×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Miranda en haar dochter leven onder de armoedegrens

Vriendin 3: Miranda en haar dochter leven onder de armoedegrens
14.01.2014 -

‘Per maand houden we 75 euro over om van te leven’.


Miranda (41) en haar dochter Anouk (10) leven samen van 825 euro per maand. “Mijn dochter schaamt zich ervoor dat we naar de Voedselbank gaan.”

Miranda: “Ik ben erg creatief geworden. Je kunt tientallen dingen doen met je kind als je geen budget hebt. Anouk en ik gaan naar de speeltuin, picknicken of maken een puzzel. Soms doen we een karaokespel, we lakken elkaars nagels of gaan samen ramen lappen. Lekker kneuterig, maar hartstikke gezellig. Ik hoop dat ik daarmee een beetje goed kan maken dat ik haar niet alles kan geven wat ik zou willen. Ze wordt ouder, wil graag meedoen, erbij horen. Dan wil ze opeens Nike’s of een pet van een hip merk. Vorige week had ze het over een hondje. Maar dat kan niet en ik merk dat ze het daar soms moeilijk mee heeft.”

Lees het hele verhaal van Miranda in Vriendin 3 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Herken jij je in de situatie van Miranda?

  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 jan '14 18:31

  Reactie: Nee
  nee niet herkenbaar, maar ze zal vast ook nog wel e.e.a aan toeslagen ontvangen en met een dochter van 10 houd je voldoende tijd over om wat bij te gaan verdienen. met een folderwijk breid je zo je boodschappengeld al zeker met het dubbele uit!! Ik denk dat mensen niet te snel in de afhankelijke slachtoffer rol moeten blijven zitten maar ook zelf actie moeten nemen om hieruit te komen!
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem di 14 jan '14 19:23

   heeft deze mevrouw een baan of krijgt ze van de soos en net als in de vorige reactie kan ze een folderwijk of krantenwijk nemen en dat doet ze dan samen met haar dochter.

 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 di 14 jan '14 19:29

  Reactie: Ja
  Ik heb dit helaas ook meegemaakt en dat was niet zo leuk. Maar je leert er veel van vond ik. En je word er slimmer van, deze ervaring heb ik er van over gehouden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  babsbullens wo 15 jan '14 05:16

  Reactie: Een beetje
  ik ben ernstig onder de indruk van t verhaal van miranda en anouk..ik heb nog wel meisjeskleren die ik zou af willen staan aan hun. is dat mogelijk?? mvg babs
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 jan '14 08:46

  Reactie: Een beetje
  Ik werkte en had weinig geld, door creatief te zijn met geld en middelen (afwasblokje door de helft delen, een stuk kip door 2en delen) en extra werk aan te nemen ging het prima. en inderdaad, hoeveel werkt ze? of krijgt ze het van de gemeente. En laten we niet vergeten, op zo'n hoog bedrag krijg je ook veel toeslagen! Het is zeker niet makkelijk, maar een pet van een bekend merk kun je vast wel op marktplaats uithalen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 15 jan '14 08:47

  Reactie: Een beetje
  Ow en als toevoeging, de huur is 450, maar met dat inkomen krijg je al makkelijk 250 euro huurtoeslag, laten we dat vooral niet vergeten!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 15 jan '14 16:20

  Reactie: Ja
  Ik denk dat we niet weten hoe het komt dat iemand zo moet leven en misschien kan ze wel geen folderwijk lopen of heeft ze geen recht op toeslagen. Ik ga niet oordelen alleen zeggen dat ik het knap vind om zo te overleven
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 16 jan '14 00:05

  Reactie: Ja
  We moeten ook rondkomen van heel weinig. Maar als je weinig hebt te besteden, wordt je zeer creatief. En gelukkig hebben we niets met (merk) kleding. Krijg regelmatig kleding. Of ik koop wat bij een 2e hands kledingzaak of kringloopwinkel. Vind ik geen punt hoor. En voor een paar euro kun je een heerlijke maaltijd klaar maken voor 3 personen hoor. En geld maakt niet echt gelukkig hoor. Liefde en vriendschappen maakt je veel gelukkiger. Genieten van de kleine dingen. En tel je zegeningen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gaylo do 16 jan '14 00:28

  Reactie: Ja
  Wij zitten al sinds april 2011 met dubbele hypotheeklasten en alles wat daarbij komt kijken(verzekeringen, gas, licht, water, woz, andere gemeentelijk belastingen, onderhoud). Dit doordat ons oude huis te koop staat. Aankomende april gaan we het vierde jaar in. De kinderbijslag, kerstgratificatie en vakantiegeld gaan op aan achterstallige rekeningen. Dan hebben we nog 3 kinderen onder de 9, waarvan 1 nog in de luiers en 1 bijna zindelijk is. Je wordt wel ontzettend creatief met boodschappen doen. In eigen tuin hebben we een moestuin aangelegd om zo te besparen op groente uitgave. Je wilt toch de kinderen 3 maaltijden voor schotelen. Uitstapjes en vakanties zitten er niet meer in. Verkoop overbodige spullen via verkoopsites of ruil tegen voedingsmiddelen. Afgelopen 3 jaar hebben wij qua kleding en schoenen niks nieuws in de winkel kunnen kopen, als ik wat nodig heb kijk ik of ik het kan vinden op rommelmarkten en dan vooral de buitenmarkten in het voorjaar of zomer, zodat je geen entree geld kwijt bent. Een aantal reacties kan ik niet rijmen op het interview van Miranda. Volgens mij staat er dat ze kanker heeft gehad en hierdoor in de uitkering kwam. Na dat ze kankervrij was zo snel mogelijk is gaan werken en diverse baantjes had en steeds de baan kwijt raakte en dat haar uitkering niet verhoogd werd maar bleef steken op het lagere WIA niveau. Misschien krijgt ze wel geen toeslagen want heeft ze hier geen recht op of moet ze uit het verleden nog aan de belasting terug betalen waardoor ze nu hierdoor gekort wordt op toeslagen. Dan een optie een folder wijk lopen en dan loopt de dochter toch mee! Mag ik u er aan herinneren dat dit onder kinderarbeid valt hier in Nederland. Loopt ze straks nog risico om een boete te krijgen of dat de kinderbescherming gaat ingrijpen. Mensen denk toch even na, voordat je iets roept of tikt. Helaas heb ik zelf geen middelen om te helpen anders hadden we dat graag gedaan, want wie goed doet goed ontmoet. Succes verder en zet je over de schaamte heen en geniet van de kleine dingen in het leven.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 16 jan '14 15:49

  Reactie: Ja
  Ik heb vanaf mijn 15e jaar altijd gewerkt. Op mijn 60e werd mij door mijn baas te kennen gegeven dat ik te oud was en met mijn leeftijdgenoten de organisatie moesten verlaten. We kregen 73% uitkering mee en verder helemaal niets. Met aftrek van mijn vaste lasten ben ik bijna rijp voor de Voedselbank! Ik ben alleenstaande en heb dus maar 1 inkomen en kom nergens voor in aanmerking. Een kennis van mij heeft slechts een paar jaar gewerkt, zit al jaren in de bijstand en krijgt overal toeslagen voor. En heeft ze een koelkast of iets dergelijks nodig, dan krijgt ze weer bijzondere bijstand en mag ze een koelkast, wasautomaat, etc. gaan kopen. Ze blijkt het heel wat beter dan mij te hebben en lacht mij gewoonweg uit! Dat heb je er nou van met dat harde werken, zegt ze doodleuk! Word ik over 3 jaar 65 jaar, dan kom ik met een AOW- en pensioengat te zitten van 7 maanden en moet ik maar zien hoe ik die maanden zonder inkomsten doorkom. Alsof mijn huisbaas er een boodschap aan heeft dat ik dan de huur niet kan betalen!! Ik denk dat ik dan gauw de straat op word geschopt! En dat is allemaal te danken aan deze asociale regering van PvdA en VVD! De PvdA antwoordde mij doodleuk dat de ouderen allemaal 2 tot 5 ton op de bank hebben. Nou, ik weet niet welke ouderen, maar die leven waarschijnlijk in hun villawijken, want ik weet alleen hoe een houten ton eruit ziet!! Gelukkig maar dat ik zonder luxe kan en door heel goed met mijn geld om te gaan nog uit de schulden kan blijven, maar ik vraag me werkelijk af waarvoor ik eigenlijk mijn hele leven heb gewerkt! Ik durf moeilijk te oordelen over Miranda, want ik weet niet of ze werkt of niet, want daar schrijft ze niet over. Ik vind het altijd zo makkelijk oordelen als je zelf niet in zo'n positie zit en o, dan weten mensen altijd zo leuk advies te geven! Zelf doe ik er alles aan om hier en daar wat bij te verdienen en gelukkig hoef ik niet perse allerlei luxe! Liever wat soberder leven dan in de schulden komen!
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   gaylo za 25 jan '14 22:42

   ben het helemaal met u eens! Wij hebben ook altijd erg hard gewerkt en mijn partner werkt nog 6 dagen in de week om in ieder geval te zorgen dat er brood op de plank komt. Wij komen niet in aanmerking voor voedselbank, geld van de gemeente voor bv. sport voor de kinderen of als er iets kapot is bv. wasmachine of koelkast. Wordt dood leuk gezegd u heeft een redelijk inkomen en als we zeggen we zitten met dubbele lasten, dan moet u het oude huis verkopen. Ja, hallo dat proberen we al bijna 3 jaar. Over 3 weken willen we op een rommelmarkt gaan staan, aangezien we daar met de auto heen moeten 15 euro benzine kosten en 25 euro kraam moeten we eerst 40 euro verdienen voor we deze kosten eruit hebben. Dan hopen we een aardig bedrag te verdienen dat we weer 1 a 2 weken boodschappen kunnen doen. Elke euro die we verdienen is weer een brood of bijna 2 potten appelmoes, zo denken wij op dit moment. Laat het voorjaar maar snel komen kunnen we weer onze eigen groente kweken.

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 10 mei '16 17:42

  Reactie: Een beetje
  Sommige mensen zeggen dat ze maar 75 euro per maand over hebben maar ze vergeten de toeslagen ,huurtoeslag 250 euro,zorgtoeslag 75 euro ,kindertoeslag 75euro+alleenstaandetoeslag 150euro dus 625 euro om van te leven per maand + nog de kwijtscheldingen van gemeenteljjke belasting en je kind kan gratis op een sportvereniging ter waarde van 225 euro.,dus je hebt het beter dan iemand die werkt voor minimum loontje en maar klagen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!