×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Vriendinnen Astrid en Tanja werden onverwacht tóch moeder

Vriendin 25: Vriendinnen Astrid en Tanja werden onverwacht tóch moeder
19.06.2013 - Redactie Vriendin

Collega’s en vriendinnen Astrid (36) en Tanja (28) hadden allebei een kinderwens, maar konden beiden moeilijk zwanger worden. Dat ze toch in verwachting raakten, was een wonder. Tanja: “En ook nog eens op hetzelfde moment! We waren allebei op bijna dezelfde datum uitgerekend.”


‘Toen ik zei dat ik óók zwanger was, huilde ze van geluk’

Astrid: “Drie jaar geleden werden Tanja en ik collega’s, we werken bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Langzaam maar zeker bespraken we steeds meer persoonlijke dingen, zoals onze kinderwens. Ik heb lang gedacht nooit moeder te worden; ik was namelijk twaalf jaar single voordat ik Cor ontmoette, de man van mijn leven. Cor wilde gelukkig ook kinderen. Nadat we trouwden in 2009 gingen we ervoor, maar zwanger werd ik niet. Toen de gynaecoloog mij belde, liep ik in de supermarkt. Prompt vertelde hij me dat ik in de overgang was; mijn wereld stortte in. Ik was 33 en op een echo was te zien dat mijn eitjes op waren, op vijf na. Ik mocht een proef-ivf ondergaan, maar de kans op succes was zo klein, dat we het maar 21 dagen mochten proberen. Helaas, na die drie weken was er van eicelrijping geen sprake. Er groeide niks. Tanja zat in hetzelfde schuitje; ook zij had moeite met zwanger worden en was doorverwezen naar het ziekenhuis. Een verdrietige periode volgde vol teleurstellingen, maar we hadden veel steun aan elkaar.”

Lees het hele verhaal van Astrid en Tanja in Vriendin 25 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Waren jouw vriendinnen blij voor je toen je zwanger werd?

  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 19 jun '13 14:42

  Reactie: Ja, gelukkig wel
  Zover ik weet wel. Heb niet gemerkt dat er iemand niet blij voor me was.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |