×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Tanja’s man ging op missie naar Afghanistan en Mali

Vriendin 34: Tanja’s man ging op missie naar Afghanistan en Mali
19.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Die verwilderde blik in zijn ogen toen hij terugkwam...’


Een leven met een militair, daar kies je toch zelf voor? Die opmerking krijgt Tanja (46) vaak te horen. Om meer begrip te krijgen voor partners van militairen, begon ze een blog. Inmiddels is haar man net terug van een missie in Mali. “De angst kruipt onder je huid en blijft daar zitten tot je man weer veilig thuis is.”

“Begin april vertrok er weer een nieuwe groep militairen naar Mali. Mijn hart gaat uit naar alle vrouwen en kinderen die hun man en vader uitzwaaien, want ik weet hoe moeilijk het is om achter te blijven. Mijn eigen militair is gelukkig net terug van een missie van ruim drie maanden in Mali. Heelhuids en geestelijk ongeschonden, gelukkig. We pakken ons leven samen nu weer langzaamaan op, al is dat niet altijd makkelijk.”

Lees het hele verhaal van Tanja in Vriendin 34 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij een familielid of vriend(in) die militair is?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Donna84 wo 20 aug '14 16:12

  Reactie: Ja, iemand uit de familie
  Mijn vader is beroeps... Mijn neef was beroeps... Allebei op uitzending geweest. Naar Afghanistan was de laatste keer. Mijn neef moest 2x kort. Mijn vader 8 maanden lang. Heel heftig!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 aug '14 21:26

  Reactie: Ja, iemand uit de familie
  Mijn man is beroeps met alles wat daar bij hoort. Het onbegrip van anderen, het veel alleen zijn, de onzekerheid tijdens uitzendingen maar ook nu met de bezuinigingen is de onzekerheid troef. Ik vind niet dat mensen die hun leven in de waagschaal stellen en hun dierbaren keer op keer alleen moeten laten deze onzekerheid verdienen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |