×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: De zoon van Francine overleed door koolmonoxidevergiftiging

Vriendin 50: De zoon van Francine overleed door koolmonoxidevergiftiging
10.12.2013 -

‘Uiteindelijk bleek mijn zoon in de douche te liggen. Levenloos’


Francine (68) verloor haar zoon Guy (33) vorig jaar geheel onverwacht aan een koolmonoxidevergiftiging. Ze heeft het er moeilijk mee dat ze voor het eerst Kerst moet vieren zonder haar zoon. ‘Guy is letterlijk weggegleden uit het leven. Hij heeft het niet gevoeld. Dat geeft enige troost.’

“Guy woonde in een oud appartementencomplex dat pas gerenoveerd was. Midden in het centrum van Amsterdam. Op de plek waar hij het liefst wilde wonen. Het enige aandachtspunt was de geiser. Daar had hij al langer problemen mee en daarom had hij al een keer een monteur ingehuurd. Begin november 2012, een bitterkoude en windstille periode, zei Guy tegen me: ‘Mam, ik ben moe. En ik kan het niet verklaren.’ ‘Ga dan naar de huisarts’, zei ik bezorgd. Maar dat had hij al gedaan en die kon niets constateren. Net voor het weekend kregen we nog een heel lieve mail van hem over Kerst. Hij keek ernaar uit om dat met het hele gezin te vieren en hij vertelde ons naar een datum te zoeken die voor ieder van ons goed uitkwam. Op maandagmiddag ging de deurbel. Mijn man Henk deed open, er stonden politieagenten voor de deur. Ik was boven, waar ik een Engelse les volgde. De agenten vertelden Henk het slechte nieuws: onze zoon was overleden aan een koolmonoxidevergiftiging.”

Lees het hele verhaal van Francine in Vriendin 50 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Francine een kind verloren?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 dec '13 16:07

  Reactie: Nee
  Afschuwelijk, om zo vlak voor kerst dit nieuws te moeten horen! En daar dan elk jaar weer mee geconfronteerd te moeten blijven!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vlinderke33 wo 11 dec '13 18:42

  Reactie: Ja
  onze jongste is overleden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 dec '13 02:38

  Reactie: Nee
  Ben zelf een slachtoffer geweest van koolmonoxidevergiftiging. Ik was toen 16 jaar, en stond onder de douche. Voelde me opeens niet goed worden. Mijn moeder was in de keuken bezig, en daar grensde de douche aan. Mijn vader zat in de woonkamer. Mijn moeder had in de keuken de buitendeur open staan, achteraf maar goed ook. Ik voelde me zweverig en niet goed voelen, ik riep om Ma...Ma ik voel me niet goed. Verder weet ik het niet meer. Heb achteraf gehoord, dat mijn moeder mij hoorde roepen en ging kijken, en me bewusteloos in de badkamer vond. Mijn vader heeft me uit de badkamer gedragen, en op de bank neergelegd en alle ramen open gegooid. Mijn ouders hebben de dokter gebeld, en deze constateerde koolmonoxidevergiftiging. De geiser zat in de keuken, en de hele plafond was zwart uitgeslagen. Ben een tijd buiten westen geweest, en wist me niks meer te herinneren. De dokter zei, dat het maar goed was dat de buitendeur open stond, anders was het erger afgelopen ook voor mijn ouders. Vergeten doe je zo iets nooit, ik bent altijd op mijn hoede met geiser en of boilers. Ramen staan ook altijd open voor frisse lucht. Koolmonoxide kun je niet ruiken, en douche altijd met een open raam. Voor de veiligheid. Mag blij zijn dat ik er nog ben, had ook met mij anders af kunnen lopen.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |