×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Evelien is directeur van Stop Kindermisbruik

Vriendin 23: Evelien is directeur van Stop Kindermisbruik
04.06.2013 - Redactie Vriendin

Evelien Hölsken (42) is oprichter van Stop Kindermisbruik, samen met Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau. De stichting bevrijdt meisjes uit bordelen waar ze gedwongen in de prostitutie werken. “Ons werk dweilen met de kraan open? Juist niet! We hebben al tweeduizend meisjes bevrijd.”


‘Deze meisjes geven mij kracht’

Evelien: “Bijna dertig was ik, toen ik merkte dat ik weinig voldoening uit mijn werk haalde. Ik werkte als vestigingsmanager van een uitzendorganisatie, maar ik wilde eigenlijk iets betekenen voor de maatschappij. Sterker nog: ik wilde de wereld veranderen. Dat gevoel
was zo sterk, dat ik ontslag nam. Maar de wereld zat blijkbaar niet op mij te wachten, want het lukte niet meteen om weer een nieuwe baan te vinden. Na een tijdje kon ik gelukkig bij kinder rechtenorganisatie Plan Nederland aan de slag. Ik was heel blij met deze kans, want Plan doet goed werk. Ik heb een half jaar lang in Azië mogen werken om veldwerkervaring op te doen. Uiteindelijk merkte ik dat ik meer tot mijn recht zou komen bij een kleinere organisatie met korte lijnen. Ik wilde liever iets concreets doen.”

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 23 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Hoe steun jij goede doelen?

  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen vr 7 jun '13 21:42

  Reactie: Ik steun goede doelen door...
  Ik steun hulphond nederland Geef 2 euro per maand. Beter iets dan helemaal niets toch!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 11 jun '13 13:23

  Reactie: Ik steun goede doelen door...
  ik steun veel goede doelen maar ik kan niet alles doen dus kies ik meestal zelf waar ik aan geef
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lien.vanos di 11 jun '13 13:25

  Reactie: Ik steun goede doelen door...
  ik steun veel goede doelen maar meestal kies ik er een zelf uit je kan ook niet aan alles geven
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |