×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Het meestbesproken meisje van 2013, Malala

Vriendin 52: Het meestbesproken meisje van 2013, Malala
27.12.2013 -

De idealen van één dochter hebben het leven van het gezin Yousafzai volledig op zijn kop gezet. Wat gebeurde er precies op die beruchte dag? Vriendin schetst een portret van de Pakistaanse Malala (16), een dapper meisje.


Stel je voor: je hebt een dochter in de puberteit. Een mooi en lief meisje dat goed kan leren, maar ook een sterke mening en grote idealen heeft. Een meisje dat bovendien niet bang is om haar mond open te doen, ook wanneer je je als moeder afvraagt of dat wel verstandig is. Want door je mening te verkondigen jaag je mensen soms tegen je in het harnas. Dat weet jij als volwassene, maar je dochter trekt zich niet veel van je aan. Op een dag gebeurt waar jouw moederhart altijd al bang voor is geweest: er wordt een aanslag gepleegd op het leven van je dochter. De aanslag is wereldnieuws, en elke moeder ter wereld die ziet hoe jouw dochter in haar ziekenhuisbed ligt, is verbijsterd en geschokt. Als door een wonder overleeft je dochter het, maar jullie leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het overkwam de Pakistaanse Tor Pekai, de moeder van Malala, het meisje op wie de taliban een aanslag pleegden toen ze pas vijftien was. Dit maakte Malala in 2013 het meest besproken meisje ter wereld.

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij de gebeurtenissen rondom Malala gevolgd?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  ilona.vanleeuwen1 di 31 dec '13 12:25

  Reactie: Ja
  schrijnend dat dit kan gebeuren in deze tijd. maar wat een stoer meisje en wat zullen haar ouders vrezen. Heftig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 8 jan '14 12:49

  Reactie: Ja
  Malala heeft de wereldbevolking wakker geschud. Ondanks jaren hulp van het westen door het uitzenden van westerse militairen, is de Taliban nog steeds niet uitgeroeid. Zolang de moslims elkaar wereldwijd niet verdragen en de fanatiekelingen hun wil opleggen aan de welwillenden, zal er nooit iets ten goede veranderen.
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!