×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Ellens psychotische zus is een gevaar voor anderen

Vriendin 29: Ellens psychotische zus is een gevaar voor anderen
15.07.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik ben bang dat mijn zus haar kinderen iets aandoet’


De zus van Ellen (45) is psychotisch, maar door bezuinigingen in de psychiatrie blijft zij nooit lang opgenomen. Ellen vreest voor haar nichtjes van 6 en 8: “Wat als Suzan weer een stem hoort die zegt dat ze haar kinderen moet ombrengen?''

Ellen: “Af en toe voel ik me een roepende in de woestijn. Mijn vader en ik maken ons enorm bezorgd over alle bezuinigingen op de psychiatrie. Vooral de bezuinigingen op de open afdelingen verontrusten ons. Normaal gesproken worden mensen vanuit de gesloten afdelingen daar klaargestoomd voor de buitenwereld. Maar helaas, deze afdelingen gaan sluiten en daar komt zorg aan huis voor in de plaats. Ambulante zorg noemen ze dat. Zorg die in onze ogen tekortschiet bij de ernstige gevallen. Ook bij mijn zus.''

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 29 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van de bezuinigingen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 jul '14 16:55

  Reactie: Ik vind...
  Zo slecht de bezuinigingen. Ik heb er elf ook mee te maken en dan ook nog vanuit de psychiatrie zelf onduidelijkheid. Ik had een crisisregeling voor de momenten dat het niet gaat en die is plotseling, zonder bericht vanuit die afdeling opgeheven. Uiteindelijk gevolg: Grote crisis en gedwongen opname. maar wel in een overloopkamer, want de complete kliniek zat al vol. Om me heen zie ik ook wat de bezuinigingen allemaal kapot maken, niet alleen mensen. Zo is een van de meest succesvolle behandelprogramma's mbt verslaafden van de instelling waar ik zit gesloten. Beddenafbouw verplicht vanuit de regering en geen ander, vergelijkbaar programma waar die mensen direct heen kunnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 15 jul '14 17:27

  Reactie: Ik vind...
  Op een gegeven moment houdt bezuinigen op. Dat het op zekere hoogte moet kan ik inkomen maar niet op de gezondheidszorg. Ze blijven aan de gang. Ooit houdt het op en dan? Ik wil de gevolgen niet weten...
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!