×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Debbie schaamt zich voor haar volle lichaam

Vriendin 33: Debbie schaamt zich voor haar volle lichaam
13.08.2014 - Redactie Vriendin

“Mij zul je nooit in een badpak op het strand zien”


Dolblij van een dagje zon, zee en strand? Voor Debbie (42) is een zomerse dag een echte nachtmerrie. Ze is zo onzeker over haar lichaam, dat ze al jaren geen badpak durft aan te trekken. “Ik heb het idee dat mensen elkaar aanstoten: kijk haar eens dik zijn.”

Debbie: “Ik heb een spuughekel aan de zomer. Waar iedereen om me heen dolgelukkig wordt zodra het kwik stijgt, word ik juist chagrijnig van een stralende Piet Paulusma. Zeker als het boven de 25 graden Celsius is. Dan wordt het verbergen van mijn lichaam achter wijde, donkere kleding steeds lastiger en komt ook het moment in zicht waarop een T-shirt al te warm is. Maar ik hijs me voor geen goud in een badpak. De laatste keer dat ik in een weinig verhullend badpak op het strand van Noordwijk lag, is al weer elf jaar geleden. Ik vind mijn lichaam veel te lelijk en schaam me voor mijn grote borsten.”

Lees het hele verhaal van Debbie in Vriendin 33 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Voel jij je op je gemak in badkleding?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  marian.vanmeer wo 13 aug '14 13:37

  Reactie: Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt
  Heb ook een vol lichaam ben daar vroeger vaak mee gepest vooral aan het zwembad of strand! Ben nu 44 maar blijf je toch aan herinneren ...krijg er wat van pfff als je er over begin al moet je na gaan als ik daar ben!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 13 aug '14 13:59

  Reactie: Ja, ik heb er geen problemen mee
  Ben zo rond de 10 kilo te zwaar maar ik stoor me er niet aan. Ik zal nooit een bikini dragen hoor, maar ga gerust met badpak aan naar een zwemband of strand. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je het allemaal niet meer zo aantrekt. Ik sta boven alle mensen die me vroeger gepest hebben of raar aankijken. Ik ben sterker dan zij en daardoor win ik en niet zij
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   frie wo 20 aug '14 17:49

   heel goed verwoord jij bent sterker en wint dus zo denk ik nu ook heeft even geduurt maar laat me niet klein krijgen omdat ik zwaarder ben dan hun

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 19 aug '14 00:02

  Reactie: Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt
  Ach lieve Debbie, ik heb een BMI van 19 en voel me op dagen zo onzeker dat ik niet de straat op wil. Maar als ik het toch doe, en lach naar de mensen, en blij ben, dan is iedereen blij terug. Het gaat niet om je omvan maar om je uitstraling.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  frie wo 20 aug '14 17:47

  Reactie: Nee, maar ik ga het niet uit de weg
  zo jammer dat debbie zich zo schaamt wees blij met jezelf en heb maling wat anderen zeggen dat het kwetsend is weet ik maar je geeft ze nu de zin door het niet te doen en je niet kunt genieten van de zomer we moeten elkaar in de waarde laten dik of dun we zijn allemaal hetzelfde
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mirjam.heesakkers wo 20 aug '14 23:01

  Reactie: Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt
  Nee ik voel me totaal niet op mijn gemak. Ik ben nou net 40 en al jaren loop ikmet het probleem dat ik te dik ben. In de zomer loop ik altijd met lange broeken en shirts met korte mouwen anders zien ze me bovenarmen. Zwemmen ow jee nee voor geen goud , de kinderen vinden dat niet leuk en zeggen dat het allemaal mee valt dat ik makkelijk kan gaan zwemmen maar nee. Zelfs tegen over mij vriend heb ik problemen met mij lichaam dat ik me schaam... Als wij op visite gaan of visite krijgen pfff wat moet ik nou aan wat kan ik nog aan dat ik er niet dik uit ziet en ze niks zien van mijn vetranden .... zo vermoeiend is dat tja en dan ben ik sjagerijnig. Vind het zo knap van mensen die het naast hun neer kunnen leggen en zich zelf kunnen zijn ook al zijn ze wat gezet. Neem mijn petje af .... Elke keer neem ik me zelf voor om dat ook te doen en dan zie ik me zelf weer in de spiegel en dan is het weer terug naar af....
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |