×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Zaneb (32) werd slachtoffer van eerwraak

Vriendin 6: Zaneb (32) werd slachtoffer van eerwraak
04.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Zolang hij leeft, kan ik niet vrij zijn.’


Net dertien was Zanab (32) uit Iran toen ze door de toen 53-jarige Jabar gedwongen werd met hem te trouwen. Vanaf dat moment was haar leven een hel. Jabar sloeg haar en sloot haar op. Toen ze na jaren aangaf dat ze wilde scheiden, vuurde hij vijf kogels op haar af. “Gillend en hevig bloedend rende ik de straat op. Ik dacht: ik ga dood.”

Zanab: “Ik werd uitgehuwelijkt aan Jabar, de machtigste man uit mijn geboortedorp in Iran. Hij bezat verschillende automatische wapens en was een soort militair, altijd omringd door beveiligers. Net dertien was ik toen. Jabar had meerdere moorden op z’n geweten, maar de politie kon niets doen. Hij stond boven de wet. Ik kende Jabar, omdat zijn broer getrouwd is met mijn oudere zus. Jabar was 53 en had al meerdere huwelijken achter de rug. Hij had meerdere kinderen en was zelfs al opa. Nu eiste hij mij op. Mijn vader vond me te jong en bood Jabar mijn zes jaar oudere, vrijgezelle zus aan, maar daar wilde Jabar niks over horen. Hij zette een pistool tegen het hoofd van mijn vader en hield er één op mijn voorhoofd gericht. Als mijn vader geen toestemming gaf voor het huwelijk, zou hij me ter plekke doodschieten. Huilend heeft mijn vader ingestemd.’’

Lees het hele verhaal van Zaneb in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die slachtoffer is geweest van eerwraak?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fatie wo 5 feb '14 19:08

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  het wordt tijd dat die flauwekul daar eens gaat veranderen, maar met zulke toestanden geeft NL zich niet thuis ze moeten zich overal mee bemoeien maar dat soort dingen hoor je ze niet over , wat een zieke personen hebben we toch op de wereld pfff sterkte
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lisa198627 do 6 feb '14 10:37

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  mijn vriendin woont in Rotterdam. Daar is een tijd geleden iemand in haar flat om het leven gekomen door eerwraak, heel droevig. en dat is nog licht uitgedrukt.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!