×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 20: Mariëlle verloor 2 dochters in één jaar tijd

Vriendin 20: Mariëlle verloor 2 dochters in één jaar tijd
13.05.2014 - Redactie Vriendin

Een jaar van hoop en vrees.


4,5 jaar geleden veranderde het leven van Mariëlle (35) en haar man Aalderd (32) volledig. Hun eerste kindje, dochter Maran, wordt geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. Een zwaar lot, maar Maran brengt ook veel liefde in het gezin. “Ik had geen idee dat ons nog veel meer verdriet te wachten stond...”

Mariëlle: “Een paar keer per week ga ik naar de begraafplaats. Als ik met Daan, onze zoon van 2, aan het fietsen ben, maar ook vaak met mijn man Aalderd. Onze meisjes, Maran en Karlijn, liggen naast elkaar. Maran heeft een monumentje met Woezel en Pip erop. Urenlang kon ze daar naar kijken, altijd lachend. Karlijn heeft een monumentje met roze hartjes. Aan de linker- én rechterkant van onze dochters hebben we 2 extra graven gekocht, voor Aalderd en mijzelf. Als onze tijd komt, willen wij aan weerszijden worden begraven, zodat onze meisjes tussen ons in liggen.”

Lees het hele verhaal van Mariëlle in Vriendin 20 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een zoontje of dochtertje vlak na de geboorte verloren?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 14 mei '14 16:36

  Reactie: Nee, (gelukkig) niet
  Maar wel is er vlak na de geboorte van onze dochter iets bij haar hart ontdekt en is ze vlak na haar 3e verjaardag aan haar hart geopereerd. Dat is ook een heftige tijd voor ons geweest. Nu ruim 14 jaar later, is ze een normale puber, die maar eens in de 5 jaar terug hoeft voor controle.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 15 mei '14 21:05

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb, vorig jaar augustus, met 6 weken zwangerschap een miskraam gehad
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_892911947422317 do 15 mei '14 22:50

  Reactie: Ja, ik kan er over meepraten
  Wij hebben ook twee kindjes verloren.... Wij hebben ons zoontje in 2000 tijdens de geboorte verloren, en in 2002 net voor de bevalling is in mijn buik ons dochtertje overleden. Wij hebben ook nog een zoon van 15 en een zoon van 9.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |