×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Suzan heeft minder pijn door een speciale mindfulnesstraining

Vriendin 24: Suzan heeft minder pijn door een speciale mindfulnesstraining
10.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb leren omgaan met mijn chronische pijn’


Suzan (50) vocht jarenlang tegen hevige pijn in haar rug. Door een speciale mindfulnesstraining kan ze nu beter met de pijn omgaan. “Ik leerde stil te staan bij de doodsimpele vraag: hoe voel je je eigenlijk?”

Suzan: “Zeker 10 jaar heb ik rondgelopen met pijn in mijn onderrug, laag, net boven het bekken. Ik had geen idee waar die pijn vandaan kwam, het zeurende gevoel sloop langzaam mijn leven binnen en werd steeds erger, op den duur was het er de hele dag. Ik kon niet stilzitten, moest bewegen tegen de pijn, maar lang lopen of slenteren waren ook weer funest, net als lang in een rij staan in de supermarkt. Uit röntgenfoto’s bleek dat mijn ruggenwervels niet recht stonden. Daar lag waarschijnlijk de oorzaak. Ik probeerde van alles, van fysiotherapie tot zooltjes, maar niets hielp. Pas bij een manueel therapeut op Terschelling, die een speciale techniek hanteerde, vond ik verlichting.”

Lees het hele verhaal van Suzan in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met net zulke chronische pijn als Suzan?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  majakabin do 12 jun '14 09:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  ik zelf. door de fibromyalgie heb ik 24 uur per dag pijn. toch slik ik bijna geen medicatie, eigenlijk alleen als ik boven de 10 zit. ik probeer het ook eerst op andere manieren de baas te blijven. door positief denken, ontspanningsoefeningen en massages lukt dit aardig. het belangrijkste is luisteren naar je lichaam en leer de pijn kennen. een van de belangrijkste dingen is leren nee zeggen al stuit dit wel op een hoop onbegrip en raak je mensen kwijt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chantal.Biersteker ma 16 jun '14 11:36

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ikzelf...
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |