×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme
02.01.2014 -

Dáárom was ik dus altijd het buitenbeentje...


Eva Louise (34) heeft zich altijd al anders gevoeld dan de mensen om zich heen. Pas als haar zoon dezelfde kenmerken vertoont en bij hem de diagnose ‘klassiek autisme’ wordt gesteld, dringt het tot haar door dat ook zij autisme heeft.

Eva Louise: “Als kind was ik stil, braaf en onzichtbaar. Erg op mezelf. Ik functioneerde het beste bij vaste structuren. Hoe ik vrienden moest maken wist ik niet goed, het was me niet duidelijk wat er dan van me verwacht werd. Er was één meisje met wie ik de hele basisschooltijd optrok; zij was mijn houvast. Ik deed alles wat zij deed. Als ze ziek was, wist ik me geen raad. Hoe moest ik me nu gedragen? Wat moest ik doen en zeggen? Ik had werkelijk geen idee. De onzekerheid putte me uit. Feestjes vond ik verschrikkelijk, want dan ging alles anders dan ik gewend was. Van de chaos en het lawaai raakte ik in paniek en dan kwam ik doodmoe thuis. Op de basisschool kon ik me vasthouden aan een gestructureerd dagritme en dat sleepte me erdoor. Maar dat veranderde toen ik naar de middelbare school ging.”

Lees het hele verhaal van Eva Louise in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een vorm van autisme?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 3 jan '14 11:43

  Reactie: Ja,....
  weet pas sinds mei dat ik pddnos heb terwij ik al 43 ben en al 30 jaar hulp nav mijn aan alcoholverslaade ouders daar werd schuld van mijn probleem gezocht nu blijken mijn beide kinderen kenmerken van pddnos te hebben ben erg blij dat ik nu weet waarom op het sochilale vlak veel dingen verkeerd gingen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anja.Oostenveld za 4 jan '14 11:24

  Reactie: Ja,....
  Ik heb twee maanden geleden de diagnose ASS (PDD-NOS) gekregen.
  Reageer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |