×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Margriet maakt verjaardagsdozen voor kinderen

Vriendin 36: Margriet maakt verjaardagsdozen voor kinderen
04.09.2013 -

‘Ieder kind heeft recht op een verjaardagsfeestje’


Margriet (34) zet zich in voor jarige kinderen die onder de armoedegrens leven. Haar boordevolle verjaardagsdozen geven deze kinderen én hun ouders een onbezorgde dag. “Er moet iets zijn wat die ene dag speciaal maakt. Iets waardoor een kind even geen zorgen heeft, gewoon even alleen maar kind kan zijn.”

“Terugkijkend besef ik hoezeer ik heb geboft met mijn fijne, onbezorgde jeugd. Ik ben nooit iets tekortgekomen. Mijn vader had een eigen architectenbureau, mijn moeder zorgde voor het huishouden en de kinderen. Ik ben de jongste van drie meisjes, een nakomertje. We woonden in een mooi huis in Zeeland, dat mijn vader zelf had ontworpen. Mijn moeder was altijd thuis, ik mocht veel, er was altijd lekker eten en op verjaardagen was het echt feest, met taart, slingers en gezelligheid. Toen ik veertien was, kreeg mijn moeder borstkanker. Het was mijn eerste kennismaking met ziekte, tegenslag en verdriet. Opeens besefte ik dat er zomaar iets ergs kon gebeuren, waardoor alles veranderde. Gelukkig werd mijn moeder weer beter, maar de zorgeloosheid van vóór haar ziekte keerde niet meer terug.”

Lees het hele interview met Margriet in Vriendin 36 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij een fijne jeugd gehad?

    •  
    •  

3Reacties

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |