×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit
12.11.2014 - Redactie Vriendin

'Ik ben het waard er te zijn'


Gepest worden, het kan iemand jarenlang diep ongelukkig en onzeker maken. Deze vrouwen hebben afgerekend met hun pestverleden en zijn sterker dan ooit!

Sanne (21) woont samen met Sjoerd en werkt als verpleegkundige in een verpleeghuis.
“Mijn oma, een ontzettend lieve vrouw, was hartpatiënt. Ik vond het heel moeilijk om haar ziek te zien en ik wilde iets doen. Voor haar, maar ook voor andere mensen die ziek zijn. Misschien dat ik daarom vanaf mijn tiende de droom had om verpleegkundige te worden. Op school was ik nogal serieus bezig met leren en goede cijfers halen en dit viel verkeerd bij mijn klasgenoten. Zij verspreidden roddels en vreemde verhalen over me. Binnen korte tijd kende de hele school me. Het was mij een raadsel waarom iedereen een hekel aan me had en mij pestte.
De treiterijen gingen van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik zelfs na schooltijd opgewacht door leerlingen die ik niet kende. In de derde klas van de middelbare school knapte er iets in mij. Ik wilde niet meer leven. Ook voor mijn ouders was dit een moeilijke periode. Ze probeerden me te helpen, maar ze hadden geen vat op de leerlingen op school. Zelfs mijn leraren stonden machteloos.”

Lees het hele verhaal van Sanne en de pestverhalen van andere vrouwen in Vriendin 46 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij pesten van dichtbij meegemaakt?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 nov '14 16:39

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  Vroeger altijd het "vrolijke" dikkertje geweest en flink gepest. Heb helaas geen vriendinnen er aan over gehouden; ben qua omgang te onzeker geworden. Zelf ben ik wel trots op me zelf op wat ik bereikt heb ik het leven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hennietje53 wo 12 nov '14 19:49

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  ik kwam uit het zuiden, door de sluiting van de mijnen moest mijn vader ander werk zoeken. We kwamen terecht in Rotterdam. Van een spontaan, vrolijk buitenkind naar een flatkind, mijn dialect,waar ik vandaan kwam was voor een paar kinderen genoeg om mij mijn hele schooltijd te treiteren, uit te sluiten. in elkaar te slaan, op te wachten enzovoort. De rest meelopers deed graag mee hieraan. De schoolleiding deed of ze niets zag. wat was ik eenzaam en richtte mij op super schoolprestaties. Het lievelingetje van de leraren hierom maar gehaat des te meer door de rest. Tineke, Francisca en Marja, de achternamen laat ik maar achterwege. Ze hebben mijn schooltijd tot een hel gemaakt. Nog steeds heb ik moeite om vriendschappen te sluiten, vertrouw ik mar weinig mensen. Het is inmiddels al 51 jaar geleden dat ik vanuit het Zuiden naar het Noorden kwam, maar vergeten en vergeven zal ik die 3 meiden nooit. Denk niet of ze ooit beseft hebben hoezeer ze mijn leven toen tot een hel hebben gemaakt en hoelang ik die sporen al meedraag.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 nov '14 23:40

  Reactie: Ja, ik heb zelf gepest
  Soms een beetje...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 13 nov '14 08:14

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  Had een bloempotkapsel en een hazen-bekkie. Ach, ik heb er gelukkig geen trauma e.d. aan over gehouden. Ik ben er zelfs sterker van geworden. kwestie van hoe je er zelf mee omgaat
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 za 15 nov '14 20:29

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  petsen is vreselijk het houd mij nu nog bezig terwijl ik bijna 44 ben
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |