×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Thérèse schreef een boek over haar misbruikverleden en haar werk als zedenrechercheur

Vriendin 42: Thérèse schreef een boek over haar misbruikverleden en haar werk als zedenrechercheur
14.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik wilde geen slachtoffer meer zijn’


Als je in je jeugd keer op keer misbruikt bent, hoe kan het dan dat je kiest voor een carrière als zedenrechercheur? Bewust of onbewust, haar werk heeft Thérèse (47) wel geholpen om haar verleden te verwerken. “Ik kon nu voor kinderen zijn wat ik mezelf ook zo had gegund: een luisterend oor.”

Thérèse: “Daders van seksueel geweld hebben een neus voor slachtoffers. Ze pikken ze er zo uit, de kwetsbaren. Die zijn veel makkelijker te veroveren en misbruiken dan stabiele kinderen die stevig in hun schoenen staan. En zo worden juist die kinderen herhaaldelijk slachtoffer.

Als je wordt misbruikt, wordt jou iets ontnomen. Het is alsof je ziel gestolen wordt, alsof je een stukje kwijtraakt waar je de rest van je leven naar op zoek blijft. Dat gebeurde mij ook, maar door er een boek over te schrijven, ontdekte ik dat ik het niet kwijt ben. Het zat alleen zo diep verscholen, dat het lang duurde voor ik het weer gevonden had. In mijn boek beschrijf ik het leven van Jo: een zedenrechercheur met als specialisatie kinderverhoren, die zelf in haar jeugd ook is misbruikt. Het verhaal is grotendeels autobiografisch, alleen sommige familiedetails en de beschreven politieonderzoeken heb ik een beetje aangepast. Het is natuurlijk niet toegestaan om politiezaken herkenbaar in een boek te gebruiken.”

Lees het hele verhaal van Thérèse in Vriendin 42 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij het boek willen lezen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 16:19

  Reactie: Ja, omdat...
  Hier spreekt iemand die zowel slachtoffer is geweest als hulpverlener.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 17:22

  Reactie: Ja, omdat...
  ondat ik graag meer wil weten over het slachtoffer als hulpverlener
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 17:28

  Reactie: Ja, omdat...
  deze krachtige vrouw mij en anderen kan inspireren en laten zien hoe om te gaan met tegenslag en in je kracht te gaan staan.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 okt '14 19:45

  Reactie: Ja, omdat...
  Onze dochter al 14 jaar gebukt gaat onder angst, ondanks dat hij vast zit, blijft de angst, maar nu dat haar kinderen gepakt worden, mocht hij ooit vrij komen
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |