×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme
02.01.2014 -

Dáárom was ik dus altijd het buitenbeentje...


Eva Louise (34) heeft zich altijd al anders gevoeld dan de mensen om zich heen. Pas als haar zoon dezelfde kenmerken vertoont en bij hem de diagnose ‘klassiek autisme’ wordt gesteld, dringt het tot haar door dat ook zij autisme heeft.

Eva Louise: “Als kind was ik stil, braaf en onzichtbaar. Erg op mezelf. Ik functioneerde het beste bij vaste structuren. Hoe ik vrienden moest maken wist ik niet goed, het was me niet duidelijk wat er dan van me verwacht werd. Er was één meisje met wie ik de hele basisschooltijd optrok; zij was mijn houvast. Ik deed alles wat zij deed. Als ze ziek was, wist ik me geen raad. Hoe moest ik me nu gedragen? Wat moest ik doen en zeggen? Ik had werkelijk geen idee. De onzekerheid putte me uit. Feestjes vond ik verschrikkelijk, want dan ging alles anders dan ik gewend was. Van de chaos en het lawaai raakte ik in paniek en dan kwam ik doodmoe thuis. Op de basisschool kon ik me vasthouden aan een gestructureerd dagritme en dat sleepte me erdoor. Maar dat veranderde toen ik naar de middelbare school ging.”

Lees het hele verhaal van Eva Louise in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een vorm van autisme?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 3 jan '14 11:43

  Reactie: Ja,....
  weet pas sinds mei dat ik pddnos heb terwij ik al 43 ben en al 30 jaar hulp nav mijn aan alcoholverslaade ouders daar werd schuld van mijn probleem gezocht nu blijken mijn beide kinderen kenmerken van pddnos te hebben ben erg blij dat ik nu weet waarom op het sochilale vlak veel dingen verkeerd gingen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anja.Oostenveld za 4 jan '14 11:24

  Reactie: Ja,....
  Ik heb twee maanden geleden de diagnose ASS (PDD-NOS) gekregen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!