×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Het meestbesproken meisje van 2013, Malala

Vriendin 52: Het meestbesproken meisje van 2013, Malala
27.12.2013 -

De idealen van één dochter hebben het leven van het gezin Yousafzai volledig op zijn kop gezet. Wat gebeurde er precies op die beruchte dag? Vriendin schetst een portret van de Pakistaanse Malala (16), een dapper meisje.


Stel je voor: je hebt een dochter in de puberteit. Een mooi en lief meisje dat goed kan leren, maar ook een sterke mening en grote idealen heeft. Een meisje dat bovendien niet bang is om haar mond open te doen, ook wanneer je je als moeder afvraagt of dat wel verstandig is. Want door je mening te verkondigen jaag je mensen soms tegen je in het harnas. Dat weet jij als volwassene, maar je dochter trekt zich niet veel van je aan. Op een dag gebeurt waar jouw moederhart altijd al bang voor is geweest: er wordt een aanslag gepleegd op het leven van je dochter. De aanslag is wereldnieuws, en elke moeder ter wereld die ziet hoe jouw dochter in haar ziekenhuisbed ligt, is verbijsterd en geschokt. Als door een wonder overleeft je dochter het, maar jullie leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het overkwam de Pakistaanse Tor Pekai, de moeder van Malala, het meisje op wie de taliban een aanslag pleegden toen ze pas vijftien was. Dit maakte Malala in 2013 het meest besproken meisje ter wereld.

Lees het hele verhaal in Vriendin 52 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij de gebeurtenissen rondom Malala gevolgd?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  ilona.vanleeuwen1 di 31 dec '13 12:25

  Reactie: Ja
  schrijnend dat dit kan gebeuren in deze tijd. maar wat een stoer meisje en wat zullen haar ouders vrezen. Heftig
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wo 8 jan '14 12:49

  Reactie: Ja
  Malala heeft de wereldbevolking wakker geschud. Ondanks jaren hulp van het westen door het uitzenden van westerse militairen, is de Taliban nog steeds niet uitgeroeid. Zolang de moslims elkaar wereldwijd niet verdragen en de fanatiekelingen hun wil opleggen aan de welwillenden, zal er nooit iets ten goede veranderen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |