, zei ik. Ik bleef er maar naar kijken. Het gezicht van mijn vriend betrok. ‘Femke, dat beeldje heb ik vorige maand van jou cadeau gekregen.’ Mijn kortetermijngeheugen is beschadigd. Niet-aangeboren hersenletsel noemen ze dat. Het is een van de gevolgen van mijn hersentumor. Ik kan me de stomste dingen soms niet herinneren. Wachtwoorden bijvoorbeeld, om gek van te worden. Dan wil ik een mail versturen, maar heb ik opeens geen idee meer hoe ik moet inloggen. De hele dag gaan er alarmpjes van mijn telefoon af, zodat ik niet vergeet om te eten of boodschappen te doen. Ook ben ik snel uitgeput. Ik vind het heerlijk om naar een optreden te gaan, maar moet er dan rekening mee houden dat ik de dag erna weinig energie heb. Ik leef al jaren met deze hersentumor. Hoelang precies weet niemand, maar waarschijnlijk al sinds mijn puberteit.

Lees het hele verhaal in verhaal in Vriendin 26 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |