×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Zaneb (32) werd slachtoffer van eerwraak

Vriendin 6: Zaneb (32) werd slachtoffer van eerwraak
04.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Zolang hij leeft, kan ik niet vrij zijn.’


Net dertien was Zanab (32) uit Iran toen ze door de toen 53-jarige Jabar gedwongen werd met hem te trouwen. Vanaf dat moment was haar leven een hel. Jabar sloeg haar en sloot haar op. Toen ze na jaren aangaf dat ze wilde scheiden, vuurde hij vijf kogels op haar af. “Gillend en hevig bloedend rende ik de straat op. Ik dacht: ik ga dood.”

Zanab: “Ik werd uitgehuwelijkt aan Jabar, de machtigste man uit mijn geboortedorp in Iran. Hij bezat verschillende automatische wapens en was een soort militair, altijd omringd door beveiligers. Net dertien was ik toen. Jabar had meerdere moorden op z’n geweten, maar de politie kon niets doen. Hij stond boven de wet. Ik kende Jabar, omdat zijn broer getrouwd is met mijn oudere zus. Jabar was 53 en had al meerdere huwelijken achter de rug. Hij had meerdere kinderen en was zelfs al opa. Nu eiste hij mij op. Mijn vader vond me te jong en bood Jabar mijn zes jaar oudere, vrijgezelle zus aan, maar daar wilde Jabar niks over horen. Hij zette een pistool tegen het hoofd van mijn vader en hield er één op mijn voorhoofd gericht. Als mijn vader geen toestemming gaf voor het huwelijk, zou hij me ter plekke doodschieten. Huilend heeft mijn vader ingestemd.’’

Lees het hele verhaal van Zaneb in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die slachtoffer is geweest van eerwraak?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fatie wo 5 feb '14 19:08

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  het wordt tijd dat die flauwekul daar eens gaat veranderen, maar met zulke toestanden geeft NL zich niet thuis ze moeten zich overal mee bemoeien maar dat soort dingen hoor je ze niet over , wat een zieke personen hebben we toch op de wereld pfff sterkte
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lisa198627 do 6 feb '14 10:37

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  mijn vriendin woont in Rotterdam. Daar is een tijd geleden iemand in haar flat om het leven gekomen door eerwraak, heel droevig. en dat is nog licht uitgedrukt.
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |