×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking
03.02.2015 - Redactie Vriendin

‘We zijn anders, maar ik heb het mooiste gezin dat er is’


Kim (31) is moeder van drie kinderen met een beperking: Tara (8), Jacey (7) en Yordi (4). Natuurlijk is het soms wel zwaar, maar ze focust op dingen die haar kinderen wél kunnen. “Zoals zondag, als de kids mij helpen een lekker ontbijtje te maken, dan kunnen we daar allemaal juist extra van genieten.”

Kim: “Op straat zei iemand: ‘Lekker makkelijk, uw dochter in een rolstoel. Is ze lui?’ Een nare opmerking natuurlijk, zeker als je bedenkt dat Tara dagelijks pijn heeft en maar een paar meter kan lopen. Ze lijdt aan het Stickler-syndroom, een bindweefselziekte waardoor haar botten snel uit de kom kunnen raken. En ze bouwt geen spierkracht op doordat ze last heeft van hypotonie. Toch maakte ik me niet boos om die opmerking. Dat had geen enkele zin. Het was niet vriendelijk, maar die persoon kon niet weten wat Tara mankeert. Van buiten zie je namelijk niets aan haar, ze lijkt een gezond kind.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Lijkt het jou zwaar om zo'n gezin als Kim te hebben?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  psst za 7 feb '15 21:31

  Reactie: Op sommige momenten wel..
  Hoewel de kinderen van Kim inderdaad gehandicapt zijn, zijn ze wel geestelijk gezond en kunnen ze lopen. Zelf heb ik 2 meervoudig gehandicapte kinderen die in een rolstoel zitten en die je kunt beschouwen als baby's van ca. 8 maanden.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!