×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 19: Jacquelines moeder stierf vlak na haar geboorte

Vriendin 19: Jacquelines moeder stierf vlak na haar geboorte
06.05.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik heb mijn moeder nooit gekend, toch mis ik haar’


Jacqueline (25) is getrouwd met Richard (31) en moeder van Nick (6). Ze heeft haar moeder nooit gekend: zij overleed een dag na Jacquelines geboorte. “Het liefst zou ik willen weten hoe ze sprak, hoe ze lachte, hoe ze rook. Ik weet helemaal niets.”

“Mijn geboorte werd 25 jaar geleden niet groots gevierd. Er waren geen beschuitjes met roze muisjes en er kwam ook geen kraambezoek. Er was namelijk weinig reden tot vreugde. Vlak na de bevalling overleed mijn moeder Fenny, op dat moment 24 jaar, aan de gevolgen van een heftige streptokokkenbacterie. Ik begrijp dat haar onverwachte dood een enorme schaduw wierp over mijn komst, maar waar ik nu nog steeds erg verdrietig om kan worden, is dat er ook geen geboortekaartjes werden verstuurd. Alsof niemand blij was dat ik er was."

Lees het hele verhaal van Jaqueline in Vriendin 19 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Mis jij een overleden familielid?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  do 7 mei '15 01:03

  Reactie: Ja, mijn vader/ moeder
  Mijn vader mis ik meest, mijn moeder was niet altijd een aardige vrouw. Ongelooflijk dat die twee ooit verliefd op elkaar zijn geweest en vanwege de oorlogsjaren op elkaar hebben moeten wachten. Het klinkt misschien wat cru en mijn moeder had ook haar goede kanten, maar mij n vader 'gedenk' ik nog altijd en dan glimlach ik even ....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |