×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido
03.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb nooit seks en heb toch een gelukkige relatie’


Al 12 jaar lang is Sylvia (36) samen met Ben (34). Ze zijn heel gelukkig, maar er is één ding dat opvalt in hun relatie: ze hebben nooit seks. “Als we beweging willen, gaan we wel een uurtje rennen in het bos.”

Sylvia: “Seks het allerbelangrijkst in een relatie? Mijn twee beste vriendinnen vinden van wel, maar ik ben het daar volkomen mee oneens. Ik vind seks zó overgewaardeerd. Liefde, vertrouwen en vriendschap zijn in mijn ogen veel belangrijker in een huwelijk dan elke week een paar minuten seks. Mijn man Ben en ik knuffelen veel, maar hebben nauwelijks nog seks. Als het eens per jaar is, is het veel. We hechten allebei weinig waarde aan de ‘daad’ en hebben geen hoog libido. Toch zijn we ongelofelijk happy samen. Wij bewijzen al 12 jaar dat onthouding prima kan, en dat je helemaal geen zogenaamde standaard van ‘2 keer per week seks’ moet halen om een gelukkig huwelijk te kunnen hebben.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 36 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hecht jij veel waarde aan seks?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 12:58

  Reactie: Ja, omdat...
  Intimiteit vind ik erg belangrijk in een relatie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 20:09

  Reactie: Nee, omdat...
  Het verhaal van sylvia zou ons verhaal kunnen zijn.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 22:52

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heel goed zonder kan. Knuffelen vind ik veel fijner! Ik begrijp weduwe dus is er nu geen sex, maar dat mis ik ook echt niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1835739513351349 do 4 sep '14 08:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  HET HOORT ER VAAK WEL BIJ MAAR HET DRAAIT ER ZEER ZEKER NIET OM , WANT HET IS VEEL BELANGRIJKER DAT JE ELKAAR VERTROUWT EN VAN ELKAAR HOUDT IN GOEIE EN SLECHTE TIJDEN EN HELAAS DENKEN VEEL MENSEN NOG DAT SEX HET BELANGRIJKSTE IS IN EEN GOEIE RELATIE , WAT DAT BETREFT BEN IK HET HELEMAAL MET SYLVIA EENS, HET DRAAIT OM HELE ANDERE DINGEN IN EEN RELATIE EN INTIMITEIT KAN OP ZOVEEL ANDERE MANIEREN OM ELKAAR TE TONEN HOEVEEL JE VAN ELKAAR HOUDT
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 4 sep '14 17:58

  Reactie: Nee, omdat...
  ...seks wordt overschat. Intimiteit is fijn maar het moet geen 'must' worden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anke88 di 9 sep '14 20:06

  Reactie: Anders, namelijk...
  Voor een goede relatie moet je op dezelfde manier van elkaar houden. Zelfde doelen hebben. Zelfde lusten. Zelfde uit de relatie willen halen. Find someone who loves like you love <3
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |