×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was
18.12.2013 -

Geluk zit écht in kleine dingen


Kleine geluksmomentjes zou je haast vergeten omdat ze zo ‘gewoon’ lijken. Zonde. Door elke dag op een briefje te schrijven waar je dankbaar voor bent, én ze te bewaren, word je gelukkiger. Vriendin’s Sonja deed een jaar lang een experiment: “Wat ben ik goed op dreef! Mijn pot raakt al aardig vol.”

De eerste lentezon na maanden van kou, je vriendin die spontaan langskomt, het eerste knutselwerkje van je kind. Hoe cliché ook, vaak zijn het de kleine dingen die een mens gelukkig maken. Maar wat zo jammer is, is dat je al deze geluksmomenten zo gemakkelijk vergeet. Een jaar geleden, eind 2012, zat ik daarover na te denken. Het zijn altijd de hoogte- en dieptepunten van een jaar die blijven hangen als je terugblikt. Nou hangt er tussen Kerst en Oud en Nieuw op de redactie altijd een bijzonder sfeertje. Iedereen neemt uitgebreid de tijd voor de lunch en een praatje. Vorig jaar hadden we het bij de kerstkransjes en de stol over die kleine momenten die je wilt koesteren omdat ze je gelukkig maken, maar dat je die zo makkelijk weer vergeet. Was er maar een manier om ze te onthouden...

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Waar ben jij dankbaar voor?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  mstumtummetje wo 18 dec '13 13:08

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  alles wat ik heb, want ik heb genoeg en ben gelukkig. Het meeste in het leven is gratis, het belangrijkste is om er ook van te kunnen genieten!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 dec '13 20:04

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  voor de gezondheid van mijn kinderen en de mensen om mij heen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma55 wo 18 dec '13 21:13

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  Een douche iedere dag, vrede, mijn werk, bovenal dat ik 3 zonen heb, 2 schoondochters, een kleinzoon en een extra kleindochter heb en ontelbare andere dingen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 dec '13 18:46

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  ik ben dankbaar voor het feit dat ik en de geliefde mensen om me heen nog steeds gezond zijn, en ik hoop dat dat nog lang zo zal blijven, ik kan niemand missen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jantien wo 25 dec '13 18:50

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  dat ik en mijn familie allemaal nog gezond zijn en dat wil ik graag zo houden,ik kan niemand missen
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |