×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking

Vriendin 6: Alle drie de kinderen van Kim hebben een lichamelijke beperking
03.02.2015 - Redactie Vriendin

‘We zijn anders, maar ik heb het mooiste gezin dat er is’


Kim (31) is moeder van drie kinderen met een beperking: Tara (8), Jacey (7) en Yordi (4). Natuurlijk is het soms wel zwaar, maar ze focust op dingen die haar kinderen wél kunnen. “Zoals zondag, als de kids mij helpen een lekker ontbijtje te maken, dan kunnen we daar allemaal juist extra van genieten.”

Kim: “Op straat zei iemand: ‘Lekker makkelijk, uw dochter in een rolstoel. Is ze lui?’ Een nare opmerking natuurlijk, zeker als je bedenkt dat Tara dagelijks pijn heeft en maar een paar meter kan lopen. Ze lijdt aan het Stickler-syndroom, een bindweefselziekte waardoor haar botten snel uit de kom kunnen raken. En ze bouwt geen spierkracht op doordat ze last heeft van hypotonie. Toch maakte ik me niet boos om die opmerking. Dat had geen enkele zin. Het was niet vriendelijk, maar die persoon kon niet weten wat Tara mankeert. Van buiten zie je namelijk niets aan haar, ze lijkt een gezond kind.”

Lees het hele verhaal van Kim in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Lijkt het jou zwaar om zo'n gezin als Kim te hebben?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  psst za 7 feb '15 21:31

  Reactie: Op sommige momenten wel..
  Hoewel de kinderen van Kim inderdaad gehandicapt zijn, zijn ze wel geestelijk gezond en kunnen ze lopen. Zelf heb ik 2 meervoudig gehandicapte kinderen die in een rolstoel zitten en die je kunt beschouwen als baby's van ca. 8 maanden.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |