×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Suzan heeft minder pijn door een speciale mindfulnesstraining

Vriendin 24: Suzan heeft minder pijn door een speciale mindfulnesstraining
10.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb leren omgaan met mijn chronische pijn’


Suzan (50) vocht jarenlang tegen hevige pijn in haar rug. Door een speciale mindfulnesstraining kan ze nu beter met de pijn omgaan. “Ik leerde stil te staan bij de doodsimpele vraag: hoe voel je je eigenlijk?”

Suzan: “Zeker 10 jaar heb ik rondgelopen met pijn in mijn onderrug, laag, net boven het bekken. Ik had geen idee waar die pijn vandaan kwam, het zeurende gevoel sloop langzaam mijn leven binnen en werd steeds erger, op den duur was het er de hele dag. Ik kon niet stilzitten, moest bewegen tegen de pijn, maar lang lopen of slenteren waren ook weer funest, net als lang in een rij staan in de supermarkt. Uit röntgenfoto’s bleek dat mijn ruggenwervels niet recht stonden. Daar lag waarschijnlijk de oorzaak. Ik probeerde van alles, van fysiotherapie tot zooltjes, maar niets hielp. Pas bij een manueel therapeut op Terschelling, die een speciale techniek hanteerde, vond ik verlichting.”

Lees het hele verhaal van Suzan in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met net zulke chronische pijn als Suzan?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  majakabin do 12 jun '14 09:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  ik zelf. door de fibromyalgie heb ik 24 uur per dag pijn. toch slik ik bijna geen medicatie, eigenlijk alleen als ik boven de 10 zit. ik probeer het ook eerst op andere manieren de baas te blijven. door positief denken, ontspanningsoefeningen en massages lukt dit aardig. het belangrijkste is luisteren naar je lichaam en leer de pijn kennen. een van de belangrijkste dingen is leren nee zeggen al stuit dit wel op een hoop onbegrip en raak je mensen kwijt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chantal.Biersteker ma 16 jun '14 11:36

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ikzelf...
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!