×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Thérèse schreef een boek over haar misbruikverleden en haar werk als zedenrechercheur

Vriendin 42: Thérèse schreef een boek over haar misbruikverleden en haar werk als zedenrechercheur
14.10.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik wilde geen slachtoffer meer zijn’


Als je in je jeugd keer op keer misbruikt bent, hoe kan het dan dat je kiest voor een carrière als zedenrechercheur? Bewust of onbewust, haar werk heeft Thérèse (47) wel geholpen om haar verleden te verwerken. “Ik kon nu voor kinderen zijn wat ik mezelf ook zo had gegund: een luisterend oor.”

Thérèse: “Daders van seksueel geweld hebben een neus voor slachtoffers. Ze pikken ze er zo uit, de kwetsbaren. Die zijn veel makkelijker te veroveren en misbruiken dan stabiele kinderen die stevig in hun schoenen staan. En zo worden juist die kinderen herhaaldelijk slachtoffer.

Als je wordt misbruikt, wordt jou iets ontnomen. Het is alsof je ziel gestolen wordt, alsof je een stukje kwijtraakt waar je de rest van je leven naar op zoek blijft. Dat gebeurde mij ook, maar door er een boek over te schrijven, ontdekte ik dat ik het niet kwijt ben. Het zat alleen zo diep verscholen, dat het lang duurde voor ik het weer gevonden had. In mijn boek beschrijf ik het leven van Jo: een zedenrechercheur met als specialisatie kinderverhoren, die zelf in haar jeugd ook is misbruikt. Het verhaal is grotendeels autobiografisch, alleen sommige familiedetails en de beschreven politieonderzoeken heb ik een beetje aangepast. Het is natuurlijk niet toegestaan om politiezaken herkenbaar in een boek te gebruiken.”

Lees het hele verhaal van Thérèse in Vriendin 42 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Zou jij het boek willen lezen?

  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 16:19

  Reactie: Ja, omdat...
  Hier spreekt iemand die zowel slachtoffer is geweest als hulpverlener.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 17:22

  Reactie: Ja, omdat...
  ondat ik graag meer wil weten over het slachtoffer als hulpverlener
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 okt '14 17:28

  Reactie: Ja, omdat...
  deze krachtige vrouw mij en anderen kan inspireren en laten zien hoe om te gaan met tegenslag en in je kracht te gaan staan.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 okt '14 19:45

  Reactie: Ja, omdat...
  Onze dochter al 14 jaar gebukt gaat onder angst, ondanks dat hij vast zit, blijft de angst, maar nu dat haar kinderen gepakt worden, mocht hij ooit vrij komen
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |