×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: De zoon van Francine overleed door koolmonoxidevergiftiging

Vriendin 50: De zoon van Francine overleed door koolmonoxidevergiftiging
10.12.2013 -

‘Uiteindelijk bleek mijn zoon in de douche te liggen. Levenloos’


Francine (68) verloor haar zoon Guy (33) vorig jaar geheel onverwacht aan een koolmonoxidevergiftiging. Ze heeft het er moeilijk mee dat ze voor het eerst Kerst moet vieren zonder haar zoon. ‘Guy is letterlijk weggegleden uit het leven. Hij heeft het niet gevoeld. Dat geeft enige troost.’

“Guy woonde in een oud appartementencomplex dat pas gerenoveerd was. Midden in het centrum van Amsterdam. Op de plek waar hij het liefst wilde wonen. Het enige aandachtspunt was de geiser. Daar had hij al langer problemen mee en daarom had hij al een keer een monteur ingehuurd. Begin november 2012, een bitterkoude en windstille periode, zei Guy tegen me: ‘Mam, ik ben moe. En ik kan het niet verklaren.’ ‘Ga dan naar de huisarts’, zei ik bezorgd. Maar dat had hij al gedaan en die kon niets constateren. Net voor het weekend kregen we nog een heel lieve mail van hem over Kerst. Hij keek ernaar uit om dat met het hele gezin te vieren en hij vertelde ons naar een datum te zoeken die voor ieder van ons goed uitkwam. Op maandagmiddag ging de deurbel. Mijn man Henk deed open, er stonden politieagenten voor de deur. Ik was boven, waar ik een Engelse les volgde. De agenten vertelden Henk het slechte nieuws: onze zoon was overleden aan een koolmonoxidevergiftiging.”

Lees het hele verhaal van Francine in Vriendin 50 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij net als Francine een kind verloren?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 11 dec '13 16:07

  Reactie: Nee
  Afschuwelijk, om zo vlak voor kerst dit nieuws te moeten horen! En daar dan elk jaar weer mee geconfronteerd te moeten blijven!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  vlinderke33 wo 11 dec '13 18:42

  Reactie: Ja
  onze jongste is overleden.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 dec '13 02:38

  Reactie: Nee
  Ben zelf een slachtoffer geweest van koolmonoxidevergiftiging. Ik was toen 16 jaar, en stond onder de douche. Voelde me opeens niet goed worden. Mijn moeder was in de keuken bezig, en daar grensde de douche aan. Mijn vader zat in de woonkamer. Mijn moeder had in de keuken de buitendeur open staan, achteraf maar goed ook. Ik voelde me zweverig en niet goed voelen, ik riep om Ma...Ma ik voel me niet goed. Verder weet ik het niet meer. Heb achteraf gehoord, dat mijn moeder mij hoorde roepen en ging kijken, en me bewusteloos in de badkamer vond. Mijn vader heeft me uit de badkamer gedragen, en op de bank neergelegd en alle ramen open gegooid. Mijn ouders hebben de dokter gebeld, en deze constateerde koolmonoxidevergiftiging. De geiser zat in de keuken, en de hele plafond was zwart uitgeslagen. Ben een tijd buiten westen geweest, en wist me niks meer te herinneren. De dokter zei, dat het maar goed was dat de buitendeur open stond, anders was het erger afgelopen ook voor mijn ouders. Vergeten doe je zo iets nooit, ik bent altijd op mijn hoede met geiser en of boilers. Ramen staan ook altijd open voor frisse lucht. Koolmonoxide kun je niet ruiken, en douche altijd met een open raam. Voor de veiligheid. Mag blij zijn dat ik er nog ben, had ook met mij anders af kunnen lopen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!