×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Suzan heeft minder pijn door een speciale mindfulnesstraining

Vriendin 24: Suzan heeft minder pijn door een speciale mindfulnesstraining
10.06.2014 - Redactie Vriendin

‘Ik heb leren omgaan met mijn chronische pijn’


Suzan (50) vocht jarenlang tegen hevige pijn in haar rug. Door een speciale mindfulnesstraining kan ze nu beter met de pijn omgaan. “Ik leerde stil te staan bij de doodsimpele vraag: hoe voel je je eigenlijk?”

Suzan: “Zeker 10 jaar heb ik rondgelopen met pijn in mijn onderrug, laag, net boven het bekken. Ik had geen idee waar die pijn vandaan kwam, het zeurende gevoel sloop langzaam mijn leven binnen en werd steeds erger, op den duur was het er de hele dag. Ik kon niet stilzitten, moest bewegen tegen de pijn, maar lang lopen of slenteren waren ook weer funest, net als lang in een rij staan in de supermarkt. Uit röntgenfoto’s bleek dat mijn ruggenwervels niet recht stonden. Daar lag waarschijnlijk de oorzaak. Ik probeerde van alles, van fysiotherapie tot zooltjes, maar niets hielp. Pas bij een manueel therapeut op Terschelling, die een speciale techniek hanteerde, vond ik verlichting.”

Lees het hele verhaal van Suzan in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand met net zulke chronische pijn als Suzan?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  majakabin do 12 jun '14 09:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  ik zelf. door de fibromyalgie heb ik 24 uur per dag pijn. toch slik ik bijna geen medicatie, eigenlijk alleen als ik boven de 10 zit. ik probeer het ook eerst op andere manieren de baas te blijven. door positief denken, ontspanningsoefeningen en massages lukt dit aardig. het belangrijkste is luisteren naar je lichaam en leer de pijn kennen. een van de belangrijkste dingen is leren nee zeggen al stuit dit wel op een hoop onbegrip en raak je mensen kwijt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chantal.Biersteker ma 16 jun '14 11:36

  Reactie: Ja, namelijk...
  Ikzelf...
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |