×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Thérèse schreef een boek over haar misbruikverleden en haar werk als zedenrechercheur

Vriendin 42: Thérèse schreef een boek over haar misbruikverleden en haar werk als zedenrechercheur
14.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik wilde geen slachtoffer meer zijn’


Als je in je jeugd keer op keer misbruikt bent, hoe kan het dan dat je kiest voor een carrière als zedenrechercheur? Bewust of onbewust, haar werk heeft Thérèse (47) wel geholpen om haar verleden te verwerken. “Ik kon nu voor kinderen zijn wat ik mezelf ook zo had gegund: een luisterend oor.”

Thérèse: “Daders van seksueel geweld hebben een neus voor slachtoffers. Ze pikken ze er zo uit, de kwetsbaren. Die zijn veel makkelijker te veroveren en misbruiken dan stabiele kinderen die stevig in hun schoenen staan. En zo worden juist die kinderen herhaaldelijk slachtoffer.

Als je wordt misbruikt, wordt jou iets ontnomen. Het is alsof je ziel gestolen wordt, alsof je een stukje kwijtraakt waar je de rest van je leven naar op zoek blijft. Dat gebeurde mij ook, maar door er een boek over te schrijven, ontdekte ik dat ik het niet kwijt ben. Het zat alleen zo diep verscholen, dat het lang duurde voor ik het weer gevonden had. In mijn boek beschrijf ik het leven van Jo: een zedenrechercheur met als specialisatie kinderverhoren, die zelf in haar jeugd ook is misbruikt. Het verhaal is grotendeels autobiografisch, alleen sommige familiedetails en de beschreven politieonderzoeken heb ik een beetje aangepast. Het is natuurlijk niet toegestaan om politiezaken herkenbaar in een boek te gebruiken.”

Lees het hele verhaal van Thérèse in Vriendin 42 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij het boek willen lezen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 16:19

  Reactie: Ja, omdat...
  Hier spreekt iemand die zowel slachtoffer is geweest als hulpverlener.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 17:22

  Reactie: Ja, omdat...
  ondat ik graag meer wil weten over het slachtoffer als hulpverlener
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 17:28

  Reactie: Ja, omdat...
  deze krachtige vrouw mij en anderen kan inspireren en laten zien hoe om te gaan met tegenslag en in je kracht te gaan staan.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 okt '14 19:45

  Reactie: Ja, omdat...
  Onze dochter al 14 jaar gebukt gaat onder angst, ondanks dat hij vast zit, blijft de angst, maar nu dat haar kinderen gepakt worden, mocht hij ooit vrij komen
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!