×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Het meestbesproken meisje van 2013, Malala

Vriendin 52: Het meestbesproken meisje van 2013, Malala
27.12.2013 -

De idealen van één dochter hebben het leven van het gezin Yousafzai volledig op zijn kop gezet. Wat gebeurde er precies op die beruchte dag? Vriendin schetst een portret van de Pakistaanse Malala (16), een dapper meisje.


Stel je voor: je hebt een dochter in de puberteit. Een mooi en lief meisje dat goed kan leren, maar ook een sterke mening en grote idealen heeft. Een meisje dat bovendien niet bang is om haar mond open te doen, ook wanneer je je als moeder afvraagt of dat wel verstandig is. Want door je mening te verkondigen jaag je mensen soms tegen je in het harnas. Dat weet jij als volwassene, maar je dochter trekt zich niet veel van je aan. Op een dag gebeurt waar jouw moederhart altijd al bang voor is geweest: er wordt een aanslag gepleegd op het leven van je dochter. De aanslag is wereldnieuws, en elke moeder ter wereld die ziet hoe jouw dochter in haar ziekenhuisbed ligt, is verbijsterd en geschokt. Als door een wonder overleeft je dochter het, maar jullie leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het overkwam de Pakistaanse Tor Pekai, de moeder van Malala, het meisje op wie de taliban een aanslag pleegden toen ze pas vijftien was. Dit maakte Malala in 2013 het meest besproken meisje ter wereld.

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij de gebeurtenissen rondom Malala gevolgd?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  ilona.vanleeuwen1 di 31 dec '13 12:25

  Reactie: Ja
  schrijnend dat dit kan gebeuren in deze tijd. maar wat een stoer meisje en wat zullen haar ouders vrezen. Heftig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 8 jan '14 12:49

  Reactie: Ja
  Malala heeft de wereldbevolking wakker geschud. Ondanks jaren hulp van het westen door het uitzenden van westerse militairen, is de Taliban nog steeds niet uitgeroeid. Zolang de moslims elkaar wereldwijd niet verdragen en de fanatiekelingen hun wil opleggen aan de welwillenden, zal er nooit iets ten goede veranderen.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |