×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Margriet maakt verjaardagsdozen voor kinderen

Vriendin 36: Margriet maakt verjaardagsdozen voor kinderen
04.09.2013 -

‘Ieder kind heeft recht op een verjaardagsfeestje’


Margriet (34) zet zich in voor jarige kinderen die onder de armoedegrens leven. Haar boordevolle verjaardagsdozen geven deze kinderen én hun ouders een onbezorgde dag. “Er moet iets zijn wat die ene dag speciaal maakt. Iets waardoor een kind even geen zorgen heeft, gewoon even alleen maar kind kan zijn.”

“Terugkijkend besef ik hoezeer ik heb geboft met mijn fijne, onbezorgde jeugd. Ik ben nooit iets tekortgekomen. Mijn vader had een eigen architectenbureau, mijn moeder zorgde voor het huishouden en de kinderen. Ik ben de jongste van drie meisjes, een nakomertje. We woonden in een mooi huis in Zeeland, dat mijn vader zelf had ontworpen. Mijn moeder was altijd thuis, ik mocht veel, er was altijd lekker eten en op verjaardagen was het echt feest, met taart, slingers en gezelligheid. Toen ik veertien was, kreeg mijn moeder borstkanker. Het was mijn eerste kennismaking met ziekte, tegenslag en verdriet. Opeens besefte ik dat er zomaar iets ergs kon gebeuren, waardoor alles veranderde. Gelukkig werd mijn moeder weer beter, maar de zorgeloosheid van vóór haar ziekte keerde niet meer terug.”

Lees het hele interview met Margriet in Vriendin 36 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij een fijne jeugd gehad?

    •  
    •  

3Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!