×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: ‘Dieren vinden het heel fijn om gehoord te worden’

Vriendin 38: ‘Dieren vinden het heel fijn om gehoord te worden’
17.09.2013 -

Vriendin liep een dagje mee met een dierentolk.


Mieke (52) en Nathalie (39) zijn dierentolk. Zij kunnen communiceren met dieren, maar volgens hen kan iedereen dat leren. Omdat ze zo veel mogelijk mensen willen leren communiceren met dieren, geven ze cursussen. “Dieren hebben een stem die door mensen vaak niet wordt gehoord.”

Tussen de uitgestrekte weilanden rond Haaksbergen ligt de boerderij van Mieke. Mieke woont daar met haar honden, katten en ezels en ze geeft cursussen. Cursussen van vier dagen, om te leren praten met dieren. Volgens Mieke kunnen dieren namelijk heel goed praten. “Dieren kunnen vertellen of ze gelukkig zijn of niet. Wat ze nodig hebben, hoe hun omgeving eruitziet. En als ze zoek zijn, kunnen ze aangeven wat er is gebeurd en of ze nog in leven zijn. Mensen, maar ook dieren, kunnen op telepathisch niveau met elkaar communiceren. Het vergt wel wat training om dit onder de knie te krijgen, maar in al die jaren dat ik cursussen geef, heb ik gezien dat iedereen die zijn hart durft open te stellen en leert vertrouwen op zijn of haar intuïtie, het kan.”

Lees het hele verhaal van Mieke in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij willen dat je met dieren kon praten?

  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Dit is niet ok!

  poesMitzy di 17 sep '13 18:39

  Reactie: Ja
  Heel leuk verhaal vooral omdat het niet zo zweverig is ,heb begrepen dat je via Vriendin een online cursus ga volgen,die ga ik morgen zeker opzoeken lijkt mij erg leuk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  esther.schellekens.1 di 17 sep '13 18:50

  Reactie: Ja
  ga me ook zeker opgeven voor de cursus
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 18 sep '13 10:55

  Reactie: Ja
  Ideaal toch
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  heleendegoede wo 18 sep '13 12:54

  Reactie: Ja
  Wat leuk is dit. En zo nuchter inderdaad. Ik heb me a l opgegeven voor de cursus. Ben erg benieuwd.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 sep '13 14:01

  Reactie: Ja
  Echt geweldig dat iedereen het kan leren!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tanja.vanderwiel wo 18 sep '13 14:03

  Reactie: Ja
  Lijkt me echt geweldig!! Vooral dat iedereen het kan dus ik ook!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carlette.zanting do 19 sep '13 11:16

  Reactie: Ja
  Ik heb de cursus gedaan en kan het echt iedereen aanraden ,je wereld word een heel stuk groter,het begint al bij het ontvangst alsof je in een warm bad zakt,petje af voor deze lieve bijzondere mensen!! Carlette
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Manuela Tax-Domen do 19 sep '13 11:47

  Reactie: Ja
  Ik heb de cursus al gevolgd, in 1 woord geweldig! Het is ook zelf lekker tot rust komen daar in Haaksbergen en als je dan je eindgesprek hebt gehad ben je pas echt trots. Een echte aanrader. groetjes Manuela
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  greanne do 19 sep '13 16:46

  Reactie: Ja
  De cursus heb ik een aantal jaren geleden ook gedaan! Een hele fijne omgeving en Mieke en Nathalie zijn hele warme mensen. De cursus is duidelijk, mooi, bijzonder en zeker niet te zweverig voor de mensen die dat denken. Iedereen kan het!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sasja.hof do 19 sep '13 17:19

  Reactie: Ja
  Ik heb deze training dit jaar gevolgd en dat is me supergoed bevallen! Sindsdien gebruik ik het communiceren dagelijks met mijn eigen kat en wekelijks op de boerderij waar ik werk. Het is me opgevallen dat zowel de dieren die ik spreek als de mensen het meestal erg leuk vinden en nieuwsgierig zijn. Supergaaf!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  levennadedood vr 20 sep '13 11:21

  Reactie: Ja
  rustgevend..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  levennadedood vr 20 sep '13 11:22

  Reactie: Ja
  en ze praten ook terug
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 20 sep '13 11:59

  Reactie: Ja
  Ik vond de cursus een openbaring. Ik ben geleidelijk aan rustiger geworden. Ik denk doordat ik meer vertrouw op mijn intuïtie en daardoor het piekeren is afgenomen. Als vanzelf eet ik geleidelijk ook steeds minder vlees. Het is niet nodig en het voorkomt veel dierenleed. Ik ben op de goede weg. Succes Mieke & Nathalie en bedankt!
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!