×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Op pad met de boswachter

Op pad met de boswachter
08.10.2014 -

Ongelooflijk: in de verte zie je de hoge werktorens van de ministeries en hier gaat de natuur gewoon zijn gang. Vriendin loopt tussen de bosdieren een dagje mee met boswachter Jenny in hartje Den Haag.


De eekhoorntjes schieten langs je voeten als je het kantoor van boswachter Jenny (36) zoekt. Aan een grote weg in hartje Den Haag zit een hek verstopt tussen de bomen. Daarachter loopt een smal weggetje dwars door het groen, dat uitkomt bij het schattige boswachtershuisje waar Jenny werkt. Vlak bij de stad, en toch midden in de natuur. De bomen van het Haagse Bos torenen hier hoog in de lucht, ver boven de statige Haagse huizen uit. Jenny staat al in de deuropening op me te wachten: “Leuk zijn die eekhoorntjes, hè? Er zijn er een stuk of 3 die hier elke dag komen. Heel gezellig. Nu het herfst is, zijn ze heel actief noten en zaden aan het verzamelen. Die verstoppen ze op allerlei plekjes, zodat ze straks in de winter genoeg te eten hebben. Het is hier echt een groene oase in de stad.”

Terwijl Jenny het boswachtershuisje in loopt, vertelt ze dat ze al vroeg wist wat ze wilde worden. “Politieagent te paard of zangeres, maar eigenlijk het allerliefste boswachter. Het leek me heel mooi om het gezicht van het bos te zijn. En ook om de hele dag buiten te werken. Dat ligt in de praktijk toch ietsje anders, ik werk voor ongeveer de helft van de tijd binnen in mijn werkschuur. Dat klinkt net iets leuker dan kantoor, vinden wij”, lacht ze. “Ook al heb ik hier mijn computer, is er koffie, en werk ik hier samen met mijn 6 collega’s en is het dus eigenlijk wél een gewoon kantoor. Maar dan midden in het bos. En met een schuur eraan vast met machines en gereed- schappen.” Jenny gaat achter haar computer zitten, terwijl ze vertelt wat haar werk als boswachter inhoudt. 

Lees de hele reportage in Vriendin 41.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!