×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Corines nichtje woont nu voorgoed bij haar

Vriendin 2: Corines nichtje woont nu voorgoed bij haar
07.01.2014 -

‘Ik zorg met liefde voor de dochter van mijn overleden zus’


Corine (34) heeft als alleenstaande moeder haar handen al vol aan haar dochters Nicky (13) en Indy (8). Drie jaar geleden kwam daar Lisa (10) bij, toen Corines zus Natascha op haar 36e overleed. “Inmiddels kan ik Lisa niet meer wegdenken uit ons gezin.”

Corine: “Drie jaar geleden kreeg mijn zus Natascha plotseling te horen dat ze aan een agressieve vorm van lymfeklierkanker leed en nog maar drie weken te leven had. Een enorme klap. Ze was naar het ziekenhuis gegaan met wat vage buikklachten. De wereld van onze familie stond van de ene op de andere dag op zijn kop. Natascha dacht meteen: hoe moet het met mijn kinderen? Met haar ex-man, de vader van de kinderen, had ze nog maar weinig contact en ook haar nieuwe vriend was niet in de gelegenheid om fulltime voor Rik en Lisa te zorgen. Dus toen Natascha vroeg of ik na haar overlijden Lisa in huis wilde nemen, twijfelde ik geen moment. Zij kwam vaak bij me over de vloer om met mijn dochters te spelen en voor haar was dit al jaren haar tweede thuis. Rik zou dan bij mijn moeder gaan wonen, die één straat verderop woont. Mijn vriendinnen stonden versteld van mijn beslissing en vroegen: ‘Weet je wel waar je aan begint?’ Als alleenstaande moeder had ik mijn handen immers al vol: mijn ene dochter heeft autisme en de ander lijdt aan suikerziekte. Toch heb ik er geen moment over nagedacht of het zwaar zou worden.”

Lees het hele verhaal van Corine in Vriendin 2 en praat mee op het forum

Plaats een reactie

Heb jij net als Corine een bijzondere band met de kinderen van je zus of broer?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |