×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Op pad met de boswachter

Op pad met de boswachter
08.10.2014 -

Ongelooflijk: in de verte zie je de hoge werktorens van de ministeries en hier gaat de natuur gewoon zijn gang. Vriendin loopt tussen de bosdieren een dagje mee met boswachter Jenny in hartje Den Haag.


De eekhoorntjes schieten langs je voeten als je het kantoor van boswachter Jenny (36) zoekt. Aan een grote weg in hartje Den Haag zit een hek verstopt tussen de bomen. Daarachter loopt een smal weggetje dwars door het groen, dat uitkomt bij het schattige boswachtershuisje waar Jenny werkt. Vlak bij de stad, en toch midden in de natuur. De bomen van het Haagse Bos torenen hier hoog in de lucht, ver boven de statige Haagse huizen uit. Jenny staat al in de deuropening op me te wachten: “Leuk zijn die eekhoorntjes, hè? Er zijn er een stuk of 3 die hier elke dag komen. Heel gezellig. Nu het herfst is, zijn ze heel actief noten en zaden aan het verzamelen. Die verstoppen ze op allerlei plekjes, zodat ze straks in de winter genoeg te eten hebben. Het is hier echt een groene oase in de stad.”

Terwijl Jenny het boswachtershuisje in loopt, vertelt ze dat ze al vroeg wist wat ze wilde worden. “Politieagent te paard of zangeres, maar eigenlijk het allerliefste boswachter. Het leek me heel mooi om het gezicht van het bos te zijn. En ook om de hele dag buiten te werken. Dat ligt in de praktijk toch ietsje anders, ik werk voor ongeveer de helft van de tijd binnen in mijn werkschuur. Dat klinkt net iets leuker dan kantoor, vinden wij”, lacht ze. “Ook al heb ik hier mijn computer, is er koffie, en werk ik hier samen met mijn 6 collega’s en is het dus eigenlijk wél een gewoon kantoor. Maar dan midden in het bos. En met een schuur eraan vast met machines en gereed- schappen.” Jenny gaat achter haar computer zitten, terwijl ze vertelt wat haar werk als boswachter inhoudt. 

Lees de hele reportage in Vriendin 41.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |