×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit
12.11.2014 - Redactie Vriendin

'Ik ben het waard er te zijn'


Gepest worden, het kan iemand jarenlang diep ongelukkig en onzeker maken. Deze vrouwen hebben afgerekend met hun pestverleden en zijn sterker dan ooit!

Sanne (21) woont samen met Sjoerd en werkt als verpleegkundige in een verpleeghuis.
“Mijn oma, een ontzettend lieve vrouw, was hartpatiënt. Ik vond het heel moeilijk om haar ziek te zien en ik wilde iets doen. Voor haar, maar ook voor andere mensen die ziek zijn. Misschien dat ik daarom vanaf mijn tiende de droom had om verpleegkundige te worden. Op school was ik nogal serieus bezig met leren en goede cijfers halen en dit viel verkeerd bij mijn klasgenoten. Zij verspreidden roddels en vreemde verhalen over me. Binnen korte tijd kende de hele school me. Het was mij een raadsel waarom iedereen een hekel aan me had en mij pestte.
De treiterijen gingen van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik zelfs na schooltijd opgewacht door leerlingen die ik niet kende. In de derde klas van de middelbare school knapte er iets in mij. Ik wilde niet meer leven. Ook voor mijn ouders was dit een moeilijke periode. Ze probeerden me te helpen, maar ze hadden geen vat op de leerlingen op school. Zelfs mijn leraren stonden machteloos.”

Lees het hele verhaal van Sanne en de pestverhalen van andere vrouwen in Vriendin 46 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij pesten van dichtbij meegemaakt?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 nov '14 16:39

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  Vroeger altijd het "vrolijke" dikkertje geweest en flink gepest. Heb helaas geen vriendinnen er aan over gehouden; ben qua omgang te onzeker geworden. Zelf ben ik wel trots op me zelf op wat ik bereikt heb ik het leven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hennietje53 wo 12 nov '14 19:49

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  ik kwam uit het zuiden, door de sluiting van de mijnen moest mijn vader ander werk zoeken. We kwamen terecht in Rotterdam. Van een spontaan, vrolijk buitenkind naar een flatkind, mijn dialect,waar ik vandaan kwam was voor een paar kinderen genoeg om mij mijn hele schooltijd te treiteren, uit te sluiten. in elkaar te slaan, op te wachten enzovoort. De rest meelopers deed graag mee hieraan. De schoolleiding deed of ze niets zag. wat was ik eenzaam en richtte mij op super schoolprestaties. Het lievelingetje van de leraren hierom maar gehaat des te meer door de rest. Tineke, Francisca en Marja, de achternamen laat ik maar achterwege. Ze hebben mijn schooltijd tot een hel gemaakt. Nog steeds heb ik moeite om vriendschappen te sluiten, vertrouw ik mar weinig mensen. Het is inmiddels al 51 jaar geleden dat ik vanuit het Zuiden naar het Noorden kwam, maar vergeten en vergeven zal ik die 3 meiden nooit. Denk niet of ze ooit beseft hebben hoezeer ze mijn leven toen tot een hel hebben gemaakt en hoelang ik die sporen al meedraag.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 nov '14 23:40

  Reactie: Ja, ik heb zelf gepest
  Soms een beetje...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 13 nov '14 08:14

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  Had een bloempotkapsel en een hazen-bekkie. Ach, ik heb er gelukkig geen trauma e.d. aan over gehouden. Ik ben er zelfs sterker van geworden. kwestie van hoe je er zelf mee omgaat
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 za 15 nov '14 20:29

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  petsen is vreselijk het houd mij nu nog bezig terwijl ik bijna 44 ben
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!