×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Xandra’s man overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS

Vriendin 39: Xandra’s man overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS
24.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Deze ziekte is slopend en mensonterend’


De Ice bucket challenge betekent voor Xandra (41) veel meer dan filmpjes op Facebook van mensen die ijswater over zichzelf heen gooien. Eind 2013 overleed haar man Weert-Jan aan de gevolgen van ALS. “Ik ben zo blij met alle aandacht voor deze vreselijke ziekte.”

Xandra: “Mijn zoontje Beau van acht deed ook mee aan de Ice bucket challenge, dat wilde hij graag. Ik heb het niet gefilmd, maar wel geld gedoneerd. Door die filmpjes wordt wel de bekendheid van de ziekte ALS vergroot, maar waar het echt om gaat zijn de donaties natuurlijk. Daarmee wordt het mogelijk om onderzoek te doen, zodat er misschien ooit een medicijn gevonden wordt tegen deze vreselijke ziekte. Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat het geld verkeerd besteed wordt. Of dat het alleen maar om grappige filmpjes gaat, en niet om de ziekte. Maar ik ben het daar niet mee eens. Omdat is me ook inzet voor de Stichting ALS, weet ik dat elke euro goed terechtkomt. Laatst heeft de stichting onderzoek gedaan: ongeveer 90 procent van de Nederlanders weet wat ALS is. Heel anders dan toen Weert-Jan in 2006 de diagnose kreeg. Toen had niemand in onze omgeving er nog van gehoord. Ook wij niet.”

Lees het hele verhaal van Xandra in Vriendin 39 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |