×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Mindfulness helpt Mandy tegen haar depressie

Vriendin 14: Mindfulness helpt Mandy tegen haar depressie
02.04.2014 - Redactie Vriendin

‘Als ik merk dat ik somber word, ga ik gewoon mediteren’


Jarenlang zat Mandy (26) in therapie, om te voorkomen dat ze zou terugvallen in een depressie. Toch bleven stress, onrust en angst haar leven beheersen. “Jarenlang was ik aan het vechten tegen hoe ik me voelde. Mindfulness en meditatie leerden mij dat ik goed genoeg ben.”

Mandy: “Nooit gedacht dat ik rustig zou kunnen stilzitten. Vroeger moest ik van mezelf altijd iets doen, anders voelde ik me nutteloos. Maar inmiddels weet ik dat rust juist voor mij heel belangrijk is. Ik heb mijn leven lang depressieve klachten gehad en een continue onrust in mijn hoofd. Nu pak ik mijn rust door te mediteren, thuis en sinds kort ook in een groep. Meditatie heeft mij geholpen mezelf te accepteren en helpt me te voorkomen dat ik opnieuw depressief raak.”

Lees het hele verhaal van Mandy in Vriendin 14 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij zelf ook een depressie overwonnen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee do 3 apr '14 09:57

  Reactie: Ja
  Na een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven, werd ik een tijdlang depressief. Doordat ik mijn werk kwijtraakte en chronisch ziek werd. Het heeft mij geholpen om nu juist actieve dingen te gaan doen voor de samenleving. Een studie te beginnen en stap voor stap positieve doelen te stellen, die haalbaar zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inkie! wo 4 jun '14 21:36

  Reactie: Ja
  Ik ben ruim een jaar depressief geweest. Crisisopnames gehad, medicatie en uiteindelijk een dagbehandeling van 9 maanden en het gaat nu beter dan ooit. Tijdens mijn behandeling heb ik ook mindfulness gedaan. Dat was erg helpend ook.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |