×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Marja is in de overgang en beseft dat ze nooit moeder zal worden.

Vriendin 17: Marja is in de overgang en beseft dat ze nooit moeder zal worden.
22.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik wilde nooit kinderen, maar nu heb ik spijt’


Marja (46) en Jan (44) hebben geen kinderen. Een bewuste keuze... Totdat Marja tóch begon te twijfelen. Nu ze met overgangsklachten kampt, beseft ze dat ze te laat is. “Bij elke opvlieger raak ik intens verdrietig: een gezin is mijn lang verstopte hartenwens.”

Marja: “Mijn lichaam maakt zich duidelijk op voor een nieuwe fase. Al een paar maanden word ik niet meer ongesteld en bij elke opvlieger of doorweekt nachthemd van weer een nacht flink zweten, raak ik intens verdrietig. Mijn menopauze is voor mij vooral een teken dat ik niet meer vruchtbaar ben en dat vind ik een afschuwelijke gedachte. Alsof nu pas écht tot me doordringt dat de kans om ooit moeder te worden definitief voorbij is. Terwijl iedereen in mijn omgeving en zelfs mijn eigen man denkt dat ik gelukkig ben met hoe zorgeloos we leven met allebei een leuke baan, een mooi huis, regelmatig een weekend weg of een vakantie en onze hond Max, hunker ik in stilte naar kinderen. Naar zwanger zijn, leven voelen in mijn buik en naar een lieve baby in een wieg. Mijn man Jan zou zich gek schrikken als ik hem dit zou opbiechten. Hij weet niet beter dan dat ik net zo gesteld ben op ons vrije leven als hij en zou me afschilderen als een ‘hormonale dwaas’, zoals hij me wel vaker noemt, nu ik in de overgang kom. Maar dit heeft niets te maken met stemmingswisselingen, fladderende hormonen of humeurigheid, maar alles met een lang verstopte hartenwens.”

Lees het hele verhaal van Marja in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |