×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Corines nichtje woont nu voorgoed bij haar

Vriendin 2: Corines nichtje woont nu voorgoed bij haar
07.01.2014 -

‘Ik zorg met liefde voor de dochter van mijn overleden zus’


Corine (34) heeft als alleenstaande moeder haar handen al vol aan haar dochters Nicky (13) en Indy (8). Drie jaar geleden kwam daar Lisa (10) bij, toen Corines zus Natascha op haar 36e overleed. “Inmiddels kan ik Lisa niet meer wegdenken uit ons gezin.”

Corine: “Drie jaar geleden kreeg mijn zus Natascha plotseling te horen dat ze aan een agressieve vorm van lymfeklierkanker leed en nog maar drie weken te leven had. Een enorme klap. Ze was naar het ziekenhuis gegaan met wat vage buikklachten. De wereld van onze familie stond van de ene op de andere dag op zijn kop. Natascha dacht meteen: hoe moet het met mijn kinderen? Met haar ex-man, de vader van de kinderen, had ze nog maar weinig contact en ook haar nieuwe vriend was niet in de gelegenheid om fulltime voor Rik en Lisa te zorgen. Dus toen Natascha vroeg of ik na haar overlijden Lisa in huis wilde nemen, twijfelde ik geen moment. Zij kwam vaak bij me over de vloer om met mijn dochters te spelen en voor haar was dit al jaren haar tweede thuis. Rik zou dan bij mijn moeder gaan wonen, die één straat verderop woont. Mijn vriendinnen stonden versteld van mijn beslissing en vroegen: ‘Weet je wel waar je aan begint?’ Als alleenstaande moeder had ik mijn handen immers al vol: mijn ene dochter heeft autisme en de ander lijdt aan suikerziekte. Toch heb ik er geen moment over nagedacht of het zwaar zou worden.”

Lees het hele verhaal van Corine in Vriendin 2 en praat mee op het forum

Plaats een reactie

Heb jij net als Corine een bijzondere band met de kinderen van je zus of broer?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |