×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was
18.12.2013 -

Geluk zit écht in kleine dingen


Kleine geluksmomentjes zou je haast vergeten omdat ze zo ‘gewoon’ lijken. Zonde. Door elke dag op een briefje te schrijven waar je dankbaar voor bent, én ze te bewaren, word je gelukkiger. Vriendin’s Sonja deed een jaar lang een experiment: “Wat ben ik goed op dreef! Mijn pot raakt al aardig vol.”

De eerste lentezon na maanden van kou, je vriendin die spontaan langskomt, het eerste knutselwerkje van je kind. Hoe cliché ook, vaak zijn het de kleine dingen die een mens gelukkig maken. Maar wat zo jammer is, is dat je al deze geluksmomenten zo gemakkelijk vergeet. Een jaar geleden, eind 2012, zat ik daarover na te denken. Het zijn altijd de hoogte- en dieptepunten van een jaar die blijven hangen als je terugblikt. Nou hangt er tussen Kerst en Oud en Nieuw op de redactie altijd een bijzonder sfeertje. Iedereen neemt uitgebreid de tijd voor de lunch en een praatje. Vorig jaar hadden we het bij de kerstkransjes en de stol over die kleine momenten die je wilt koesteren omdat ze je gelukkig maken, maar dat je die zo makkelijk weer vergeet. Was er maar een manier om ze te onthouden...

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Waar ben jij dankbaar voor?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  mstumtummetje wo 18 dec '13 13:08

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  alles wat ik heb, want ik heb genoeg en ben gelukkig. Het meeste in het leven is gratis, het belangrijkste is om er ook van te kunnen genieten!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 dec '13 20:04

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  voor de gezondheid van mijn kinderen en de mensen om mij heen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma55 wo 18 dec '13 21:13

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  Een douche iedere dag, vrede, mijn werk, bovenal dat ik 3 zonen heb, 2 schoondochters, een kleinzoon en een extra kleindochter heb en ontelbare andere dingen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 dec '13 18:46

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  ik ben dankbaar voor het feit dat ik en de geliefde mensen om me heen nog steeds gezond zijn, en ik hoop dat dat nog lang zo zal blijven, ik kan niemand missen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jantien wo 25 dec '13 18:50

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  dat ik en mijn familie allemaal nog gezond zijn en dat wil ik graag zo houden,ik kan niemand missen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |