×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Sandra viel veertig kilo af, zonder dieet

Vriendin 3: Sandra viel veertig kilo af, zonder dieet
15.01.2014 -

‘In plaats van te eten schreef ik erover’.


Sandra (45) viel in twintig maanden veertig kilo af, zonder een dieet te volgen. Ze rekende af met haar eigen eetgedrag door te gaan schrijven, iedere keer als ze de drang voelde om te gaan eten. “In plaats van fysiek toe te geven aan het gulzigheidsmonster in mezelf gaf ik het alle ruimte op papier.”

Sandra: “Als kind had ik een prima, gezond gewicht. Ik werd pas dikker in mijn tienerjaren en dat kwam door het overeten. Zonder moeite ontbijten met zes bruine boterhammen. Op school vier broodjes wegwerken, om twee uur later thuis weer een warme maaltijd te nuttigen. Of snel nog even langs de snackbar gaan voor een patatje als ik nét mijn warme hap op had. Ik kende geen grenzen wat voedsel betreft, gaf toe aan elke impuls en werd daarin ook niet geremd. En dus kwamen de kilo’s er geleidelijk aan. Op mijn achttiende was ik mollig, maar het zat me niet in de weg en ik werd er ook niet op aangesproken. Al zei mijn vader, die bij de marine voer en soms weken van huis was, wel te schrikken als hij mij na een lange reis weer zag.”

Lees het hele verhaal van Sandra in Vriendin 3 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Is het jou ook gelukt om op eigen kracht enorm af te vallen?

  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  wcatje wo 15 jan '14 16:55

  Reactie: Nee
  nog steeds niet gelukt je moet een stok achter de deur hebben anders lukt het niet en doorzettingvermogen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  De.Bren. wo 15 jan '14 20:06

  Reactie: Nee
  Super knap van deze dame. Nu moet ik zelf ook eens de beste manier vinden!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 jan '14 20:33

  Reactie: Ja
  Ja na het overlijden van me dochter Ariane en dat mijn partner me een soa bezorgde door vreemd te gaan heeft dat bij mij er voor gezorgd dat ik vecht en meer zelf vertrouwen heb gekregen. Daar door ben ik vanaf maart 2013 tot nu 40 kilo kwijt geraakt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_10205231094043470 do 16 jan '14 07:09

  Reactie: Nee
  maar ik ga er nu wel mee beginnen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  emmertje1984 do 16 jan '14 11:49

  Reactie: Ja
  nog geen 40 kilo, maar de eerste 15 zijn er af
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  R88 za 18 jan '14 08:32

  Reactie: Ja
  Twaalf jaar geleden ben ik op eigen kracht dertig kilo afgevallen. Nog steeds ben ik die derdit kilo kwijt. Dieten e.d. Helpt echt niet. Je moet je levensstijl aanpassen. Verstandig eten maar wel,gewoon met de pot mee. Snoepen e.d. En vooral taart biniedere gelegenheid mee eten afschaffen. Uiteindelijk heb je levenslang. Je moet blijven opletten. En vooral alle grote kleding wegdoen zodat je daar niet meer in kunt groeien. Succes iedereen als je beaig bent met afvallen en nooit iemand veroordelen die het niet lukt om af te vallen of opmgewicht te blijven. Het belangrijkst is dat je je goed voelt zoals je bent.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lmansveld di 21 jan '14 15:44

  Reactie: Nee
  ik vind het knap dat het haar op die manier gelukt is
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  itsme78! zo 25 jan '15 15:52

  Reactie: Ja
  Door een ander manier van eten... 'grip op koolhydraten' van Yvonne lemmers ben ik 31 kilo, en zeker 4 kleding maten, afgevallen... eet rust! Dus zonder honger gevoel...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1440473722635693 za 27 aug '16 19:25

  Reactie: Ja
  Ik ben al 2x 30 kilo afgevallen. Mijn dokter had gezegd dat je ten minste 1,5 jaar dat gewicht moest zien te behouden (wat me lukte) en dat ik daarna weer wat normaler kon leven zonder al te veel aan te komen. Na dus 1,5 op gewicht te zijn gebleven ben ik voorzichtig nu en dan wat normale dingen (bijvoorbeeld een broodje in plaats van een boterham en dergelijke), geen extremen, maar helaas kwam ik in twee weken weer 2 kilo aan. Toen de dokter had bekeken wat ik dan nu anders had gegeten zei hij: "sommige mensen zijn tot levenslang veroordeeld, sorry" Dus...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1213911372007431 di 30 aug '16 13:17

  Reactie: Nee
  Veel pogingen gedaan veel jojo effect uiteindelijk gastric bypas gehad nu al 5 jaar stabiel gewicht.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |