×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Ditty weet als geen ander hoe belangrijk het is naar buiten te gaan

Vriendin 48: Ditty weet als geen ander hoe belangrijk het is naar buiten te gaan
27.11.2013 -

‘Dankzij buiten zijn kom ik niet meer in een herfstdepressie’


Jarenlang worstelde Ditty (45) met depressies, vooral in de herfst en de winter. Dankzij verschillende soorten therapie is ze die nu de baas. “Toen ik merkte dat ik weer kon genieten van de zon op mijn gezicht, wist ik dat ik op de goede weg zat.”

Ditty: “Nog altijd zie ik op tegen de donkere dagen in de herfst en de winter. Zeker als de wintertijd ingaat en het om vijf uur al donker wordt. Voor mij begint de avond dan te vroeg. Maar ik beland niet meer in een herfstdepressie. Dat weet ik zeker. Dankzij verschillende therapieën heb ik geleerd dat ik mag zijn wie ik ben. En ik heb ritme en structuur in mijn leven gekregen. Ik moet elke dag naar buiten, de frisse lucht in, want dat geeft ook lucht in mijn hoofd. Lang vond ik dat een behoorlijke opgave. Maar op de dag dat ik merkte dat ik echt weer kon genieten van de zon op mijn gezicht, wist ik dat ik op de goede weg zat.”

Lees het hele verhaal van Ditty in Vriendin 48 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heb jij last van een herfstdepressie?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  marloess wo 27 nov '13 17:48

  Reactie: Ja
  Elk jaar, elke keer weer. Ik baal er enorm van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chr=10a wo 27 nov '13 18:13

  Reactie: Ja
  Sinds mijn pubertijd heb ik last van winterdepressies. Naarmate ik ouder word kan ik er beter mee omgaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 wo 27 nov '13 18:32

  Reactie: Ja
  maar door naar buiten te gaan en dingen doe die ik leuk vindt sla ik me er door heen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nannij wo 27 nov '13 19:28

  Reactie: Nee, nooit gehad
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 dec '13 18:51

  Reactie: Ja
  En het lijkt of het ieder jaar erger wordt, naarmate je ouder wordt.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!