×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison
07.10.2014 -

‘Blijkbaar heb ik een neus voor wat mensen leuk vinden’


We zitten midden in de Vriendin Woonweken! We gaan daarom 4 keer binnenkijken bij iemand die werkt voor een mooi woonmerk. Hoe hebben zij hun huis ingericht? Deze keer drinken we koffie bij Henk (58) en Saskia (46) Teunissen. Henk is eigenaar van Rivièra Maison.

Henk Teunissen (58) is oprichter van het Nederlandse woonmerk Rivièra Maison. Henk woont in Hoofddorp, samen met zijn vrouw Saskia (46), hun kinderen Sjors (22), Puck (19) en Bess (16), én hond Bali en poes George. Hun huis, een voormalige ingenieurswoning uit 1920, is landelijk ingericht. Maar dat kan ook bijna niet anders voor iemand die het landelijke Rivièra Maison bedacht.

Je bent Rivièra Maison al in 1985 begonnen. Wat had jij als twintiger met wonen?
“Helemaal niets. Mijn ouders hadden de bloemenwinkel Rivièra Bloemsierkunst in Amsterdam. Toen ik als 18-jarige een weekje in de winkel stond omdat mijn ouders op vakantie waren, had ik binnen één dag de weekomzet binnen. Dat gaf zo’n kick dat ik meteen van school ben gegaan. Met de winkel had ik grootse plannen. Ik wilde graag groeien, maar dat was lastig met bloemen: die moeten altijd vers zijn en er zit veel handwerk in het maken van boeketten. Daarom ging ik cadeauartikelen verkopen. Dat ging al iets beter. Maar de echte klapper kwam toen mijn vrouw Saskia en ik op vakantie naar Maleisië̈ gingen. Daar zagen we prachtige terracotta potten en kruiken, die gewoon langs de weg werden verkocht.”

Lees het hele interview met Henk Teunissen in Vriendin 41.

Plaats een reactie

Wat vind jij van het merk Rivièra Maison?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 7 okt '14 18:23

  Reactie: Het is niet mijn smaak
  Ik hou meer van Riverdale.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cuti wo 8 okt '14 20:32

  Reactie: Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee
  Pas begonnen met verzamelen I Love It. niet alles is mijn smaak maar veel wel, prijzen mogen soms wel wat minder
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 okt '14 13:59

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik vind het prachtig, maar te duur om te kopen helaas.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 10 okt '14 13:10

  Reactie: Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!