×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: ‘Down is geen handicap, het is gewoon anders’

Vriendin 30: ‘Down is geen handicap, het is gewoon anders’
23.07.2014 - Redactie Vriendin

Annelies’ zoon met downsyndroom was meer dan welkom.


Als blijkt dat je baby het syndroom van Down heeft, schrik je misschien. En als je gaat googlen, kom je vooral negatieve verhalen tegen. Annelies (50) wil een realistischer beeld geven. “Mijn zoon is goed zoals hij is. Hij heeft een ander mens van mij gemaakt.”

Annelies: “Laatst deed ik boodschappen met Martijn. Supertrots loop ik dan naast hem, want hij heeft een stralende lach en is vriendelijk tegen iedereen. Hij riep ‘Oi!’ tegen een jongetje van een jaar of vier. Waarop het jongetje tegen zijn moeder zei: ‘Mama, wat praat dat jongetje raar!’ ‘Sst,’ zei ze, ‘dat kind is niet goed.’ Ik wist niet wat ik hoorde. ‘Hoezo is Martijn niet goed? Mijn kind is hartstikke goed. Net zo goed als ieder ander,’ reageerde ik.’’


Lees het hele verhaal van Annelies in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Annelies een kind dat anders is dan andere kinderen?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  renate.modderkolk.1 wo 23 jul '14 13:54

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het verhaal van Annelies gelezen in vriendin. Prachtig. En wat goed van die website. En Martijn is een prachtige jongen. De dames zullen voor hem in de rij staan. Renate Modderkolk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy wo 23 jul '14 15:17

  Reactie: Nee
 • Dit is niet ok!

  MaMaCynner do 24 jul '14 11:58

  Reactie: Nee
  Zo erg als mensen dat roepen dat kind is niet ggoed.lekkere voorbeeld functie ook!!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Annelies-Weijde do 24 jul '14 13:27

   MaMa Cynner, dat een moeder een kind leert dat mensen "goed" of "niet goed" zijn, heeft mij enorm geraakt. Mensen zijn allemaal goed; je kunt misschien iets van hun gedrag vinden, maar een mens afkeuren......nee! Het verhaal wat ik hierover geschreven heb staat nu op de Facebook pagina van Zó is downsyndroom.

 • Dit is niet ok!

  marieke.vanbeek.39 zo 27 jul '14 22:45

  Reactie: Ja, omdat...
  Onze peuter heeft Tubereuze Scleroses Complex. Een vrij onbekende aandoening. Lastig uit te leggen wat het allemaal met m doet en nog kan doen. Maar hij heeft net als dit jongetje een stralende lach, heerlijk mannetje en wat een mooi verhaal!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jip zo 10 aug '14 20:12

  Reactie: Ja, omdat...
  heb een lieve meid met down,niks mis mee.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |