×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison
07.10.2014 -

‘Blijkbaar heb ik een neus voor wat mensen leuk vinden’


We zitten midden in de Vriendin Woonweken! We gaan daarom 4 keer binnenkijken bij iemand die werkt voor een mooi woonmerk. Hoe hebben zij hun huis ingericht? Deze keer drinken we koffie bij Henk (58) en Saskia (46) Teunissen. Henk is eigenaar van Rivièra Maison.

Henk Teunissen (58) is oprichter van het Nederlandse woonmerk Rivièra Maison. Henk woont in Hoofddorp, samen met zijn vrouw Saskia (46), hun kinderen Sjors (22), Puck (19) en Bess (16), én hond Bali en poes George. Hun huis, een voormalige ingenieurswoning uit 1920, is landelijk ingericht. Maar dat kan ook bijna niet anders voor iemand die het landelijke Rivièra Maison bedacht.

Je bent Rivièra Maison al in 1985 begonnen. Wat had jij als twintiger met wonen?
“Helemaal niets. Mijn ouders hadden de bloemenwinkel Rivièra Bloemsierkunst in Amsterdam. Toen ik als 18-jarige een weekje in de winkel stond omdat mijn ouders op vakantie waren, had ik binnen één dag de weekomzet binnen. Dat gaf zo’n kick dat ik meteen van school ben gegaan. Met de winkel had ik grootse plannen. Ik wilde graag groeien, maar dat was lastig met bloemen: die moeten altijd vers zijn en er zit veel handwerk in het maken van boeketten. Daarom ging ik cadeauartikelen verkopen. Dat ging al iets beter. Maar de echte klapper kwam toen mijn vrouw Saskia en ik op vakantie naar Maleisië̈ gingen. Daar zagen we prachtige terracotta potten en kruiken, die gewoon langs de weg werden verkocht.”

Lees het hele interview met Henk Teunissen in Vriendin 41.

Plaats een reactie

Wat vind jij van het merk Rivièra Maison?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 7 okt '14 18:23

  Reactie: Het is niet mijn smaak
  Ik hou meer van Riverdale.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cuti wo 8 okt '14 20:32

  Reactie: Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee
  Pas begonnen met verzamelen I Love It. niet alles is mijn smaak maar veel wel, prijzen mogen soms wel wat minder
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 okt '14 13:59

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik vind het prachtig, maar te duur om te kopen helaas.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 10 okt '14 13:10

  Reactie: Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |