×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Zaneb (32) werd slachtoffer van eerwraak

Vriendin 6: Zaneb (32) werd slachtoffer van eerwraak
04.02.2014 - Redactie Vriendin

‘Zolang hij leeft, kan ik niet vrij zijn.’


Net dertien was Zanab (32) uit Iran toen ze door de toen 53-jarige Jabar gedwongen werd met hem te trouwen. Vanaf dat moment was haar leven een hel. Jabar sloeg haar en sloot haar op. Toen ze na jaren aangaf dat ze wilde scheiden, vuurde hij vijf kogels op haar af. “Gillend en hevig bloedend rende ik de straat op. Ik dacht: ik ga dood.”

Zanab: “Ik werd uitgehuwelijkt aan Jabar, de machtigste man uit mijn geboortedorp in Iran. Hij bezat verschillende automatische wapens en was een soort militair, altijd omringd door beveiligers. Net dertien was ik toen. Jabar had meerdere moorden op z’n geweten, maar de politie kon niets doen. Hij stond boven de wet. Ik kende Jabar, omdat zijn broer getrouwd is met mijn oudere zus. Jabar was 53 en had al meerdere huwelijken achter de rug. Hij had meerdere kinderen en was zelfs al opa. Nu eiste hij mij op. Mijn vader vond me te jong en bood Jabar mijn zes jaar oudere, vrijgezelle zus aan, maar daar wilde Jabar niks over horen. Hij zette een pistool tegen het hoofd van mijn vader en hield er één op mijn voorhoofd gericht. Als mijn vader geen toestemming gaf voor het huwelijk, zou hij me ter plekke doodschieten. Huilend heeft mijn vader ingestemd.’’

Lees het hele verhaal van Zaneb in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ken jij iemand die slachtoffer is geweest van eerwraak?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  fatie wo 5 feb '14 19:08

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  het wordt tijd dat die flauwekul daar eens gaat veranderen, maar met zulke toestanden geeft NL zich niet thuis ze moeten zich overal mee bemoeien maar dat soort dingen hoor je ze niet over , wat een zieke personen hebben we toch op de wereld pfff sterkte
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lisa198627 do 6 feb '14 10:37

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  mijn vriendin woont in Rotterdam. Daar is een tijd geleden iemand in haar flat om het leven gekomen door eerwraak, heel droevig. en dat is nog licht uitgedrukt.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |