×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Simonne was zeven maanden zwanger toen ze een hersenbloeding kreeg

Vriendin 34: Simonne was zeven maanden zwanger toen ze een hersenbloeding kreeg
19.08.2014 - Redactie Vriendin

‘Door het foutje in mijn hoofd is mijn leven heel anders’


Na haar hersenbloeding verandert Simonne (40) van een ambitieuze vrouw in een patiënte die moet leren lopen, praten, eten en schrijven. En dan had ze ook nog de zorg voor haar baby. “Geen roze wolk of onbezorgde kraamtijd. Het was overleven.”

“Eigenlijk voelde ik me al een paar dagen niet lekker. Ik was zeven maanden zwanger. Het was mijn eerste zwangerschap, ik was druk op mijn werk, dus ik dacht: het zal de vermoeidheid wel zijn. Ik bleef een dagje thuis van mijn werk als journaliste. ’s Middags belde mijn man Peter (55) nog op om te vragen hoe het met me ging. Ik zei: ‘Het gaat wel weer.’ Dat ik na dat gesprek naar de wc ben gegaan, is het laatste wat ik me herinner. ’s Avonds vond Peter me bewusteloos boven aan de trap. Ik moet daar uren hebben gelegen. Met spoed ben ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees het verhaal van Simonne in Vriendin 34 en praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die een hersenbloeding heeft gehad?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  jolanda.lusseveld wo 20 aug '14 18:05

  Reactie: Ja, iemand uit de familie
  Mijn Oom is aan een hersenbloeding Overleden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fatie do 21 aug '14 20:25

  Reactie: Ja, iemand uit de familie
  mijn moeder is overleden aan een hersenbloeding,
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |