×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido

Vriendin 36: Sylvia en haar man hebben een laag libido
03.09.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb nooit seks en heb toch een gelukkige relatie’


Al 12 jaar lang is Sylvia (36) samen met Ben (34). Ze zijn heel gelukkig, maar er is één ding dat opvalt in hun relatie: ze hebben nooit seks. “Als we beweging willen, gaan we wel een uurtje rennen in het bos.”

Sylvia: “Seks het allerbelangrijkst in een relatie? Mijn twee beste vriendinnen vinden van wel, maar ik ben het daar volkomen mee oneens. Ik vind seks zó overgewaardeerd. Liefde, vertrouwen en vriendschap zijn in mijn ogen veel belangrijker in een huwelijk dan elke week een paar minuten seks. Mijn man Ben en ik knuffelen veel, maar hebben nauwelijks nog seks. Als het eens per jaar is, is het veel. We hechten allebei weinig waarde aan de ‘daad’ en hebben geen hoog libido. Toch zijn we ongelofelijk happy samen. Wij bewijzen al 12 jaar dat onthouding prima kan, en dat je helemaal geen zogenaamde standaard van ‘2 keer per week seks’ moet halen om een gelukkig huwelijk te kunnen hebben.”

Lees het hele verhaal van Sylvia in Vriendin 36 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hecht jij veel waarde aan seks?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 12:58

  Reactie: Ja, omdat...
  Intimiteit vind ik erg belangrijk in een relatie.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 20:09

  Reactie: Nee, omdat...
  Het verhaal van sylvia zou ons verhaal kunnen zijn.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 3 sep '14 22:52

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik heel goed zonder kan. Knuffelen vind ik veel fijner! Ik begrijp weduwe dus is er nu geen sex, maar dat mis ik ook echt niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1835739513351349 do 4 sep '14 08:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  HET HOORT ER VAAK WEL BIJ MAAR HET DRAAIT ER ZEER ZEKER NIET OM , WANT HET IS VEEL BELANGRIJKER DAT JE ELKAAR VERTROUWT EN VAN ELKAAR HOUDT IN GOEIE EN SLECHTE TIJDEN EN HELAAS DENKEN VEEL MENSEN NOG DAT SEX HET BELANGRIJKSTE IS IN EEN GOEIE RELATIE , WAT DAT BETREFT BEN IK HET HELEMAAL MET SYLVIA EENS, HET DRAAIT OM HELE ANDERE DINGEN IN EEN RELATIE EN INTIMITEIT KAN OP ZOVEEL ANDERE MANIEREN OM ELKAAR TE TONEN HOEVEEL JE VAN ELKAAR HOUDT
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 4 sep '14 17:58

  Reactie: Nee, omdat...
  ...seks wordt overschat. Intimiteit is fijn maar het moet geen 'must' worden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anke88 di 9 sep '14 20:06

  Reactie: Anders, namelijk...
  Voor een goede relatie moet je op dezelfde manier van elkaar houden. Zelfde doelen hebben. Zelfde lusten. Zelfde uit de relatie willen halen. Find someone who loves like you love <3
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!