×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison

Binnenkijken bij Henk en Saskia Teunissen van Rivièra Maison
07.10.2014 -

‘Blijkbaar heb ik een neus voor wat mensen leuk vinden’


We zitten midden in de Vriendin Woonweken! We gaan daarom 4 keer binnenkijken bij iemand die werkt voor een mooi woonmerk. Hoe hebben zij hun huis ingericht? Deze keer drinken we koffie bij Henk (58) en Saskia (46) Teunissen. Henk is eigenaar van Rivièra Maison.

Henk Teunissen (58) is oprichter van het Nederlandse woonmerk Rivièra Maison. Henk woont in Hoofddorp, samen met zijn vrouw Saskia (46), hun kinderen Sjors (22), Puck (19) en Bess (16), én hond Bali en poes George. Hun huis, een voormalige ingenieurswoning uit 1920, is landelijk ingericht. Maar dat kan ook bijna niet anders voor iemand die het landelijke Rivièra Maison bedacht.

Je bent Rivièra Maison al in 1985 begonnen. Wat had jij als twintiger met wonen?
“Helemaal niets. Mijn ouders hadden de bloemenwinkel Rivièra Bloemsierkunst in Amsterdam. Toen ik als 18-jarige een weekje in de winkel stond omdat mijn ouders op vakantie waren, had ik binnen één dag de weekomzet binnen. Dat gaf zo’n kick dat ik meteen van school ben gegaan. Met de winkel had ik grootse plannen. Ik wilde graag groeien, maar dat was lastig met bloemen: die moeten altijd vers zijn en er zit veel handwerk in het maken van boeketten. Daarom ging ik cadeauartikelen verkopen. Dat ging al iets beter. Maar de echte klapper kwam toen mijn vrouw Saskia en ik op vakantie naar Maleisië̈ gingen. Daar zagen we prachtige terracotta potten en kruiken, die gewoon langs de weg werden verkocht.”

Lees het hele interview met Henk Teunissen in Vriendin 41.

Plaats een reactie

Wat vind jij van het merk Rivièra Maison?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 7 okt '14 18:23

  Reactie: Het is niet mijn smaak
  Ik hou meer van Riverdale.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Cuti wo 8 okt '14 20:32

  Reactie: Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee
  Pas begonnen met verzamelen I Love It. niet alles is mijn smaak maar veel wel, prijzen mogen soms wel wat minder
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 okt '14 13:59

  Reactie: Anders, namelijk...
  ik vind het prachtig, maar te duur om te kopen helaas.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 10 okt '14 13:10

  Reactie: Ik vind het heel leuk, mijn huis staat er vol mee
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |