×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme

Vriendin 1: Eva Louise en haar zoon hebben beiden autisme
02.01.2014 -

Dáárom was ik dus altijd het buitenbeentje...


Eva Louise (34) heeft zich altijd al anders gevoeld dan de mensen om zich heen. Pas als haar zoon dezelfde kenmerken vertoont en bij hem de diagnose ‘klassiek autisme’ wordt gesteld, dringt het tot haar door dat ook zij autisme heeft.

Eva Louise: “Als kind was ik stil, braaf en onzichtbaar. Erg op mezelf. Ik functioneerde het beste bij vaste structuren. Hoe ik vrienden moest maken wist ik niet goed, het was me niet duidelijk wat er dan van me verwacht werd. Er was één meisje met wie ik de hele basisschooltijd optrok; zij was mijn houvast. Ik deed alles wat zij deed. Als ze ziek was, wist ik me geen raad. Hoe moest ik me nu gedragen? Wat moest ik doen en zeggen? Ik had werkelijk geen idee. De onzekerheid putte me uit. Feestjes vond ik verschrikkelijk, want dan ging alles anders dan ik gewend was. Van de chaos en het lawaai raakte ik in paniek en dan kwam ik doodmoe thuis. Op de basisschool kon ik me vasthouden aan een gestructureerd dagritme en dat sleepte me erdoor. Maar dat veranderde toen ik naar de middelbare school ging.”

Lees het hele verhaal van Eva Louise in Vriendin 1 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook een vorm van autisme?

  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 3 jan '14 11:43

  Reactie: Ja,....
  weet pas sinds mei dat ik pddnos heb terwij ik al 43 ben en al 30 jaar hulp nav mijn aan alcoholverslaade ouders daar werd schuld van mijn probleem gezocht nu blijken mijn beide kinderen kenmerken van pddnos te hebben ben erg blij dat ik nu weet waarom op het sochilale vlak veel dingen verkeerd gingen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Anja.Oostenveld za 4 jan '14 11:24

  Reactie: Ja,....
  Ik heb twee maanden geleden de diagnose ASS (PDD-NOS) gekregen.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |