×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Tanja’s man ging op missie naar Afghanistan en Mali

Vriendin 34: Tanja’s man ging op missie naar Afghanistan en Mali
19.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Die verwilderde blik in zijn ogen toen hij terugkwam...’


Een leven met een militair, daar kies je toch zelf voor? Die opmerking krijgt Tanja (46) vaak te horen. Om meer begrip te krijgen voor partners van militairen, begon ze een blog. Inmiddels is haar man net terug van een missie in Mali. “De angst kruipt onder je huid en blijft daar zitten tot je man weer veilig thuis is.”

“Begin april vertrok er weer een nieuwe groep militairen naar Mali. Mijn hart gaat uit naar alle vrouwen en kinderen die hun man en vader uitzwaaien, want ik weet hoe moeilijk het is om achter te blijven. Mijn eigen militair is gelukkig net terug van een missie van ruim drie maanden in Mali. Heelhuids en geestelijk ongeschonden, gelukkig. We pakken ons leven samen nu weer langzaamaan op, al is dat niet altijd makkelijk.”

Lees het hele verhaal van Tanja in Vriendin 34 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij een familielid of vriend(in) die militair is?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Donna84 wo 20 aug '14 16:12

  Reactie: Ja, iemand uit de familie
  Mijn vader is beroeps... Mijn neef was beroeps... Allebei op uitzending geweest. Naar Afghanistan was de laatste keer. Mijn neef moest 2x kort. Mijn vader 8 maanden lang. Heel heftig!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 21 aug '14 21:26

  Reactie: Ja, iemand uit de familie
  Mijn man is beroeps met alles wat daar bij hoort. Het onbegrip van anderen, het veel alleen zijn, de onzekerheid tijdens uitzendingen maar ook nu met de bezuinigingen is de onzekerheid troef. Ik vind niet dat mensen die hun leven in de waagschaal stellen en hun dierbaren keer op keer alleen moeten laten deze onzekerheid verdienen.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |