×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Vera kan niet opschieten met de vrouw van haar vader

Vriendin 49: Vera kan niet opschieten met de vrouw van haar vader
03.12.2013 -

“Met Kerst kan ik mijn stiefmoeder niet ontlopen”


Al vanaf hun kennismaking vertrouwt Vera (37) de nieuwe, veel jongere, vrouw van haar vader niet. Ze vermoedt dat zij met haar vader is getrouwd omdat hij er warmpjes bij zit. “Zij doet er alles aan om haar toekomst veilig te stellen, desnoods krijgt ze een ‘liefdesbaby’, waardoor hij voor eeuwig aan haar vastzit.”

“De eerste keer dat ik mijn vaders nieuwe vriendin ontmoette, staat me nog heel helder voor de geest. Drie jaar geleden, op Nieuwjaarsdag, werden mijn broer en ik met onze gezinnen gevraagd langs te komen omdat pa een verrassing voor ons had. Ik had geen idee wat het zou kunnen zijn. Aan een cadeau dacht ik niet, want hij had ons net met Kerst allemaal getrakteerd op een weekendje Disneyland Parijs. Een nieuwe vrouw in zijn leven, laat staan één van mijn eigen leeftijd, kwam zeker niet bij me op. De schok was dan ook groot toen mijn vader ons in de deuropening stond op te wachten met een hoogblonde, slanke, jonge vrouw naast zich. Angela, toen nog 34, zag er wat ordinair gekleed uit en ze kirde dat ze ‘dolblij was dat ze nu eindelijk de schatjes uit Bens leven zou gaan ontmoeten’ en dat ze ‘hoopte een goede stiefmoeder voor ons te zullen zijn’. Ze deed overdreven aardig, maar ook idioot kinderachtig, alsof ze jaren ouder was dan ik, terwijl we in hetzelfde jaar geboren zijn.”

Lees het hele verhaal van Vera in Vriendin 49 en praat mee op het forum. 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Kun jij goed opschieten met je stiefmoeder (of -vader)?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  mels123 wo 4 dec '13 17:45

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb stiefkinderen 5jaar bij ons huis gehad het was een hel dus ik wil daar mee zeggen dat het voor stiefmoeders ook niet altijd even makkelijk is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marscha.reijns za 7 dec '13 13:57

  Reactie: Ik heb geen stiefmoeder (of -vader)
  mijn ouders zijn nog gelukkig getrouwd
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk do 19 dec '13 23:33

  Reactie: Ja, we hebben een goede band
  Ik heb sinds augustus 2000 gescheiden ouders ( ik was toen 15 ) en sinds 2000 ook al een (stief)moeder. Ik zet het expres tussen ( ) omdat ik haar niet als stief beschouw. Ik kende haar al voor de scheiding, en na de scheiding zijn we hechter geworden. We hebben nog een paar jaar met z'n 3-en gewoond en dat ging over het algemeen heel goed. Sinds 2002 heb ik ook een stiefvader. In het begin ging het goed tussen ons, maar toen ik bij hun kwam wonen ging het bergafwaarts tussen hem en mij. Toen heeft mijn stiefmoeder aangeboden om mij bij hun te laten wonen. Verhuizing van Enschede naar Sappemeer.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |