×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Annemarieke accepteert haar lichaam en haar gewicht

‘Ik weeg 100 kilo en kan eindelijk zeggen: ik ben gelukkig.'
10.06.2015 -

‘Ik weeg 100 kilo en kan eindelijk zeggen: ik ben gelukkig.'


Ze volgde talloze diëten en spoot zelfs hormonen om af te vallen. Totdat Annemarieke (39) er op een dag genoeg van had en besloot: ik stop ermee. Nu zit ze veel beter in haar vel. “Sinds ik mezelf accepteer, ben ik niet meer aangekomen.”

“Had ik twintig jaar geleden maar geweten wat ik nu weet. Hoeveel gelukkiger zou ik dan zijn geweest en hoeveel zekerder. Ik heb jaren van mijn leven weggegooid aan een strijd die ik nooit kon winnen. Als puber en jongvolwassene schaamde ik me voor mijn lijf. Ik durfde amper in badpak en verhulde mijn lichaam liever dan dat ik een strak truitje aantrok. Al die gevechten
die ik heb geleverd, alle diëten die ik heb gevolgd... Het leidde nergens toe."

Lees het hele verhaal in Vriendin 24 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Ben jij tevreden met jouw gewicht?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 jun '15 12:32

  Reactie: Nee, want...
  omdat ik te zwaar bent en het is niet goed voor de gezondheid.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 11 jun '15 18:03

  Reactie: Nee, want...
  Wat mijn voorganger al zei, ook ik ben te zwaar en mijn BMI zegt overgewicht.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 12 jun '15 22:24

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Al ben ik officieel te zwaar, ik zie er goed uit . Uiterlijk is niet alleen gebaseerd op gewicht.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tunisialover1984 za 13 jun '15 12:09

  Reactie: Ja, zeker weten!
  ben in 2,5 jaar 36.5 kg afgevallen en zit nu bijna weer op t gewicht dat ik op mijn 15de woog (nog te zwaar) maar ik zit beter in mn vel heb geen medicatie meer nodig voor mijn reuma ben veel energieker heb niks meer te klagen )
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |