×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: ‘Dieren vinden het heel fijn om gehoord te worden’

Vriendin 38: ‘Dieren vinden het heel fijn om gehoord te worden’
17.09.2013 -

Vriendin liep een dagje mee met een dierentolk.


Mieke (52) en Nathalie (39) zijn dierentolk. Zij kunnen communiceren met dieren, maar volgens hen kan iedereen dat leren. Omdat ze zo veel mogelijk mensen willen leren communiceren met dieren, geven ze cursussen. “Dieren hebben een stem die door mensen vaak niet wordt gehoord.”

Tussen de uitgestrekte weilanden rond Haaksbergen ligt de boerderij van Mieke. Mieke woont daar met haar honden, katten en ezels en ze geeft cursussen. Cursussen van vier dagen, om te leren praten met dieren. Volgens Mieke kunnen dieren namelijk heel goed praten. “Dieren kunnen vertellen of ze gelukkig zijn of niet. Wat ze nodig hebben, hoe hun omgeving eruitziet. En als ze zoek zijn, kunnen ze aangeven wat er is gebeurd en of ze nog in leven zijn. Mensen, maar ook dieren, kunnen op telepathisch niveau met elkaar communiceren. Het vergt wel wat training om dit onder de knie te krijgen, maar in al die jaren dat ik cursussen geef, heb ik gezien dat iedereen die zijn hart durft open te stellen en leert vertrouwen op zijn of haar intuïtie, het kan.”

Lees het hele verhaal van Mieke in Vriendin 38 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Zou jij willen dat je met dieren kon praten?

  •  
  •  
  •  

13Reacties

 • Dit is niet ok!

  poesMitzy di 17 sep '13 18:39

  Reactie: Ja
  Heel leuk verhaal vooral omdat het niet zo zweverig is ,heb begrepen dat je via Vriendin een online cursus ga volgen,die ga ik morgen zeker opzoeken lijkt mij erg leuk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  esther.schellekens.1 di 17 sep '13 18:50

  Reactie: Ja
  ga me ook zeker opgeven voor de cursus
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Beerrtje wo 18 sep '13 10:55

  Reactie: Ja
  Ideaal toch
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  heleendegoede wo 18 sep '13 12:54

  Reactie: Ja
  Wat leuk is dit. En zo nuchter inderdaad. Ik heb me a l opgegeven voor de cursus. Ben erg benieuwd.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 sep '13 14:01

  Reactie: Ja
  Echt geweldig dat iedereen het kan leren!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tanja.vanderwiel wo 18 sep '13 14:03

  Reactie: Ja
  Lijkt me echt geweldig!! Vooral dat iedereen het kan dus ik ook!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  carlette.zanting do 19 sep '13 11:16

  Reactie: Ja
  Ik heb de cursus gedaan en kan het echt iedereen aanraden ,je wereld word een heel stuk groter,het begint al bij het ontvangst alsof je in een warm bad zakt,petje af voor deze lieve bijzondere mensen!! Carlette
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Manuela Tax-Domen do 19 sep '13 11:47

  Reactie: Ja
  Ik heb de cursus al gevolgd, in 1 woord geweldig! Het is ook zelf lekker tot rust komen daar in Haaksbergen en als je dan je eindgesprek hebt gehad ben je pas echt trots. Een echte aanrader. groetjes Manuela
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  greanne do 19 sep '13 16:46

  Reactie: Ja
  De cursus heb ik een aantal jaren geleden ook gedaan! Een hele fijne omgeving en Mieke en Nathalie zijn hele warme mensen. De cursus is duidelijk, mooi, bijzonder en zeker niet te zweverig voor de mensen die dat denken. Iedereen kan het!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sasja.hof do 19 sep '13 17:19

  Reactie: Ja
  Ik heb deze training dit jaar gevolgd en dat is me supergoed bevallen! Sindsdien gebruik ik het communiceren dagelijks met mijn eigen kat en wekelijks op de boerderij waar ik werk. Het is me opgevallen dat zowel de dieren die ik spreek als de mensen het meestal erg leuk vinden en nieuwsgierig zijn. Supergaaf!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  levennadedood vr 20 sep '13 11:21

  Reactie: Ja
  rustgevend..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  levennadedood vr 20 sep '13 11:22

  Reactie: Ja
  en ze praten ook terug
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 20 sep '13 11:59

  Reactie: Ja
  Ik vond de cursus een openbaring. Ik ben geleidelijk aan rustiger geworden. Ik denk doordat ik meer vertrouw op mijn intuïtie en daardoor het piekeren is afgenomen. Als vanzelf eet ik geleidelijk ook steeds minder vlees. Het is niet nodig en het voorkomt veel dierenleed. Ik ben op de goede weg. Succes Mieke & Nathalie en bedankt!
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |