×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Franka is aseksueel

Vriendin 24: Franka is aseksueel
12.06.2013 - Redactie Vriendin

Franka (31) wordt wel verliefd, maar ze heeft geen seksuele behoeftes. Ze begreep nooit waarom, tot een half jaar geleden iemand tegen haar zei: “Maar ben je dan niet aseksueel?” Franka: “Ik ging het opzoeken op internet en toen viel bij mij het kwartje. Het was zó’n opluchting!”


‘Ik wil wel een relatie, maar zonder seks’

Franka: “Hoe vertel je dat je niet van seks houdt? Dat je geen behoefte hebt aan seks met je partner? Dat je er niet over fantaseert en dat zelfs een seksscène op televisie je helemaal niets doet? Ik had geen idee, maar ik wist wel dat praten over zo’n intiem onderwerp taboe is. Seks, dat heb je en over geen zin hebben in seks, praat je niet. Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden aan een van mijn beste vriendinnen liet doorschemeren dat ik niet zo van seks hield. Ze keek me vragend aan, haar eerste reactie was: ‘Heb je vroeger iets meegemaakt? Heb je een nare herinnering of ervaring weggedrukt waardoor je er geen behoefte aan hebt?’ Maar dat was bij mij absoluut niet het geval, dat wist ik zeker. Ik liet het onderwerp maar rusten, misschien lag het gewoon aan mij, want iedereen houdt toch van seks?”

Lees het hele verhaal van Franka in Vriendin 24 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Vind jij seks in een relatie belangrijk?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  AquilaSol wo 12 jun '13 19:26

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  Je bent niet de enige, meid, don't worry. Er zijn zelfs mensen die zowel aseksueel als aromantisch zijn. Geen behoefte aan seks en een relatie, dus. Ja, we bestaan echt. En nee, het heeft inderdaad niets te maken met trauma's, angst of iets dergelijks.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 jun '13 15:46

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  ik heb ook nooit iets met seks gehad. en nee ik heb bij mijn weten nooit een nare ervaring gehad... ben blij dat ik niet de enige ben met deze gevoelens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Mosk di 25 jun '13 15:09

  Reactie: Nee, ik vind het niet zo belangrijk
  Het is fijn, maar ach het is niet alles, hoor. Vriendschap en gewoon een fijne relatie is veel belangrijker. Dat heb je [als het goed is], als je 80 bent nog. Ik zie mezelf dan niet meer aan seks doen, als ik 80 ben, haha :P
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |