×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit
12.11.2014 - Redactie Vriendin

'Ik ben het waard er te zijn'


Gepest worden, het kan iemand jarenlang diep ongelukkig en onzeker maken. Deze vrouwen hebben afgerekend met hun pestverleden en zijn sterker dan ooit!

Sanne (21) woont samen met Sjoerd en werkt als verpleegkundige in een verpleeghuis.
“Mijn oma, een ontzettend lieve vrouw, was hartpatiënt. Ik vond het heel moeilijk om haar ziek te zien en ik wilde iets doen. Voor haar, maar ook voor andere mensen die ziek zijn. Misschien dat ik daarom vanaf mijn tiende de droom had om verpleegkundige te worden. Op school was ik nogal serieus bezig met leren en goede cijfers halen en dit viel verkeerd bij mijn klasgenoten. Zij verspreidden roddels en vreemde verhalen over me. Binnen korte tijd kende de hele school me. Het was mij een raadsel waarom iedereen een hekel aan me had en mij pestte.
De treiterijen gingen van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik zelfs na schooltijd opgewacht door leerlingen die ik niet kende. In de derde klas van de middelbare school knapte er iets in mij. Ik wilde niet meer leven. Ook voor mijn ouders was dit een moeilijke periode. Ze probeerden me te helpen, maar ze hadden geen vat op de leerlingen op school. Zelfs mijn leraren stonden machteloos.”

Lees het hele verhaal van Sanne en de pestverhalen van andere vrouwen in Vriendin 46 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Heb jij pesten van dichtbij meegemaakt?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 nov '14 16:39

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  Vroeger altijd het "vrolijke" dikkertje geweest en flink gepest. Heb helaas geen vriendinnen er aan over gehouden; ben qua omgang te onzeker geworden. Zelf ben ik wel trots op me zelf op wat ik bereikt heb ik het leven.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hennietje53 wo 12 nov '14 19:49

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  ik kwam uit het zuiden, door de sluiting van de mijnen moest mijn vader ander werk zoeken. We kwamen terecht in Rotterdam. Van een spontaan, vrolijk buitenkind naar een flatkind, mijn dialect,waar ik vandaan kwam was voor een paar kinderen genoeg om mij mijn hele schooltijd te treiteren, uit te sluiten. in elkaar te slaan, op te wachten enzovoort. De rest meelopers deed graag mee hieraan. De schoolleiding deed of ze niets zag. wat was ik eenzaam en richtte mij op super schoolprestaties. Het lievelingetje van de leraren hierom maar gehaat des te meer door de rest. Tineke, Francisca en Marja, de achternamen laat ik maar achterwege. Ze hebben mijn schooltijd tot een hel gemaakt. Nog steeds heb ik moeite om vriendschappen te sluiten, vertrouw ik mar weinig mensen. Het is inmiddels al 51 jaar geleden dat ik vanuit het Zuiden naar het Noorden kwam, maar vergeten en vergeven zal ik die 3 meiden nooit. Denk niet of ze ooit beseft hebben hoezeer ze mijn leven toen tot een hel hebben gemaakt en hoelang ik die sporen al meedraag.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 12 nov '14 23:40

  Reactie: Ja, ik heb zelf gepest
  Soms een beetje...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 13 nov '14 08:14

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  Had een bloempotkapsel en een hazen-bekkie. Ach, ik heb er gelukkig geen trauma e.d. aan over gehouden. Ik ben er zelfs sterker van geworden. kwestie van hoe je er zelf mee omgaat
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 za 15 nov '14 20:29

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  petsen is vreselijk het houd mij nu nog bezig terwijl ik bijna 44 ben
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |