×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was
18.12.2013 -

Geluk zit écht in kleine dingen


Kleine geluksmomentjes zou je haast vergeten omdat ze zo ‘gewoon’ lijken. Zonde. Door elke dag op een briefje te schrijven waar je dankbaar voor bent, én ze te bewaren, word je gelukkiger. Vriendin’s Sonja deed een jaar lang een experiment: “Wat ben ik goed op dreef! Mijn pot raakt al aardig vol.”

De eerste lentezon na maanden van kou, je vriendin die spontaan langskomt, het eerste knutselwerkje van je kind. Hoe cliché ook, vaak zijn het de kleine dingen die een mens gelukkig maken. Maar wat zo jammer is, is dat je al deze geluksmomenten zo gemakkelijk vergeet. Een jaar geleden, eind 2012, zat ik daarover na te denken. Het zijn altijd de hoogte- en dieptepunten van een jaar die blijven hangen als je terugblikt. Nou hangt er tussen Kerst en Oud en Nieuw op de redactie altijd een bijzonder sfeertje. Iedereen neemt uitgebreid de tijd voor de lunch en een praatje. Vorig jaar hadden we het bij de kerstkransjes en de stol over die kleine momenten die je wilt koesteren omdat ze je gelukkig maken, maar dat je die zo makkelijk weer vergeet. Was er maar een manier om ze te onthouden...

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Waar ben jij dankbaar voor?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  mstumtummetje wo 18 dec '13 13:08

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  alles wat ik heb, want ik heb genoeg en ben gelukkig. Het meeste in het leven is gratis, het belangrijkste is om er ook van te kunnen genieten!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 dec '13 20:04

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  voor de gezondheid van mijn kinderen en de mensen om mij heen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma55 wo 18 dec '13 21:13

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  Een douche iedere dag, vrede, mijn werk, bovenal dat ik 3 zonen heb, 2 schoondochters, een kleinzoon en een extra kleindochter heb en ontelbare andere dingen!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 dec '13 18:46

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  ik ben dankbaar voor het feit dat ik en de geliefde mensen om me heen nog steeds gezond zijn, en ik hoop dat dat nog lang zo zal blijven, ik kan niemand missen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jantien wo 25 dec '13 18:50

  Reactie: Ik ben dankbaar voor...
  dat ik en mijn familie allemaal nog gezond zijn en dat wil ik graag zo houden,ik kan niemand missen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!