×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Ditty weet als geen ander hoe belangrijk het is naar buiten te gaan

Vriendin 48: Ditty weet als geen ander hoe belangrijk het is naar buiten te gaan
27.11.2013 -

‘Dankzij buiten zijn kom ik niet meer in een herfstdepressie’


Jarenlang worstelde Ditty (45) met depressies, vooral in de herfst en de winter. Dankzij verschillende soorten therapie is ze die nu de baas. “Toen ik merkte dat ik weer kon genieten van de zon op mijn gezicht, wist ik dat ik op de goede weg zat.”

Ditty: “Nog altijd zie ik op tegen de donkere dagen in de herfst en de winter. Zeker als de wintertijd ingaat en het om vijf uur al donker wordt. Voor mij begint de avond dan te vroeg. Maar ik beland niet meer in een herfstdepressie. Dat weet ik zeker. Dankzij verschillende therapieën heb ik geleerd dat ik mag zijn wie ik ben. En ik heb ritme en structuur in mijn leven gekregen. Ik moet elke dag naar buiten, de frisse lucht in, want dat geeft ook lucht in mijn hoofd. Lang vond ik dat een behoorlijke opgave. Maar op de dag dat ik merkte dat ik echt weer kon genieten van de zon op mijn gezicht, wist ik dat ik op de goede weg zat.”

Lees het hele verhaal van Ditty in Vriendin 48 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heb jij last van een herfstdepressie?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  marloess wo 27 nov '13 17:48

  Reactie: Ja
  Elk jaar, elke keer weer. Ik baal er enorm van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chr=10a wo 27 nov '13 18:13

  Reactie: Ja
  Sinds mijn pubertijd heb ik last van winterdepressies. Naarmate ik ouder word kan ik er beter mee omgaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 wo 27 nov '13 18:32

  Reactie: Ja
  maar door naar buiten te gaan en dingen doe die ik leuk vindt sla ik me er door heen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nannij wo 27 nov '13 19:28

  Reactie: Nee, nooit gehad
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 dec '13 18:51

  Reactie: Ja
  En het lijkt of het ieder jaar erger wordt, naarmate je ouder wordt.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |