×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking
03.02.2015 - Redactie Vriendin

‘We zijn anders, maar ik heb het mooiste gezin dat er is’


Kim (31) is moeder van drie kinderen met een beperking: Tara (8), Jacey (7) en Yordi (4). Natuurlijk is het soms wel zwaar, maar ze focust op dingen die haar kinderen wél kunnen. “Zoals zondag, als de kids mij helpen een lekker ontbijtje te maken, dan kunnen we daar allemaal juist extra van genieten.”

Kim: “Op straat zei iemand: ‘Lekker makkelijk, uw dochter in een rolstoel. Is ze lui?’ Een nare opmerking natuurlijk, zeker als je bedenkt dat Tara dagelijks pijn heeft en maar een paar meter kan lopen. Ze lijdt aan het Stickler-syndroom, een bindweefselziekte waardoor haar botten snel uit de kom kunnen raken. En ze bouwt geen spierkracht op doordat ze last heeft van hypotonie. Toch maakte ik me niet boos om die opmerking. Dat had geen enkele zin. Het was niet vriendelijk, maar die persoon kon niet weten wat Tara mankeert. Van buiten zie je namelijk niets aan haar, ze lijkt een gezond kind.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Lijkt het jou zwaar om zo'n gezin als Kim te hebben?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  psst za 7 feb '15 21:31

  Reactie: Op sommige momenten wel..
  Hoewel de kinderen van Kim inderdaad gehandicapt zijn, zijn ze wel geestelijk gezond en kunnen ze lopen. Zelf heb ik 2 meervoudig gehandicapte kinderen die in een rolstoel zitten en die je kunt beschouwen als baby's van ca. 8 maanden.
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |