×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Xandra’s man overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS

Vriendin 39: Xandra’s man overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS
24.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Deze ziekte is slopend en mensonterend’


De Ice bucket challenge betekent voor Xandra (41) veel meer dan filmpjes op Facebook van mensen die ijswater over zichzelf heen gooien. Eind 2013 overleed haar man Weert-Jan aan de gevolgen van ALS. “Ik ben zo blij met alle aandacht voor deze vreselijke ziekte.”

Xandra: “Mijn zoontje Beau van acht deed ook mee aan de Ice bucket challenge, dat wilde hij graag. Ik heb het niet gefilmd, maar wel geld gedoneerd. Door die filmpjes wordt wel de bekendheid van de ziekte ALS vergroot, maar waar het echt om gaat zijn de donaties natuurlijk. Daarmee wordt het mogelijk om onderzoek te doen, zodat er misschien ooit een medicijn gevonden wordt tegen deze vreselijke ziekte. Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat het geld verkeerd besteed wordt. Of dat het alleen maar om grappige filmpjes gaat, en niet om de ziekte. Maar ik ben het daar niet mee eens. Omdat is me ook inzet voor de Stichting ALS, weet ik dat elke euro goed terechtkomt. Laatst heeft de stichting onderzoek gedaan: ongeveer 90 procent van de Nederlanders weet wat ALS is. Heel anders dan toen Weert-Jan in 2006 de diagnose kreeg. Toen had niemand in onze omgeving er nog van gehoord. Ook wij niet.”

Lees het hele verhaal van Xandra in Vriendin 39 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |