×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Vera kan niet opschieten met de vrouw van haar vader

Vriendin 49: Vera kan niet opschieten met de vrouw van haar vader
03.12.2013 -

“Met Kerst kan ik mijn stiefmoeder niet ontlopen”


Al vanaf hun kennismaking vertrouwt Vera (37) de nieuwe, veel jongere, vrouw van haar vader niet. Ze vermoedt dat zij met haar vader is getrouwd omdat hij er warmpjes bij zit. “Zij doet er alles aan om haar toekomst veilig te stellen, desnoods krijgt ze een ‘liefdesbaby’, waardoor hij voor eeuwig aan haar vastzit.”

“De eerste keer dat ik mijn vaders nieuwe vriendin ontmoette, staat me nog heel helder voor de geest. Drie jaar geleden, op Nieuwjaarsdag, werden mijn broer en ik met onze gezinnen gevraagd langs te komen omdat pa een verrassing voor ons had. Ik had geen idee wat het zou kunnen zijn. Aan een cadeau dacht ik niet, want hij had ons net met Kerst allemaal getrakteerd op een weekendje Disneyland Parijs. Een nieuwe vrouw in zijn leven, laat staan één van mijn eigen leeftijd, kwam zeker niet bij me op. De schok was dan ook groot toen mijn vader ons in de deuropening stond op te wachten met een hoogblonde, slanke, jonge vrouw naast zich. Angela, toen nog 34, zag er wat ordinair gekleed uit en ze kirde dat ze ‘dolblij was dat ze nu eindelijk de schatjes uit Bens leven zou gaan ontmoeten’ en dat ze ‘hoopte een goede stiefmoeder voor ons te zullen zijn’. Ze deed overdreven aardig, maar ook idioot kinderachtig, alsof ze jaren ouder was dan ik, terwijl we in hetzelfde jaar geboren zijn.”

Lees het hele verhaal van Vera in Vriendin 49 en praat mee op het forum. 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Kun jij goed opschieten met je stiefmoeder (of -vader)?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  mels123 wo 4 dec '13 17:45

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb stiefkinderen 5jaar bij ons huis gehad het was een hel dus ik wil daar mee zeggen dat het voor stiefmoeders ook niet altijd even makkelijk is.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marscha.reijns za 7 dec '13 13:57

  Reactie: Ik heb geen stiefmoeder (of -vader)
  mijn ouders zijn nog gelukkig getrouwd
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Linda.Olsthoorn.Bunk do 19 dec '13 23:33

  Reactie: Ja, we hebben een goede band
  Ik heb sinds augustus 2000 gescheiden ouders ( ik was toen 15 ) en sinds 2000 ook al een (stief)moeder. Ik zet het expres tussen ( ) omdat ik haar niet als stief beschouw. Ik kende haar al voor de scheiding, en na de scheiding zijn we hechter geworden. We hebben nog een paar jaar met z'n 3-en gewoond en dat ging over het algemeen heel goed. Sinds 2002 heb ik ook een stiefvader. In het begin ging het goed tussen ons, maar toen ik bij hun kwam wonen ging het bergafwaarts tussen hem en mij. Toen heeft mijn stiefmoeder aangeboden om mij bij hun te laten wonen. Verhuizing van Enschede naar Sappemeer.
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |