×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Debbie schaamt zich voor haar volle lichaam

Vriendin 33: Debbie schaamt zich voor haar volle lichaam
13.08.2014 - Redactie Vriendin

“Mij zul je nooit in een badpak op het strand zien”


Dolblij van een dagje zon, zee en strand? Voor Debbie (42) is een zomerse dag een echte nachtmerrie. Ze is zo onzeker over haar lichaam, dat ze al jaren geen badpak durft aan te trekken. “Ik heb het idee dat mensen elkaar aanstoten: kijk haar eens dik zijn.”

Debbie: “Ik heb een spuughekel aan de zomer. Waar iedereen om me heen dolgelukkig wordt zodra het kwik stijgt, word ik juist chagrijnig van een stralende Piet Paulusma. Zeker als het boven de 25 graden Celsius is. Dan wordt het verbergen van mijn lichaam achter wijde, donkere kleding steeds lastiger en komt ook het moment in zicht waarop een T-shirt al te warm is. Maar ik hijs me voor geen goud in een badpak. De laatste keer dat ik in een weinig verhullend badpak op het strand van Noordwijk lag, is al weer elf jaar geleden. Ik vind mijn lichaam veel te lelijk en schaam me voor mijn grote borsten.”

Lees het hele verhaal van Debbie in Vriendin 33 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Voel jij je op je gemak in badkleding?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  marian.vanmeer wo 13 aug '14 13:37

  Reactie: Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt
  Heb ook een vol lichaam ben daar vroeger vaak mee gepest vooral aan het zwembad of strand! Ben nu 44 maar blijf je toch aan herinneren ...krijg er wat van pfff als je er over begin al moet je na gaan als ik daar ben!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 13 aug '14 13:59

  Reactie: Ja, ik heb er geen problemen mee
  Ben zo rond de 10 kilo te zwaar maar ik stoor me er niet aan. Ik zal nooit een bikini dragen hoor, maar ga gerust met badpak aan naar een zwemband of strand. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je het allemaal niet meer zo aantrekt. Ik sta boven alle mensen die me vroeger gepest hebben of raar aankijken. Ik ben sterker dan zij en daardoor win ik en niet zij
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   frie wo 20 aug '14 17:49

   heel goed verwoord jij bent sterker en wint dus zo denk ik nu ook heeft even geduurt maar laat me niet klein krijgen omdat ik zwaarder ben dan hun

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 19 aug '14 00:02

  Reactie: Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt
  Ach lieve Debbie, ik heb een BMI van 19 en voel me op dagen zo onzeker dat ik niet de straat op wil. Maar als ik het toch doe, en lach naar de mensen, en blij ben, dan is iedereen blij terug. Het gaat niet om je omvan maar om je uitstraling.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  frie wo 20 aug '14 17:47

  Reactie: Nee, maar ik ga het niet uit de weg
  zo jammer dat debbie zich zo schaamt wees blij met jezelf en heb maling wat anderen zeggen dat het kwetsend is weet ik maar je geeft ze nu de zin door het niet te doen en je niet kunt genieten van de zomer we moeten elkaar in de waarde laten dik of dun we zijn allemaal hetzelfde
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mirjam.heesakkers wo 20 aug '14 23:01

  Reactie: Nee, ik voel me totaal niet op mijn gemakt
  Nee ik voel me totaal niet op mijn gemak. Ik ben nou net 40 en al jaren loop ikmet het probleem dat ik te dik ben. In de zomer loop ik altijd met lange broeken en shirts met korte mouwen anders zien ze me bovenarmen. Zwemmen ow jee nee voor geen goud , de kinderen vinden dat niet leuk en zeggen dat het allemaal mee valt dat ik makkelijk kan gaan zwemmen maar nee. Zelfs tegen over mij vriend heb ik problemen met mij lichaam dat ik me schaam... Als wij op visite gaan of visite krijgen pfff wat moet ik nou aan wat kan ik nog aan dat ik er niet dik uit ziet en ze niks zien van mijn vetranden .... zo vermoeiend is dat tja en dan ben ik sjagerijnig. Vind het zo knap van mensen die het naast hun neer kunnen leggen en zich zelf kunnen zijn ook al zijn ze wat gezet. Neem mijn petje af .... Elke keer neem ik me zelf voor om dat ook te doen en dan zie ik me zelf weer in de spiegel en dan is het weer terug naar af....
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |