×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Vriendinnen Astrid en Tanja werden onverwacht tóch moeder

Vriendin 25: Vriendinnen Astrid en Tanja werden onverwacht tóch moeder
19.06.2013 - Redactie Vriendin

Collega’s en vriendinnen Astrid (36) en Tanja (28) hadden allebei een kinderwens, maar konden beiden moeilijk zwanger worden. Dat ze toch in verwachting raakten, was een wonder. Tanja: “En ook nog eens op hetzelfde moment! We waren allebei op bijna dezelfde datum uitgerekend.”


‘Toen ik zei dat ik óók zwanger was, huilde ze van geluk’

Astrid: “Drie jaar geleden werden Tanja en ik collega’s, we werken bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Langzaam maar zeker bespraken we steeds meer persoonlijke dingen, zoals onze kinderwens. Ik heb lang gedacht nooit moeder te worden; ik was namelijk twaalf jaar single voordat ik Cor ontmoette, de man van mijn leven. Cor wilde gelukkig ook kinderen. Nadat we trouwden in 2009 gingen we ervoor, maar zwanger werd ik niet. Toen de gynaecoloog mij belde, liep ik in de supermarkt. Prompt vertelde hij me dat ik in de overgang was; mijn wereld stortte in. Ik was 33 en op een echo was te zien dat mijn eitjes op waren, op vijf na. Ik mocht een proef-ivf ondergaan, maar de kans op succes was zo klein, dat we het maar 21 dagen mochten proberen. Helaas, na die drie weken was er van eicelrijping geen sprake. Er groeide niks. Tanja zat in hetzelfde schuitje; ook zij had moeite met zwanger worden en was doorverwezen naar het ziekenhuis. Een verdrietige periode volgde vol teleurstellingen, maar we hadden veel steun aan elkaar.”

Lees het hele verhaal van Astrid en Tanja in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Waren jouw vriendinnen blij voor je toen je zwanger werd?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 19 jun '13 14:42

  Reactie: Ja, gelukkig wel
  Zover ik weet wel. Heb niet gemerkt dat er iemand niet blij voor me was.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |