×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Ellens psychotische zus is een gevaar voor anderen

Vriendin 29: Ellens psychotische zus is een gevaar voor anderen
15.07.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik ben bang dat mijn zus haar kinderen iets aandoet’


De zus van Ellen (45) is psychotisch, maar door bezuinigingen in de psychiatrie blijft zij nooit lang opgenomen. Ellen vreest voor haar nichtjes van 6 en 8: “Wat als Suzan weer een stem hoort die zegt dat ze haar kinderen moet ombrengen?''

Ellen: “Af en toe voel ik me een roepende in de woestijn. Mijn vader en ik maken ons enorm bezorgd over alle bezuinigingen op de psychiatrie. Vooral de bezuinigingen op de open afdelingen verontrusten ons. Normaal gesproken worden mensen vanuit de gesloten afdelingen daar klaargestoomd voor de buitenwereld. Maar helaas, deze afdelingen gaan sluiten en daar komt zorg aan huis voor in de plaats. Ambulante zorg noemen ze dat. Zorg die in onze ogen tekortschiet bij de ernstige gevallen. Ook bij mijn zus.''

Lees het hele verhaal van Ellen in Vriendin 29 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van de bezuinigingen?

  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 15 jul '14 16:55

  Reactie: Ik vind...
  Zo slecht de bezuinigingen. Ik heb er elf ook mee te maken en dan ook nog vanuit de psychiatrie zelf onduidelijkheid. Ik had een crisisregeling voor de momenten dat het niet gaat en die is plotseling, zonder bericht vanuit die afdeling opgeheven. Uiteindelijk gevolg: Grote crisis en gedwongen opname. maar wel in een overloopkamer, want de complete kliniek zat al vol. Om me heen zie ik ook wat de bezuinigingen allemaal kapot maken, niet alleen mensen. Zo is een van de meest succesvolle behandelprogramma's mbt verslaafden van de instelling waar ik zit gesloten. Beddenafbouw verplicht vanuit de regering en geen ander, vergelijkbaar programma waar die mensen direct heen kunnen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy di 15 jul '14 17:27

  Reactie: Ik vind...
  Op een gegeven moment houdt bezuinigen op. Dat het op zekere hoogte moet kan ik inkomen maar niet op de gezondheidszorg. Ze blijven aan de gang. Ooit houdt het op en dan? Ik wil de gevolgen niet weten...
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |