×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Franka is aseksueel

Vriendin 24: Franka is aseksueel
12.06.2013 - Redactie Vriendin

Franka (31) wordt wel verliefd, maar ze heeft geen seksuele behoeftes. Ze begreep nooit waarom, tot een half jaar geleden iemand tegen haar zei: “Maar ben je dan niet aseksueel?” Franka: “Ik ging het opzoeken op internet en toen viel bij mij het kwartje. Het was zó’n opluchting!”


‘Ik wil wel een relatie, maar zonder seks’

Franka: “Hoe vertel je dat je niet van seks houdt? Dat je geen behoefte hebt aan seks met je partner? Dat je er niet over fantaseert en dat zelfs een seksscène op televisie je helemaal niets doet? Ik had geen idee, maar ik wist wel dat praten over zo’n intiem onderwerp taboe is. Seks, dat heb je en over geen zin hebben in seks, praat je niet. Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden aan een van mijn beste vriendinnen liet doorschemeren dat ik niet zo van seks hield. Ze keek me vragend aan, haar eerste reactie was: ‘Heb je vroeger iets meegemaakt? Heb je een nare herinnering of ervaring weggedrukt waardoor je er geen behoefte aan hebt?’ Maar dat was bij mij absoluut niet het geval, dat wist ik zeker. Ik liet het onderwerp maar rusten, misschien lag het gewoon aan mij, want iedereen houdt toch van seks?”

Lees het hele verhaal van Franka in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij seks in een relatie belangrijk?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  AquilaSol wo 12 jun '13 19:26

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  Je bent niet de enige, meid, don't worry. Er zijn zelfs mensen die zowel aseksueel als aromantisch zijn. Geen behoefte aan seks en een relatie, dus. Ja, we bestaan echt. En nee, het heeft inderdaad niets te maken met trauma's, angst of iets dergelijks.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 jun '13 15:46

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  ik heb ook nooit iets met seks gehad. en nee ik heb bij mijn weten nooit een nare ervaring gehad... ben blij dat ik niet de enige ben met deze gevoelens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:09

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  Het is fijn, maar ach het is niet alles, hoor. Vriendschap en gewoon een fijne relatie is veel belangrijker. Dat heb je [als het goed is], als je 80 bent nog. Ik zie mezelf dan niet meer aan seks doen, als ik 80 ben, haha :P
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |