×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Op pad met de boswachter

Op pad met de boswachter
08.10.2014 -

Ongelooflijk: in de verte zie je de hoge werktorens van de ministeries en hier gaat de natuur gewoon zijn gang. Vriendin loopt tussen de bosdieren een dagje mee met boswachter Jenny in hartje Den Haag.


De eekhoorntjes schieten langs je voeten als je het kantoor van boswachter Jenny (36) zoekt. Aan een grote weg in hartje Den Haag zit een hek verstopt tussen de bomen. Daarachter loopt een smal weggetje dwars door het groen, dat uitkomt bij het schattige boswachtershuisje waar Jenny werkt. Vlak bij de stad, en toch midden in de natuur. De bomen van het Haagse Bos torenen hier hoog in de lucht, ver boven de statige Haagse huizen uit. Jenny staat al in de deuropening op me te wachten: “Leuk zijn die eekhoorntjes, hè? Er zijn er een stuk of 3 die hier elke dag komen. Heel gezellig. Nu het herfst is, zijn ze heel actief noten en zaden aan het verzamelen. Die verstoppen ze op allerlei plekjes, zodat ze straks in de winter genoeg te eten hebben. Het is hier echt een groene oase in de stad.”

Terwijl Jenny het boswachtershuisje in loopt, vertelt ze dat ze al vroeg wist wat ze wilde worden. “Politieagent te paard of zangeres, maar eigenlijk het allerliefste boswachter. Het leek me heel mooi om het gezicht van het bos te zijn. En ook om de hele dag buiten te werken. Dat ligt in de praktijk toch ietsje anders, ik werk voor ongeveer de helft van de tijd binnen in mijn werkschuur. Dat klinkt net iets leuker dan kantoor, vinden wij”, lacht ze. “Ook al heb ik hier mijn computer, is er koffie, en werk ik hier samen met mijn 6 collega’s en is het dus eigenlijk wél een gewoon kantoor. Maar dan midden in het bos. En met een schuur eraan vast met machines en gereed- schappen.” Jenny gaat achter haar computer zitten, terwijl ze vertelt wat haar werk als boswachter inhoudt. 

Lees de hele reportage in Vriendin 41.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |