×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Sandra viel veertig kilo af, zonder dieet

Vriendin 3: Sandra viel veertig kilo af, zonder dieet
15.01.2014 -

‘In plaats van te eten schreef ik erover’.


Sandra (45) viel in twintig maanden veertig kilo af, zonder een dieet te volgen. Ze rekende af met haar eigen eetgedrag door te gaan schrijven, iedere keer als ze de drang voelde om te gaan eten. “In plaats van fysiek toe te geven aan het gulzigheidsmonster in mezelf gaf ik het alle ruimte op papier.”

Sandra: “Als kind had ik een prima, gezond gewicht. Ik werd pas dikker in mijn tienerjaren en dat kwam door het overeten. Zonder moeite ontbijten met zes bruine boterhammen. Op school vier broodjes wegwerken, om twee uur later thuis weer een warme maaltijd te nuttigen. Of snel nog even langs de snackbar gaan voor een patatje als ik nét mijn warme hap op had. Ik kende geen grenzen wat voedsel betreft, gaf toe aan elke impuls en werd daarin ook niet geremd. En dus kwamen de kilo’s er geleidelijk aan. Op mijn achttiende was ik mollig, maar het zat me niet in de weg en ik werd er ook niet op aangesproken. Al zei mijn vader, die bij de marine voer en soms weken van huis was, wel te schrikken als hij mij na een lange reis weer zag.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Is het jou ook gelukt om op eigen kracht enorm af te vallen?

  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  wcatje wo 15 jan '14 16:55

  Reactie: Nee
  nog steeds niet gelukt je moet een stok achter de deur hebben anders lukt het niet en doorzettingvermogen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  De.Bren. wo 15 jan '14 20:06

  Reactie: Nee
  Super knap van deze dame. Nu moet ik zelf ook eens de beste manier vinden!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 jan '14 20:33

  Reactie: Ja
  Ja na het overlijden van me dochter Ariane en dat mijn partner me een soa bezorgde door vreemd te gaan heeft dat bij mij er voor gezorgd dat ik vecht en meer zelf vertrouwen heb gekregen. Daar door ben ik vanaf maart 2013 tot nu 40 kilo kwijt geraakt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_10205231094043470 do 16 jan '14 07:09

  Reactie: Nee
  maar ik ga er nu wel mee beginnen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  emmertje1984 do 16 jan '14 11:49

  Reactie: Ja
  nog geen 40 kilo, maar de eerste 15 zijn er af
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  R88 za 18 jan '14 08:32

  Reactie: Ja
  Twaalf jaar geleden ben ik op eigen kracht dertig kilo afgevallen. Nog steeds ben ik die derdit kilo kwijt. Dieten e.d. Helpt echt niet. Je moet je levensstijl aanpassen. Verstandig eten maar wel,gewoon met de pot mee. Snoepen e.d. En vooral taart biniedere gelegenheid mee eten afschaffen. Uiteindelijk heb je levenslang. Je moet blijven opletten. En vooral alle grote kleding wegdoen zodat je daar niet meer in kunt groeien. Succes iedereen als je beaig bent met afvallen en nooit iemand veroordelen die het niet lukt om af te vallen of opmgewicht te blijven. Het belangrijkst is dat je je goed voelt zoals je bent.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lmansveld di 21 jan '14 15:44

  Reactie: Nee
  ik vind het knap dat het haar op die manier gelukt is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  itsme78! zo 25 jan '15 15:52

  Reactie: Ja
  Door een ander manier van eten... 'grip op koolhydraten' van Yvonne lemmers ben ik 31 kilo, en zeker 4 kleding maten, afgevallen... eet rust! Dus zonder honger gevoel...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1440473722635693 za 27 aug '16 19:25

  Reactie: Ja
  Ik ben al 2x 30 kilo afgevallen. Mijn dokter had gezegd dat je ten minste 1,5 jaar dat gewicht moest zien te behouden (wat me lukte) en dat ik daarna weer wat normaler kon leven zonder al te veel aan te komen. Na dus 1,5 op gewicht te zijn gebleven ben ik voorzichtig nu en dan wat normale dingen (bijvoorbeeld een broodje in plaats van een boterham en dergelijke), geen extremen, maar helaas kwam ik in twee weken weer 2 kilo aan. Toen de dokter had bekeken wat ik dan nu anders had gegeten zei hij: "sommige mensen zijn tot levenslang veroordeeld, sorry" Dus...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1213911372007431 di 30 aug '16 13:17

  Reactie: Nee
  Veel pogingen gedaan veel jojo effect uiteindelijk gastric bypas gehad nu al 5 jaar stabiel gewicht.
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!