×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Ellens psychotische zus is een gevaar voor anderen

Vriendin 29: Ellens psychotische zus is een gevaar voor anderen
15.07.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik ben bang dat mijn zus haar kinderen iets aandoet’


De zus van Ellen (45) is psychotisch, maar door bezuinigingen in de psychiatrie blijft zij nooit lang opgenomen. Ellen vreest voor haar nichtjes van 6 en 8: “Wat als Suzan weer een stem hoort die zegt dat ze haar kinderen moet ombrengen?''

Ellen: “Af en toe voel ik me een roepende in de woestijn. Mijn vader en ik maken ons enorm bezorgd over alle bezuinigingen op de psychiatrie. Vooral de bezuinigingen op de open afdelingen verontrusten ons. Normaal gesproken worden mensen vanuit de gesloten afdelingen daar klaargestoomd voor de buitenwereld. Maar helaas, deze afdelingen gaan sluiten en daar komt zorg aan huis voor in de plaats. Ambulante zorg noemen ze dat. Zorg die in onze ogen tekortschiet bij de ernstige gevallen. Ook bij mijn zus.''

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 29 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van de bezuinigingen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 jul '14 16:55

  Reactie: Ik vind...
  Zo slecht de bezuinigingen. Ik heb er elf ook mee te maken en dan ook nog vanuit de psychiatrie zelf onduidelijkheid. Ik had een crisisregeling voor de momenten dat het niet gaat en die is plotseling, zonder bericht vanuit die afdeling opgeheven. Uiteindelijk gevolg: Grote crisis en gedwongen opname. maar wel in een overloopkamer, want de complete kliniek zat al vol. Om me heen zie ik ook wat de bezuinigingen allemaal kapot maken, niet alleen mensen. Zo is een van de meest succesvolle behandelprogramma's mbt verslaafden van de instelling waar ik zit gesloten. Beddenafbouw verplicht vanuit de regering en geen ander, vergelijkbaar programma waar die mensen direct heen kunnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 15 jul '14 17:27

  Reactie: Ik vind...
  Op een gegeven moment houdt bezuinigen op. Dat het op zekere hoogte moet kan ik inkomen maar niet op de gezondheidszorg. Ze blijven aan de gang. Ooit houdt het op en dan? Ik wil de gevolgen niet weten...
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |