×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: ‘Down is geen handicap, het is gewoon anders’

Vriendin 30: ‘Down is geen handicap, het is gewoon anders’
23.07.2014 - Redactie Vriendin

Annelies’ zoon met downsyndroom was meer dan welkom.


Als blijkt dat je baby het syndroom van Down heeft, schrik je misschien. En als je gaat googlen, kom je vooral negatieve verhalen tegen. Annelies (50) wil een realistischer beeld geven. “Mijn zoon is goed zoals hij is. Hij heeft een ander mens van mij gemaakt.”

Annelies: “Laatst deed ik boodschappen met Martijn. Supertrots loop ik dan naast hem, want hij heeft een stralende lach en is vriendelijk tegen iedereen. Hij riep ‘Oi!’ tegen een jongetje van een jaar of vier. Waarop het jongetje tegen zijn moeder zei: ‘Mama, wat praat dat jongetje raar!’ ‘Sst,’ zei ze, ‘dat kind is niet goed.’ Ik wist niet wat ik hoorde. ‘Hoezo is Martijn niet goed? Mijn kind is hartstikke goed. Net zo goed als ieder ander,’ reageerde ik.’’


Lees het hele verhaal van Annelies in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Annelies een kind dat anders is dan andere kinderen?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  renate.modderkolk.1 wo 23 jul '14 13:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het verhaal van Annelies gelezen in vriendin. Prachtig. En wat goed van die website. En Martijn is een prachtige jongen. De dames zullen voor hem in de rij staan. Renate Modderkolk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 23 jul '14 15:17

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  MaMaCynner do 24 jul '14 11:58

  Reactie: Nee
  Zo erg als mensen dat roepen dat kind is niet ggoed.lekkere voorbeeld functie ook!!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Annelies-Weijde do 24 jul '14 13:27

   MaMa Cynner, dat een moeder een kind leert dat mensen "goed" of "niet goed" zijn, heeft mij enorm geraakt. Mensen zijn allemaal goed; je kunt misschien iets van hun gedrag vinden, maar een mens afkeuren......nee! Het verhaal wat ik hierover geschreven heb staat nu op de Facebook pagina van Zó is downsyndroom.

 • Dit is niet ok!

  marieke.vanbeek.39 zo 27 jul '14 22:45

  Reactie: Ja, omdat...
  Onze peuter heeft Tubereuze Scleroses Complex. Een vrij onbekende aandoening. Lastig uit te leggen wat het allemaal met m doet en nog kan doen. Maar hij heeft net als dit jongetje een stralende lach, heerlijk mannetje en wat een mooi verhaal!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jip zo 10 aug '14 20:12

  Reactie: Ja, omdat...
  heb een lieve meid met down,niks mis mee.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |