×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: ‘Dieren vinden het heel fijn om gehoord te worden’

Vriendin 38: ‘Dieren vinden het heel fijn om gehoord te worden’
17.09.2013 -

Vriendin liep een dagje mee met een dierentolk.


Mieke (52) en Nathalie (39) zijn dierentolk. Zij kunnen communiceren met dieren, maar volgens hen kan iedereen dat leren. Omdat ze zo veel mogelijk mensen willen leren communiceren met dieren, geven ze cursussen. “Dieren hebben een stem die door mensen vaak niet wordt gehoord.”

Tussen de uitgestrekte weilanden rond Haaksbergen ligt de boerderij van Mieke. Mieke woont daar met haar honden, katten en ezels en ze geeft cursussen. Cursussen van vier dagen, om te leren praten met dieren. Volgens Mieke kunnen dieren namelijk heel goed praten. “Dieren kunnen vertellen of ze gelukkig zijn of niet. Wat ze nodig hebben, hoe hun omgeving eruitziet. En als ze zoek zijn, kunnen ze aangeven wat er is gebeurd en of ze nog in leven zijn. Mensen, maar ook dieren, kunnen op telepathisch niveau met elkaar communiceren. Het vergt wel wat training om dit onder de knie te krijgen, maar in al die jaren dat ik cursussen geef, heb ik gezien dat iedereen die zijn hart durft open te stellen en leert vertrouwen op zijn of haar intuïtie, het kan.”

Lees het hele verhaal van Mieke in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij willen dat je met dieren kon praten?

  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Dit is niet ok!

  poesMitzy di 17 sep '13 18:39

  Reactie: Ja
  Heel leuk verhaal vooral omdat het niet zo zweverig is ,heb begrepen dat je via Vriendin een online cursus ga volgen,die ga ik morgen zeker opzoeken lijkt mij erg leuk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  esther.schellekens.1 di 17 sep '13 18:50

  Reactie: Ja
  ga me ook zeker opgeven voor de cursus
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 18 sep '13 10:55

  Reactie: Ja
  Ideaal toch
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  heleendegoede wo 18 sep '13 12:54

  Reactie: Ja
  Wat leuk is dit. En zo nuchter inderdaad. Ik heb me a l opgegeven voor de cursus. Ben erg benieuwd.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 sep '13 14:01

  Reactie: Ja
  Echt geweldig dat iedereen het kan leren!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tanja.vanderwiel wo 18 sep '13 14:03

  Reactie: Ja
  Lijkt me echt geweldig!! Vooral dat iedereen het kan dus ik ook!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carlette.zanting do 19 sep '13 11:16

  Reactie: Ja
  Ik heb de cursus gedaan en kan het echt iedereen aanraden ,je wereld word een heel stuk groter,het begint al bij het ontvangst alsof je in een warm bad zakt,petje af voor deze lieve bijzondere mensen!! Carlette
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Manuela Tax-Domen do 19 sep '13 11:47

  Reactie: Ja
  Ik heb de cursus al gevolgd, in 1 woord geweldig! Het is ook zelf lekker tot rust komen daar in Haaksbergen en als je dan je eindgesprek hebt gehad ben je pas echt trots. Een echte aanrader. groetjes Manuela
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  greanne do 19 sep '13 16:46

  Reactie: Ja
  De cursus heb ik een aantal jaren geleden ook gedaan! Een hele fijne omgeving en Mieke en Nathalie zijn hele warme mensen. De cursus is duidelijk, mooi, bijzonder en zeker niet te zweverig voor de mensen die dat denken. Iedereen kan het!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sasja.hof do 19 sep '13 17:19

  Reactie: Ja
  Ik heb deze training dit jaar gevolgd en dat is me supergoed bevallen! Sindsdien gebruik ik het communiceren dagelijks met mijn eigen kat en wekelijks op de boerderij waar ik werk. Het is me opgevallen dat zowel de dieren die ik spreek als de mensen het meestal erg leuk vinden en nieuwsgierig zijn. Supergaaf!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  levennadedood vr 20 sep '13 11:21

  Reactie: Ja
  rustgevend..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  levennadedood vr 20 sep '13 11:22

  Reactie: Ja
  en ze praten ook terug
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 20 sep '13 11:59

  Reactie: Ja
  Ik vond de cursus een openbaring. Ik ben geleidelijk aan rustiger geworden. Ik denk doordat ik meer vertrouw op mijn intuïtie en daardoor het piekeren is afgenomen. Als vanzelf eet ik geleidelijk ook steeds minder vlees. Het is niet nodig en het voorkomt veel dierenleed. Ik ben op de goede weg. Succes Mieke & Nathalie en bedankt!
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |