×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 14: Mindfulness helpt Mandy tegen haar depressie

Vriendin 14: Mindfulness helpt Mandy tegen haar depressie
02.04.2014 - Redactie Vriendin

‘Als ik merk dat ik somber word, ga ik gewoon mediteren’


Jarenlang zat Mandy (26) in therapie, om te voorkomen dat ze zou terugvallen in een depressie. Toch bleven stress, onrust en angst haar leven beheersen. “Jarenlang was ik aan het vechten tegen hoe ik me voelde. Mindfulness en meditatie leerden mij dat ik goed genoeg ben.”

Mandy: “Nooit gedacht dat ik rustig zou kunnen stilzitten. Vroeger moest ik van mezelf altijd iets doen, anders voelde ik me nutteloos. Maar inmiddels weet ik dat rust juist voor mij heel belangrijk is. Ik heb mijn leven lang depressieve klachten gehad en een continue onrust in mijn hoofd. Nu pak ik mijn rust door te mediteren, thuis en sinds kort ook in een groep. Meditatie heeft mij geholpen mezelf te accepteren en helpt me te voorkomen dat ik opnieuw depressief raak.”

Lees het hele verhaal van Mandy in Vriendin 14 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij zelf ook een depressie overwonnen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  helena.bijlschaminee do 3 apr '14 09:57

  Reactie: Ja
  Na een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven, werd ik een tijdlang depressief. Doordat ik mijn werk kwijtraakte en chronisch ziek werd. Het heeft mij geholpen om nu juist actieve dingen te gaan doen voor de samenleving. Een studie te beginnen en stap voor stap positieve doelen te stellen, die haalbaar zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inkie! wo 4 jun '14 21:36

  Reactie: Ja
  Ik ben ruim een jaar depressief geweest. Crisisopnames gehad, medicatie en uiteindelijk een dagbehandeling van 9 maanden en het gaat nu beter dan ooit. Tijdens mijn behandeling heb ik ook mindfulness gedaan. Dat was erg helpend ook.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |