×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Sandra viel veertig kilo af, zonder dieet

Vriendin 3: Sandra viel veertig kilo af, zonder dieet
15.01.2014 -

‘In plaats van te eten schreef ik erover’.


Sandra (45) viel in twintig maanden veertig kilo af, zonder een dieet te volgen. Ze rekende af met haar eigen eetgedrag door te gaan schrijven, iedere keer als ze de drang voelde om te gaan eten. “In plaats van fysiek toe te geven aan het gulzigheidsmonster in mezelf gaf ik het alle ruimte op papier.”

Sandra: “Als kind had ik een prima, gezond gewicht. Ik werd pas dikker in mijn tienerjaren en dat kwam door het overeten. Zonder moeite ontbijten met zes bruine boterhammen. Op school vier broodjes wegwerken, om twee uur later thuis weer een warme maaltijd te nuttigen. Of snel nog even langs de snackbar gaan voor een patatje als ik nét mijn warme hap op had. Ik kende geen grenzen wat voedsel betreft, gaf toe aan elke impuls en werd daarin ook niet geremd. En dus kwamen de kilo’s er geleidelijk aan. Op mijn achttiende was ik mollig, maar het zat me niet in de weg en ik werd er ook niet op aangesproken. Al zei mijn vader, die bij de marine voer en soms weken van huis was, wel te schrikken als hij mij na een lange reis weer zag.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Is het jou ook gelukt om op eigen kracht enorm af te vallen?

  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  wcatje wo 15 jan '14 16:55

  Reactie: Nee
  nog steeds niet gelukt je moet een stok achter de deur hebben anders lukt het niet en doorzettingvermogen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  De.Bren. wo 15 jan '14 20:06

  Reactie: Nee
  Super knap van deze dame. Nu moet ik zelf ook eens de beste manier vinden!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 jan '14 20:33

  Reactie: Ja
  Ja na het overlijden van me dochter Ariane en dat mijn partner me een soa bezorgde door vreemd te gaan heeft dat bij mij er voor gezorgd dat ik vecht en meer zelf vertrouwen heb gekregen. Daar door ben ik vanaf maart 2013 tot nu 40 kilo kwijt geraakt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_10205231094043470 do 16 jan '14 07:09

  Reactie: Nee
  maar ik ga er nu wel mee beginnen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  emmertje1984 do 16 jan '14 11:49

  Reactie: Ja
  nog geen 40 kilo, maar de eerste 15 zijn er af
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  R88 za 18 jan '14 08:32

  Reactie: Ja
  Twaalf jaar geleden ben ik op eigen kracht dertig kilo afgevallen. Nog steeds ben ik die derdit kilo kwijt. Dieten e.d. Helpt echt niet. Je moet je levensstijl aanpassen. Verstandig eten maar wel,gewoon met de pot mee. Snoepen e.d. En vooral taart biniedere gelegenheid mee eten afschaffen. Uiteindelijk heb je levenslang. Je moet blijven opletten. En vooral alle grote kleding wegdoen zodat je daar niet meer in kunt groeien. Succes iedereen als je beaig bent met afvallen en nooit iemand veroordelen die het niet lukt om af te vallen of opmgewicht te blijven. Het belangrijkst is dat je je goed voelt zoals je bent.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lmansveld di 21 jan '14 15:44

  Reactie: Nee
  ik vind het knap dat het haar op die manier gelukt is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  itsme78! zo 25 jan '15 15:52

  Reactie: Ja
  Door een ander manier van eten... 'grip op koolhydraten' van Yvonne lemmers ben ik 31 kilo, en zeker 4 kleding maten, afgevallen... eet rust! Dus zonder honger gevoel...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1440473722635693 za 27 aug '16 19:25

  Reactie: Ja
  Ik ben al 2x 30 kilo afgevallen. Mijn dokter had gezegd dat je ten minste 1,5 jaar dat gewicht moest zien te behouden (wat me lukte) en dat ik daarna weer wat normaler kon leven zonder al te veel aan te komen. Na dus 1,5 op gewicht te zijn gebleven ben ik voorzichtig nu en dan wat normale dingen (bijvoorbeeld een broodje in plaats van een boterham en dergelijke), geen extremen, maar helaas kwam ik in twee weken weer 2 kilo aan. Toen de dokter had bekeken wat ik dan nu anders had gegeten zei hij: "sommige mensen zijn tot levenslang veroordeeld, sorry" Dus...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1213911372007431 di 30 aug '16 13:17

  Reactie: Nee
  Veel pogingen gedaan veel jojo effect uiteindelijk gastric bypas gehad nu al 5 jaar stabiel gewicht.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |