×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Franka is aseksueel

Vriendin 24: Franka is aseksueel
12.06.2013 - Redactie Vriendin

Franka (31) wordt wel verliefd, maar ze heeft geen seksuele behoeftes. Ze begreep nooit waarom, tot een half jaar geleden iemand tegen haar zei: “Maar ben je dan niet aseksueel?” Franka: “Ik ging het opzoeken op internet en toen viel bij mij het kwartje. Het was zó’n opluchting!”


‘Ik wil wel een relatie, maar zonder seks’

Franka: “Hoe vertel je dat je niet van seks houdt? Dat je geen behoefte hebt aan seks met je partner? Dat je er niet over fantaseert en dat zelfs een seksscène op televisie je helemaal niets doet? Ik had geen idee, maar ik wist wel dat praten over zo’n intiem onderwerp taboe is. Seks, dat heb je en over geen zin hebben in seks, praat je niet. Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden aan een van mijn beste vriendinnen liet doorschemeren dat ik niet zo van seks hield. Ze keek me vragend aan, haar eerste reactie was: ‘Heb je vroeger iets meegemaakt? Heb je een nare herinnering of ervaring weggedrukt waardoor je er geen behoefte aan hebt?’ Maar dat was bij mij absoluut niet het geval, dat wist ik zeker. Ik liet het onderwerp maar rusten, misschien lag het gewoon aan mij, want iedereen houdt toch van seks?”

Lees het hele verhaal van Franka in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij seks in een relatie belangrijk?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  AquilaSol wo 12 jun '13 19:26

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  Je bent niet de enige, meid, don't worry. Er zijn zelfs mensen die zowel aseksueel als aromantisch zijn. Geen behoefte aan seks en een relatie, dus. Ja, we bestaan echt. En nee, het heeft inderdaad niets te maken met trauma's, angst of iets dergelijks.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 jun '13 15:46

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  ik heb ook nooit iets met seks gehad. en nee ik heb bij mijn weten nooit een nare ervaring gehad... ben blij dat ik niet de enige ben met deze gevoelens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:09

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  Het is fijn, maar ach het is niet alles, hoor. Vriendschap en gewoon een fijne relatie is veel belangrijker. Dat heb je [als het goed is], als je 80 bent nog. Ik zie mezelf dan niet meer aan seks doen, als ik 80 ben, haha :P
  Reageer!
Alinda verloor haar zoon Arjan (21) bij een brand op zijn werk

23.08.2017 - De zoon van Alinda (47) kwam drieënhalf jaar geleden om tijdens zijn werk: de windmolen die hij repareerde, vloog in brand. Het onderzoek naar het ongeluk is afgerond, maar de uitslag is er nog steeds niet. “Arjan krijg ik er niet mee terug, maar ik wil weten wat er is gebeurd.”

Lees meer
Liefde op het eerste gezicht: de liefde tussen Lisanne en Dirk sloeg in als een bom

23.08.2017 - Vanaf het eerste moment dat Lisanne (28) en Dirk (24) elkaar zeven jaar geleden zagen, wisten ze: wij horen bij elkaar. “Ik had nog nooit een relatie gehad, maar wist dat dit verliefdheid was.”

Lees meer
Lobke: 'Na mijn scheiding ontdekte ik dat ik zwanger was'

22.08.2017 - Een paar maanden na haar scheiding ontdekt Lobke (33) dat ze zwanger is: van haar ex-man Pieter (36). "Tijdens de echo kreeg ik een huilbui die een kwartier duurde. Wat nu?"

Lees meer
De zomer van… presentator Rik van de Westelaken

22.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. In deze laatste aflevering de verhalen van presentator Rik van de Westelaken (46): “Er zijn ook plekken waar ik níét heen wil.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….