×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido
03.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb nooit seks en heb toch een gelukkige relatie’


Al 12 jaar lang is Sylvia (36) samen met Ben (34). Ze zijn heel gelukkig, maar er is één ding dat opvalt in hun relatie: ze hebben nooit seks. “Als we beweging willen, gaan we wel een uurtje rennen in het bos.”

Sylvia: “Seks het allerbelangrijkst in een relatie? Mijn twee beste vriendinnen vinden van wel, maar ik ben het daar volkomen mee oneens. Ik vind seks zó overgewaardeerd. Liefde, vertrouwen en vriendschap zijn in mijn ogen veel belangrijker in een huwelijk dan elke week een paar minuten seks. Mijn man Ben en ik knuffelen veel, maar hebben nauwelijks nog seks. Als het eens per jaar is, is het veel. We hechten allebei weinig waarde aan de ‘daad’ en hebben geen hoog libido. Toch zijn we ongelofelijk happy samen. Wij bewijzen al 12 jaar dat onthouding prima kan, en dat je helemaal geen zogenaamde standaard van ‘2 keer per week seks’ moet halen om een gelukkig huwelijk te kunnen hebben.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 36 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hecht jij veel waarde aan seks?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 12:58

  Reactie: Ja, omdat...
  Intimiteit vind ik erg belangrijk in een relatie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 20:09

  Reactie: Nee, omdat...
  Het verhaal van sylvia zou ons verhaal kunnen zijn.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 22:52

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heel goed zonder kan. Knuffelen vind ik veel fijner! Ik begrijp weduwe dus is er nu geen sex, maar dat mis ik ook echt niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1835739513351349 do 4 sep '14 08:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  HET HOORT ER VAAK WEL BIJ MAAR HET DRAAIT ER ZEER ZEKER NIET OM , WANT HET IS VEEL BELANGRIJKER DAT JE ELKAAR VERTROUWT EN VAN ELKAAR HOUDT IN GOEIE EN SLECHTE TIJDEN EN HELAAS DENKEN VEEL MENSEN NOG DAT SEX HET BELANGRIJKSTE IS IN EEN GOEIE RELATIE , WAT DAT BETREFT BEN IK HET HELEMAAL MET SYLVIA EENS, HET DRAAIT OM HELE ANDERE DINGEN IN EEN RELATIE EN INTIMITEIT KAN OP ZOVEEL ANDERE MANIEREN OM ELKAAR TE TONEN HOEVEEL JE VAN ELKAAR HOUDT
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 4 sep '14 17:58

  Reactie: Nee, omdat...
  ...seks wordt overschat. Intimiteit is fijn maar het moet geen 'must' worden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anke88 di 9 sep '14 20:06

  Reactie: Anders, namelijk...
  Voor een goede relatie moet je op dezelfde manier van elkaar houden. Zelfde doelen hebben. Zelfde lusten. Zelfde uit de relatie willen halen. Find someone who loves like you love <3
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |