×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Annemarieke accepteert haar lichaam en haar gewicht

‘Ik weeg 100 kilo en kan eindelijk zeggen: ik ben gelukkig.'
10.06.2015 -

‘Ik weeg 100 kilo en kan eindelijk zeggen: ik ben gelukkig.'


Ze volgde talloze diëten en spoot zelfs hormonen om af te vallen. Totdat Annemarieke (39) er op een dag genoeg van had en besloot: ik stop ermee. Nu zit ze veel beter in haar vel. “Sinds ik mezelf accepteer, ben ik niet meer aangekomen.”

“Had ik twintig jaar geleden maar geweten wat ik nu weet. Hoeveel gelukkiger zou ik dan zijn geweest en hoeveel zekerder. Ik heb jaren van mijn leven weggegooid aan een strijd die ik nooit kon winnen. Als puber en jongvolwassene schaamde ik me voor mijn lijf. Ik durfde amper in badpak en verhulde mijn lichaam liever dan dat ik een strak truitje aantrok. Al die gevechten
die ik heb geleverd, alle diëten die ik heb gevolgd... Het leidde nergens toe."

Lees het hele verhaal in Vriendin 24 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Ben jij tevreden met jouw gewicht?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 jun '15 12:32

  Reactie: Nee, want...
  omdat ik te zwaar bent en het is niet goed voor de gezondheid.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 11 jun '15 18:03

  Reactie: Nee, want...
  Wat mijn voorganger al zei, ook ik ben te zwaar en mijn BMI zegt overgewicht.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 12 jun '15 22:24

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Al ben ik officieel te zwaar, ik zie er goed uit . Uiterlijk is niet alleen gebaseerd op gewicht.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tunisialover1984 za 13 jun '15 12:09

  Reactie: Ja, zeker weten!
  ben in 2,5 jaar 36.5 kg afgevallen en zit nu bijna weer op t gewicht dat ik op mijn 15de woog (nog te zwaar) maar ik zit beter in mn vel heb geen medicatie meer nodig voor mijn reuma ben veel energieker heb niks meer te klagen )
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |