×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Evelien is directeur van Stop Kindermisbruik

Vriendin 23: Evelien is directeur van Stop Kindermisbruik
04.06.2013 - Redactie Vriendin

Evelien Hölsken (42) is oprichter van Stop Kindermisbruik, samen met Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau. De stichting bevrijdt meisjes uit bordelen waar ze gedwongen in de prostitutie werken. “Ons werk dweilen met de kraan open? Juist niet! We hebben al tweeduizend meisjes bevrijd.”


‘Deze meisjes geven mij kracht’

Evelien: “Bijna dertig was ik, toen ik merkte dat ik weinig voldoening uit mijn werk haalde. Ik werkte als vestigingsmanager van een uitzendorganisatie, maar ik wilde eigenlijk iets betekenen voor de maatschappij. Sterker nog: ik wilde de wereld veranderen. Dat gevoel
was zo sterk, dat ik ontslag nam. Maar de wereld zat blijkbaar niet op mij te wachten, want het lukte niet meteen om weer een nieuwe baan te vinden. Na een tijdje kon ik gelukkig bij kinder rechtenorganisatie Plan Nederland aan de slag. Ik was heel blij met deze kans, want Plan doet goed werk. Ik heb een half jaar lang in Azië mogen werken om veldwerkervaring op te doen. Uiteindelijk merkte ik dat ik meer tot mijn recht zou komen bij een kleinere organisatie met korte lijnen. Ik wilde liever iets concreets doen.”

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 23 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Hoe steun jij goede doelen?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen vr 7 jun '13 21:42

  Reactie: Ik steun goede doelen door...
  Ik steun hulphond nederland Geef 2 euro per maand. Beter iets dan helemaal niets toch!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 11 jun '13 13:23

  Reactie: Ik steun goede doelen door...
  ik steun veel goede doelen maar ik kan niet alles doen dus kies ik meestal zelf waar ik aan geef
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lien.vanos di 11 jun '13 13:25

  Reactie: Ik steun goede doelen door...
  ik steun veel goede doelen maar meestal kies ik er een zelf uit je kan ook niet aan alles geven
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |