×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 17: Marja is in de overgang en beseft dat ze nooit moeder zal worden.

Vriendin 17: Marja is in de overgang en beseft dat ze nooit moeder zal worden.
22.04.2015 - Redactie Vriendin

‘Ik wilde nooit kinderen, maar nu heb ik spijt’


Marja (46) en Jan (44) hebben geen kinderen. Een bewuste keuze... Totdat Marja tóch begon te twijfelen. Nu ze met overgangsklachten kampt, beseft ze dat ze te laat is. “Bij elke opvlieger raak ik intens verdrietig: een gezin is mijn lang verstopte hartenwens.”

Marja: “Mijn lichaam maakt zich duidelijk op voor een nieuwe fase. Al een paar maanden word ik niet meer ongesteld en bij elke opvlieger of doorweekt nachthemd van weer een nacht flink zweten, raak ik intens verdrietig. Mijn menopauze is voor mij vooral een teken dat ik niet meer vruchtbaar ben en dat vind ik een afschuwelijke gedachte. Alsof nu pas écht tot me doordringt dat de kans om ooit moeder te worden definitief voorbij is. Terwijl iedereen in mijn omgeving en zelfs mijn eigen man denkt dat ik gelukkig ben met hoe zorgeloos we leven met allebei een leuke baan, een mooi huis, regelmatig een weekend weg of een vakantie en onze hond Max, hunker ik in stilte naar kinderen. Naar zwanger zijn, leven voelen in mijn buik en naar een lieve baby in een wieg. Mijn man Jan zou zich gek schrikken als ik hem dit zou opbiechten. Hij weet niet beter dan dat ik net zo gesteld ben op ons vrije leven als hij en zou me afschilderen als een ‘hormonale dwaas’, zoals hij me wel vaker noemt, nu ik in de overgang kom. Maar dit heeft niets te maken met stemmingswisselingen, fladderende hormonen of humeurigheid, maar alles met een lang verstopte hartenwens.”

Lees het hele verhaal van Marja in Vriendin 17 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |