×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Martine kreeg op haar 26ste hartklachten

Vriendin 39: Martine kreeg op haar 26ste hartklachten
25.09.2013 -

‘Alsof er een stoeptegel op je borst ligt, zo voelt een hartinfarct’


Al een paar maanden had Martine (nu 33) last van benauwdheid, maar omdat ze dacht dat het stress was, deed ze er niets mee. Totdat ze ineens in een ambulance werd afgevoerd. “Ze zeiden dat ik een hartinfarct had gehad. Ik schrok me wezenloos.”

Martine: “Het was half zeven ’s ochtends. Met een treurige blik verscheen de arts aan mijn ziekenhuisbed. ‘Ik vind het best wel moeilijk om te vertellen’, begon hij. ‘Ook omdat we even oud zijn. Maar ik heb helaas slecht nieuws: we hebben een vernauwing gevonden aan de linkerkant van uw hart. Het is zo ernstig dat we moeten dotteren en een stent moeten plaatsen. Over een half uurtje bent u aan de beurt.’ Ik schrok. En realiseerde me: ik ben 26 en ik heb het aan mijn hart…

Lees het hele verhaal van Martine in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij ook hartklachten?

  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 sep '13 18:39

  Reactie: Ja
  ook al hart operatie gehad en gedotterd, is gelukkig meegevallen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jojanneke do 26 sep '13 06:55

  Reactie: Ja
  ja, zware hartritmestoornissen. ben daar aan geholpen door middel van een EFO. Ineke
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tinneke za 28 sep '13 00:18

  Reactie: Ja
  Ja, acht jaar geleden een totale afsluiting gehad, met 250km per uur afgevoerd naar Amsterdam en daar een stent geplaatst gekregen, voel me prima, alleen met harde storm is het zwaar om er tegen in te komen. Onder controle, maar verder geen problemen, ook niet bang voor eventuele klachten......Wens jou succes en sterkte, want laten we eerlijk zijn...het is niet niets, maar probeer het te accepteren , pak het leven op en blijf genieten!!
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |