×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Ditty weet als geen ander hoe belangrijk het is naar buiten te gaan

Vriendin 48: Ditty weet als geen ander hoe belangrijk het is naar buiten te gaan
27.11.2013 -

‘Dankzij buiten zijn kom ik niet meer in een herfstdepressie’


Jarenlang worstelde Ditty (45) met depressies, vooral in de herfst en de winter. Dankzij verschillende soorten therapie is ze die nu de baas. “Toen ik merkte dat ik weer kon genieten van de zon op mijn gezicht, wist ik dat ik op de goede weg zat.”

Ditty: “Nog altijd zie ik op tegen de donkere dagen in de herfst en de winter. Zeker als de wintertijd ingaat en het om vijf uur al donker wordt. Voor mij begint de avond dan te vroeg. Maar ik beland niet meer in een herfstdepressie. Dat weet ik zeker. Dankzij verschillende therapieën heb ik geleerd dat ik mag zijn wie ik ben. En ik heb ritme en structuur in mijn leven gekregen. Ik moet elke dag naar buiten, de frisse lucht in, want dat geeft ook lucht in mijn hoofd. Lang vond ik dat een behoorlijke opgave. Maar op de dag dat ik merkte dat ik echt weer kon genieten van de zon op mijn gezicht, wist ik dat ik op de goede weg zat.”

Lees het hele verhaal van Ditty in Vriendin 48 en praat mee op het forum. 

Plaats een reactie

Heb jij last van een herfstdepressie?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  marloess wo 27 nov '13 17:48

  Reactie: Ja
  Elk jaar, elke keer weer. Ik baal er enorm van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chr=10a wo 27 nov '13 18:13

  Reactie: Ja
  Sinds mijn pubertijd heb ik last van winterdepressies. Naarmate ik ouder word kan ik er beter mee omgaan.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  petra.dekock.5 wo 27 nov '13 18:32

  Reactie: Ja
  maar door naar buiten te gaan en dingen doe die ik leuk vindt sla ik me er door heen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nannij wo 27 nov '13 19:28

  Reactie: Nee, nooit gehad
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 12 dec '13 18:51

  Reactie: Ja
  En het lijkt of het ieder jaar erger wordt, naarmate je ouder wordt.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |