×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Martine kreeg op haar 26ste hartklachten

Vriendin 39: Martine kreeg op haar 26ste hartklachten
25.09.2013 -

‘Alsof er een stoeptegel op je borst ligt, zo voelt een hartinfarct’


Al een paar maanden had Martine (nu 33) last van benauwdheid, maar omdat ze dacht dat het stress was, deed ze er niets mee. Totdat ze ineens in een ambulance werd afgevoerd. “Ze zeiden dat ik een hartinfarct had gehad. Ik schrok me wezenloos.”

Martine: “Het was half zeven ’s ochtends. Met een treurige blik verscheen de arts aan mijn ziekenhuisbed. ‘Ik vind het best wel moeilijk om te vertellen’, begon hij. ‘Ook omdat we even oud zijn. Maar ik heb helaas slecht nieuws: we hebben een vernauwing gevonden aan de linkerkant van uw hart. Het is zo ernstig dat we moeten dotteren en een stent moeten plaatsen. Over een half uurtje bent u aan de beurt.’ Ik schrok. En realiseerde me: ik ben 26 en ik heb het aan mijn hart…

Lees het hele verhaal van Martine in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook hartklachten?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 sep '13 18:39

  Reactie: Ja
  ook al hart operatie gehad en gedotterd, is gelukkig meegevallen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jojanneke do 26 sep '13 06:55

  Reactie: Ja
  ja, zware hartritmestoornissen. ben daar aan geholpen door middel van een EFO. Ineke
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tinneke za 28 sep '13 00:18

  Reactie: Ja
  Ja, acht jaar geleden een totale afsluiting gehad, met 250km per uur afgevoerd naar Amsterdam en daar een stent geplaatst gekregen, voel me prima, alleen met harde storm is het zwaar om er tegen in te komen. Onder controle, maar verder geen problemen, ook niet bang voor eventuele klachten......Wens jou succes en sterkte, want laten we eerlijk zijn...het is niet niets, maar probeer het te accepteren , pak het leven op en blijf genieten!!
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |