×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: De zoon van Francine overleed door koolmonoxidevergiftiging

Vriendin 50: De zoon van Francine overleed door koolmonoxidevergiftiging
10.12.2013 -

‘Uiteindelijk bleek mijn zoon in de douche te liggen. Levenloos’


Francine (68) verloor haar zoon Guy (33) vorig jaar geheel onverwacht aan een koolmonoxidevergiftiging. Ze heeft het er moeilijk mee dat ze voor het eerst Kerst moet vieren zonder haar zoon. ‘Guy is letterlijk weggegleden uit het leven. Hij heeft het niet gevoeld. Dat geeft enige troost.’

“Guy woonde in een oud appartementencomplex dat pas gerenoveerd was. Midden in het centrum van Amsterdam. Op de plek waar hij het liefst wilde wonen. Het enige aandachtspunt was de geiser. Daar had hij al langer problemen mee en daarom had hij al een keer een monteur ingehuurd. Begin november 2012, een bitterkoude en windstille periode, zei Guy tegen me: ‘Mam, ik ben moe. En ik kan het niet verklaren.’ ‘Ga dan naar de huisarts’, zei ik bezorgd. Maar dat had hij al gedaan en die kon niets constateren. Net voor het weekend kregen we nog een heel lieve mail van hem over Kerst. Hij keek ernaar uit om dat met het hele gezin te vieren en hij vertelde ons naar een datum te zoeken die voor ieder van ons goed uitkwam. Op maandagmiddag ging de deurbel. Mijn man Henk deed open, er stonden politieagenten voor de deur. Ik was boven, waar ik een Engelse les volgde. De agenten vertelden Henk het slechte nieuws: onze zoon was overleden aan een koolmonoxidevergiftiging.”

Lees het hele verhaal van Francine in Vriendin 50 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Francine een kind verloren?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 dec '13 16:07

  Reactie: Nee
  Afschuwelijk, om zo vlak voor kerst dit nieuws te moeten horen! En daar dan elk jaar weer mee geconfronteerd te moeten blijven!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vlinderke33 wo 11 dec '13 18:42

  Reactie: Ja
  onze jongste is overleden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 dec '13 02:38

  Reactie: Nee
  Ben zelf een slachtoffer geweest van koolmonoxidevergiftiging. Ik was toen 16 jaar, en stond onder de douche. Voelde me opeens niet goed worden. Mijn moeder was in de keuken bezig, en daar grensde de douche aan. Mijn vader zat in de woonkamer. Mijn moeder had in de keuken de buitendeur open staan, achteraf maar goed ook. Ik voelde me zweverig en niet goed voelen, ik riep om Ma...Ma ik voel me niet goed. Verder weet ik het niet meer. Heb achteraf gehoord, dat mijn moeder mij hoorde roepen en ging kijken, en me bewusteloos in de badkamer vond. Mijn vader heeft me uit de badkamer gedragen, en op de bank neergelegd en alle ramen open gegooid. Mijn ouders hebben de dokter gebeld, en deze constateerde koolmonoxidevergiftiging. De geiser zat in de keuken, en de hele plafond was zwart uitgeslagen. Ben een tijd buiten westen geweest, en wist me niks meer te herinneren. De dokter zei, dat het maar goed was dat de buitendeur open stond, anders was het erger afgelopen ook voor mijn ouders. Vergeten doe je zo iets nooit, ik bent altijd op mijn hoede met geiser en of boilers. Ramen staan ook altijd open voor frisse lucht. Koolmonoxide kun je niet ruiken, en douche altijd met een open raam. Voor de veiligheid. Mag blij zijn dat ik er nog ben, had ook met mij anders af kunnen lopen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |